skolestart:

Noen enkle triks for en bedre skolehverdag

Synes du skolen er vanskelig? Vi kan hjelpe deg litt på vei!

Publisert Oppdatert

Det er ikke alle som gleder seg til å begynne på skolen igjen, og det kan det være mange grunner til. For eksempel at man ikke føler at man fikser fagene så godt, eller at man rett og slett synes skolen er kjempekjedelig.

Og det er jo litt dumt, siden man skal tilbringe ganske mange år der! Derfor kan det være smart å ta med seg noen triks, som kan hjelpe deg gjennom skoleåret.

Forberedelser
Selv om du ikke tenker over det, er det ganske mange ting som avgjør om du er klar for å lære noe nytt hver eneste dag. For at kroppen skal være klar og hjernen opplagt, er det for eksempel superviktig å sove nok om natta. Å være supertrøtt på skolen er ikke noe gøy! En annen ting som er kjempeviktig, er å spise frokost før man går på skolen, og å spise lunsj i langfriminuttet. Ellers er ikke kroppen klar for å bære deg gjennom skoledagen! I tillegg påvirker det humøret å ikke få nok søvn eller mat, og man har jo ikke lyst til å være gretten og sur hele dagen!

Skolesaker
Med orden i skolesakene, blir det lettere å forholde seg til dem. Og morsommere også! Skaff deg kule bokbind, fine blyanter og farger, kanskje noen søte kladdebøker? Blir du i godt humør av å se på skoletingene dine, blir det forhåpentligvis lettere å jobbe med dem også.

Spør dersom du ikke forstår!
Noen ganger går lærere bare fort gjennom ting, kanskje fordi de regner med at alle forstår hva de mener. Men dersom du ikke henger helt med, er det superviktig å spørre! Da blir det lettere å henge med videre i faget, og ikke minst hjelper du jo lærerne til å gjøre en bedre jobb. Å spørre om hjelp i timen, eller å be om at læreren går gjennom tingene en gang til, er IKKE flaut, men bra! Det viser jo at du er interessert i å lære!

Når du kommer hjem
Mange har gode lekserutiner, og det er ganske viktig. Samme hvor mye lekser du har, er det lureste å gjøre dem med en gang du kommer hjem fra skolen. Kanskje før middag? Det er veldig lett å utsette kjedelige lekser, men jo fortere du kommer i gang med dem jo fortere kan du jo gjøre andre ting! Dessuten slipper du å tenke på lekser på kvelden når du kanskje heller vil se på tv eller sitte på julia.no!

Lekseforberedelser
Det er smart å ha ett fast sted å gjøre leksene. Noen liker best å gjøre lekser helt i fred, og foretrekker skrivebordet på rommet sitt. Andre vil gjerne kanskje ha foreldrene sine i nærheten, og foretrekker kjøkken- eller stuebordet. Det viktigste er å ha et sted der du sitter godt, og har plass til å brette skolebøkene dine utover.

Kanskje er det smartest å skru av internett før du begynner med leksene? Jobb på den måten som gir deg best konsentrasjon. Noen er avhengig av å ha det helt stille rundt seg, mens andre er nødt til å høre på favorittmusikken sin. Noe som er smart for alle, er å holde det ganske ryddig på bordet der du gjør lekser. Så er det ikke noe annet som forstyrrer deg!

Holde orden
Å være litt strukturert når det kommer til skolen, er ganske smart. Jo bedre vaner og rutiner du har, jo lettere blir det. Hvis du alltid vet hvilke fag du skal ha, og alltid vet hvor de forskjellige skolebøkene er, blir det naturligvis mye lettere!

Har du noen triks som gjør skoledagen lettere? Hvordan gjør du leksene dine? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning