«Mesternes mester»-deltagernes liv i huset

– Hun var helt rå på kjøkkenet

De måtte forlate sine egne familier, men fikk til gjengjeld en reservefamilie i Kroatia.

MSTERKOKK: Tobarnsmammaen Ingvill Måkestad Bovim var husets mesterkokk – en rolle som falt svært naturlig for den tidligere løperen som er utdannet ernæringsfysiolog.
MSTERKOKK: Tobarnsmammaen Ingvill Måkestad Bovim var husets mesterkokk – en rolle som falt svært naturlig for den tidligere løperen som er utdannet ernæringsfysiolog. Foto: Svein Brimi / Her og Nå
Sist oppdatert

Drøye tre uker tilbrakte årets «Mesternes mester»-gjeng i Kroatia. Tøffe konkurranser, lange dager og nerver i helspenn ga dem en helt unik mulighet til å etablere nære bånd under innspillingene.

Legger du til at de bodde under samme tak og at samtlige har prestert på høyeste nivå innenfor sin idrettsgren, er det kanskje ikke overraskende at de fikk en helt spesiell kjemi.

Les også: «Mesternes mester»: – Jentene er en enorm støtte for meg

Flere hadde lakenskrekk

Under oppholdet ble det også tydelig at deltagerne fikk sine helt spesielle roller i huset. Her og Nå har kartlagt dynamikken som oppsto innenfor husets fire vegger.

– Hvem viste seg å ha lakenskrekk?

– Odd-Bjørn, Emil og Vidar! flirer «Mesternes mester»-gjengen unisont.

Gutta smiler skyldbetynget når de blir konfrontert med «beskyldningene».

– Vi var nok kanskje litt lenger oppe enn de andre ... Men det var utrolig hyggelig! innrømmer Emil Hegle Svendsen (34).

– Det var vel flere der som hadde litt lakenskrekk, men det kan nok hende det ble en liten klikk der med meg, Vidar og Emil som hadde det hyggelig. Til vårt forsvar var vi aldri i seng etter klokken tolv! Vi hadde i bakhodet at det ventet konkurranser tidlig dagen etter, smiler Odd-Bjørn Hjelmeset (48) lurt.

Les også: Sjekk hva Beckham lærte av Kjersti Buaas

LAKENSKREKK: Emil Hegle Svendsen ble gjerne sittende oppe sammen med Odd-Bjørn og Vidar. Gutta fikk en svært god tone og hadde mye å prate om. Her slapper han av på sofaen med Kari Mette.
LAKENSKREKK: Emil Hegle Svendsen ble gjerne sittende oppe sammen med Odd-Bjørn og Vidar. Gutta fikk en svært god tone og hadde mye å prate om. Her slapper han av på sofaen med Kari Mette. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Småbarnsfaren tidligst oppe

Men selv om trioen var sist i seng, viste flere av gutta seg å være morgenfugler. I hvert fall to av tre, om vi skal tro gutta.

– Hvem var syvsoveren i huset?

– Vi satt kanskje lengst oppe, men jeg og Emil var tidlig oppe og laget frokost, så kom Odd-Bjørn tullende ned til ferdig dekket bord, gliser Vidar Riseth (47) med glimt i øyet.

– Emil var tidlig oppe, ja. Småbarnsfaren! Det var nok nesten jeg som sov lengst, ja. Jeg var halvsyk hele tiden, så jeg trengte litt ekstra søvn. Men det var alltid god stemning ved frokostbordet og ingen som var morgengretne! forsikrer Odd-Bjørn.

MORGENFUGL: Kjersti Buaas var gjerne tidligst oppe av alle for å gjennomføre dagens yogaøkt. Den tidligere snowboarderen delte også ivrig sine smoothieoppskrifter ved frokosten.
MORGENFUGL: Kjersti Buaas var gjerne tidligst oppe av alle for å gjennomføre dagens yogaøkt. Den tidligere snowboarderen delte også ivrig sine smoothieoppskrifter ved frokosten. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Helt rå på kjøkkenet

At stemning rundt matbordet var god, er det utbredt enighet om. Og det er kanskje ikke rart med tanke på at en av deltagerne har gitt ut tre kokebøker i sin karriere.

– Hvem tok ansvar på kjøkkenet?

– Alle bidro på sin måte, men det var nok damene som tok ordentlig tak – med Ingvill (Måkestad Bovim journ.anm.) i spissen, avslører Magnus Moan (36).

– Ingvill er rå på kjøkkenet. Hun er ernæringsfysiolog og har gitt ut flere kokebøker, så hun tok styringen – med god hjelp fra oss andre, smiler Kari Mette Johansen (41).

RADARPAR: Odd-Bjørn Hjelmeset og Vidar Riseth var husets gledesspredere og radarpar. Det var tydelig at gutta hadde en helt spesiell kjemi, og de sørget for å underholde resten av huset med sine ville historier.
RADARPAR: Odd-Bjørn Hjelmeset og Vidar Riseth var husets gledesspredere og radarpar. Det var tydelig at gutta hadde en helt spesiell kjemi, og de sørget for å underholde resten av huset med sine ville historier. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Gjengens radarpar

Det sto heller ikke på underholdningen etter vel overstått konkurranser. Avslappende kvelder i sofakroken eller i loungen ved bassenget endte i hysteriske latterkramper – takket være gjengens radarpar.

– Hvem har vært husets humørspreder?

– Vidar og Odd-Bjørn har veldig mye humor, jeg har virkelig fått trimmet lattermusklene med de to. Særlig Vidar, kanskje, som har vanvittig mange historier! ler Kari Mette hjertelig.

– Historiene til Vidar er legendariske, det har vært helt utrolig hvordan vi har flirt av ham kveld etter kveld, samstemmer Emil.

ORDENSMENNESKE: Tobarnsfaren Eirik Verås Larsen blir trukket frem som den som holdt orden i villaen. Han tok gjerne i et ekstra tak når det var behov for det.
ORDENSMENNESKE: Tobarnsfaren Eirik Verås Larsen blir trukket frem som den som holdt orden i villaen. Han tok gjerne i et ekstra tak når det var behov for det. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Ble mor og far i huset

Det var ikke til å unngå at det var noen av deltagerne som tok litt mer ansvar enn andre – enten det gjaldt rydding, matlaging eller underholdning.

Flere av deltagerne peker på to som fikk en naturlig «mamma- og pappa»-rolle for resten av flokken.

– Vi ble som en liten familie der inne, hvor alle bidro med sitt. Men det var nok Ingvill og Eirik (Verås Larsen journ.anm.) som fikk en naturlig mamma- og pappa-rolle. Eirik ryddet, holdt orden og har mye omsorg i seg. Ingvill elsker å lage mat og passe litt ekstra på oss, forteller Kari Mette.

SYVSOVERE: Alle deltagerne ble som regel vekket da kamerateamet ankom villaen tidlig på morgenen. Men Margaret Knutsson Aase og Odd-Bjørn Hjelmeset greide likevel å snike seg til noen ekstra minutter på øyet noen ganger.
SYVSOVERE: Alle deltagerne ble som regel vekket da kamerateamet ankom villaen tidlig på morgenen. Men Margaret Knutsson Aase og Odd-Bjørn Hjelmeset greide likevel å snike seg til noen ekstra minutter på øyet noen ganger. Foto: Svein Brimi / Her og Nå
KONKURRANSEMENNESKE: DEn tidligere kombinertløperen Magnus Moan beviste at han kanskje var den som hadde aller størst konkurranseinstinkt. Det kunne flere av deltagerne avsløre.
KONKURRANSEMENNESKE: DEn tidligere kombinertløperen Magnus Moan beviste at han kanskje var den som hadde aller størst konkurranseinstinkt. Det kunne flere av deltagerne avsløre. Foto: Svein Brimi / Her og Nå
YNGST: Madeleine Enersen Hellerød var husets aller yngste deltager med sine 24 år. Hun sørget likevel for å sette et solid avtrykk etter seg i villaen som en solstråle og energibunt.
YNGST: Madeleine Enersen Hellerød var husets aller yngste deltager med sine 24 år. Hun sørget likevel for å sette et solid avtrykk etter seg i villaen som en solstråle og energibunt. Foto: Svein Brimi / Her og Nå
OMSORGSFULL: Den tidligere håndballspilleren Kari Mette Johansen var aldri langt unna da det ble disket opp med mat. Hun ble Ingvills eminente høyrehånd og beskrives som et omsorgsfullt tilskudd i gruppen. Her kokkelerer hun sammen med Margaret.
OMSORGSFULL: Den tidligere håndballspilleren Kari Mette Johansen var aldri langt unna da det ble disket opp med mat. Hun ble Ingvills eminente høyrehånd og beskrives som et omsorgsfullt tilskudd i gruppen. Her kokkelerer hun sammen med Margaret. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Denne saken ble første gang publisert 21/02 2020, og sist oppdatert 21/02 2020.

Les også