film:

The Hunger Games: vår dom

Vi har sett den første filmen i Dødslekene-serien som har kinopremiere 23. mars, og her er hva vi synes om den.

Publisert Oppdatert

Flere av oss i Julia-redaksjonen har lest alle de tre spennende bøkene om Katniss, Storm (som heter Gale i flilmen), Peeta, og alle de andre i Capitol og de andre distriktene. Nå er endelig "The Hunger Games" straks å se på kino, og vi har fått tatt en sniktitt på den allerede i dag. Her er vår dom:

Om du har lest boken på forhånd, som oss, vil du nok på ingen måte blir skuffet. Selv vi som kjente handlingen på forhånd satt med hjertet i halsen og tårer i øyekroken flere ganger under denne filmen. Filmen forteller historien på en glimrende måte og filmingen og lyden som er brukt gjør at man virkelig setter seg i hovedpersonenes sted og kan føle hvordan de opplever situasjonene som oppstår. Filmen er tro mot boka, full av action (og også noe romantikk), og skuespillerene er dyktige og troverdige i rollene sine.

Handlingen
Restene av det som en gang var Nord-Amerika har blitt til nasjonen Panem, styrt av myndighetene i "hovedstaden" Capitol. Panem er delt i 12 distrikter, og for å minne alle innbyggerne på ødeleggelsene og tapene da det for mange år siden ble gjort opprør, arrangerer Capitol hvert år de såkalte "Dødslekene" der en tenåringsgutt og tenåringsjente fra hvert distrikt må delta. De 24 deltakerne må kjempe til døden, til det kun står én vinner igjen.

Modige Katniss tar sin søsters plass i lekene, og reiser sammen med Peeta til luksuriøse Capitol, og siden ut på arenaen. I Capitol er lekene sett på som ren underholdning, og paradene, inervjuene, kjolene, og TV-sendingene gjør de utspåjkede innbyggerne helt elleville.

I forkant av selve lekene får vi se hvordan alle tributtene (deltakerne) trener, forbereder seg, og forsøker å psyke hverandre ut. Vi få også se den utspekulerte planleggingen som arrangørene gjør, og hvordan haugevis av mennesker er i sving for å gjøre lekene så skrekkelige og "underholdene" som mulig for publikum.

Katniss og Peeta gjør sitt beste for å overleve ute på arenaen, der det slett ikke bare er de andre tributtene som utgjør en trussel. Arrangørene slipper løs grusomheter på arenaen og endrer reglene som de vil, men Katniss og Peeta slår seg etter hvert sammen på arenaen, og sammen klarer de på sett og vis å trosse Capitol og selve Dødslekene.

Mest spennende øyeblikk
Det er fryktelig spennende i det tributtene føres opp på arenaen og det telles ned til øyeblikket lekene starter for alvor. Det blir en kamp på liv og død før de tributtene som overlever de første minuttene klarer å komme seg ut i skogen for å finne seg et gjemmested.

Mest romantiske øyeblikk
Katniss og en hardt skadet Peeta søker ly i en grotte. Peeta forteller rørende om at han alltid har vært forelsket i Katniss, og at han har sett på henne gå hjem fra skolen hver eneste dag.

Vi er overbeviste: Dødslekene er dødsbra, og vi gleder oss allerede til oppfølgeren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning