helsesøster:

Må man følge aldersgrensen på Facebook?

Helsesøster svarer om bloggpress og Facebook-aldersgrenser. Les svarene!

Publisert Oppdatert

Vil ikke dette mer!
Hei helsesøster. Det er liksom flere grunner til at jeg sitter å griner på rommet mitt hver dag. Jeg vil være perfekt. Jeg ser på folk på blogger, blader og på ekte at de er der med helt flate mager og tynne lår, og de er helt perfekte. "Jeg vil også bli sånn som de" tenker jeg hele tiden.
Jeg orker ikke å tenke slik lenger, jeg vil bort å være perfekt.....
HJELP MEG plizz!

Svar: Du ER jo perfekt!
Kjære, snille deg!
Har du noen anelse over hvor manipulerte de fleste av de bildene du ser er? Vet du at bilder av modeller er så fikset på at dersom bena faktisk var så lange som de ser ut på bildet så ville det ikke være mulig å gå på dem? Vet du at alt av lyter og normale kroppsformer er redigert bort? Tenner og øyne er farget for å stråle, en bulk på magen er fjernet og fargene fikset på. Hadde du møtt en av disse modellene hadde du ikke kjent vedkommende igjen og du hadde sett at hun slett ikke så ut som på bildene. De er nemlig også helt vanlige mennesker!Visste du at enkelte "dame modeller" egentlig er unge gutter fordi jenter rett og slett ikke er smale nok over hoftene?

Du har ukritisk blitt fått et inntrykk av et skjønnhetsideale som ikke eksisterer. Det er ikke mulig å se slik ut! Det gir heller ikke lykke og det er ikke perfekt! Det er til å bli sinna av! Det naturlige er det perfekte. Det som ikke har en eneste lyte eller feil er kjedelig, har du noen gang tenkt på det?
Nå synes jeg du skal jobbe med deg selv og egne tanker. Se kritisk på tv og bilder og spør deg om det finnes slike mennesker i det virkelige liv. Hva synes du egentlig om et slikt skjønhetsideale? Vær kritisk og la deg opprøre av hva dette gjør med unge jenter som deg selv.

Du er jo perfekt. Hvorfor ikke nyte det. Nyte livet. Nyte at du er ung og frisk, vakker, unik og så fantastisk verdifull. Å akseptere seg selv som man er, det er veien til glede i livet. Et vakkert smil fra et ekte menneske, finnes det noe vakrere?
Hilsen Helsesøster Grethe


Får kanskje ikke Facebook men alle har det !
Hei eg får kanskje ikke facebook men alle andre jentene i klassen har det, eg vet det er aldersgrense men ingen andre følger det uansett. Dessuten er eg ansvarlig nok til å ha det synes eg siden eg kommer til å skjule profilen sånn at bare venner ser det, legger ikke ut personlige opplysninger, driver ikke med mobbing, blir ikke venn med folk eg ikke kjenner osv..
Alle andre jenter i klassen har det + alle guttene nesten og det føles som eg ikke er med i felleskapet på ein måte.
Ke kan eg gjøre og noen tips til å få facebook eller ke mener du egentlig ? Plzz svar ! :L

Svar: Aldersgrenser bør overholdes
Hei!
Jeg mener generelt at aldersgrenser skal overholdes så jeg synes både du og andre skal vente til dere er 13 år, som jo er grensen. Jeg tror mange foreldre ikke vet at det er en slik aldersgrense og handler i god tro når de lat barna lage og ha profil der. Du skal være glad du har foreldre som følger med, passer på deg og tør sette grenser. Mange savner dette fra foreldrene sine og når du blir eldre vil du se at du har vært heldig.
Slå deg til ro med at du og din familie følger reglene der disse er helt klare.
Hilsen Helsesøster Grethe


Konkurranseinstinkt eller ego?
Hei. Jeg er ei jente som blogger, og sjekker ofte på blogglista der jeg bor. I dag oppdaga jeg at en gutt i klassen min kom på 7. plass og min blogg på 9. Jeg følte at jeg ble irritert. Er det konkurranseinstinkt eller er jeg ego?

Svar: En god blanding?
Heisann!
Det er vel kanskje det at man gjerne vil være best? Litt usikkerhet, kanskje, prestasjons jat og litt konkurranse instink i en salig blanding. Jeg tror du skal prøve å fortelle deg selv at dette ikke spiller noen rolle og at så lenge du gjør ditt beste skal du være stolt av det. Man trenger ikke være best i alt og kanskje kan du prøve å unne denne gutten at han har suksess med bloggingen - denne gangen. Neste gang er det kanskje du som leder?
Hilsen Helsesøster Grethe

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning