Julia:

Hvorfor heter Julia JULIA?

Og hvordan blir man redaktør? Kirsti svarer!

Publisert Oppdatert

Heisann! Tusen takk for alle nyttige, fine og morsomme spørsmål dere har sendt inn til meg! Jeg deler opp svarene mine litt, for det var ganske mange spørsmål som kom inn. Dessuten var det endel spørsmål som var ganske like, så de slår jeg sammen.

La oss begynne med at jeg svarer på spørsmålene som har med Julia-bladet å gjøre!

Spørsmål: Hvorfor heter Julia akkurat JULIA?

Svar: Dette spørsmålet får jeg veldig ofte, og det er egentlig ingen spesiell grunn. Julia oppstod i Sverige, og de valgte å kalle bladet et populært svenskt navn, som i tillegg så bra ut som logo og var et navn alle hadde hørt før! Og så funket det jo på norsk også, da vi startet bladet her i 2002 :)

Spørsmål: Kommer Julia noen gang til å skifte navn?

Svar. Nei, det gjør vi nok ikke. Men vi jobber med noen andre, veldig spennende forandringer! Følg med utover høsten og vinteren, vi gleder oss til å vise dere hva vi jobber med :)

Spørsmål: Finnes Julia i flere land? Hvilke?

Svar: Ja, det gjør det! I Sverige, Danmark og Finland. Kanskje du har sett Julia i bladhyllene i noen av de landene? Vi samarbeider, så bladene våre er ganske like - bortsett fra når vi skriver om norske artister, mote, innsendingssider, konkurranser og annet som er norsk. I Danmark heter bladet Olivia, og i Finland heter det Systeri! Litt rart å tenke på, ikke sant?

Spørsmål: Hva synes dere om alle de som er medlemmer på Julia.no?

Svar: Vi digger dere, selvfølgelig! Og vi er alltid interesserte i å snakke med dere, så vi prøver å lese alle PM-er og eposter vi får. Aller best liker vi når alle på Julia.no oppfører seg pent, er snille mot hverandre, og sier ifra til oss dersom dere opplever noe ubehagelig. Fortsett med det!

Klikk deg videre for å bli enda litt bedre kjent med Kirsti, og hvordan hun fikk jobb i verdens beste jentemagasin!

Det kom inn endel spørsmål som handlet om meg og jobben min i Julia også. Jeg svarer så godt jeg kan :)

Spørsmål: Hvordan fikk du jobb i Julia?

Svar: Jeg søkte på en annonse hvor de søkte etter motejournalist i jentebladene Julia og Girls (som dessverre er nedlagt). Jeg søkte på den, og fikk den! I begynnelsen skrev jeg bare motesaker. Etter hvert fikk jeg lov til å skrive intervjuer og masse andre morsomme ting også. Så fikk jeg begynne å jobbe med Julia.no, og da Julias forrige redaktør Simone ble gravid, ble jeg spurt om å være vikar. Og det ville jeg jo! Simone fant ut at hun hadde lyst til å jobbe med litt andre ting da hun egentlig skulle komme tilbake igjen, så da fikk jeg fortsette! Hurra!

Spørsmål: Hva måtte du studere for å bli det du er nå? Tok det lang tid?

Svar: Jeg har alltid vært veldig glad i å skrive, så da jeg skulle begynne på videregående valgte jeg å gå på medier&kommunikasjon. Etter videregående gikk jeg på en skole som heter Westerdals her i Oslo, på linja som heter Tekst&Skribent. Det tok 3 år, og der ble jeg enda flinkere til å skrive og komme opp med gode ideer!

Spørsmål: Hva er det beste med å jobbe i Julia?

Svar: Det er mange ting! Jeg digger de jeg jobber sammen med, vi har det veldig morsomt sammen. Og så liker jeg at ingen dager er helt like, men at det skjer forskjellige ting hver dag. Jeg får skrive masse, møte mange kule mennesker (og kjendiser!), og ikke minst få være med på å bestemme hvordan Norges kuleste jenteblad skal se ut og hva det skal inneholde.

Spørsmål: Har du noen tips til en som har lyst til å bli journalist for et ungdomssblad når hun blir voksen? (Er det noe jeg kan begynne med allerede?)

Svar: Det beste tipset jeg har, er å SKRIVE MASSE! Det er den eneste måten å bli bedre på. Det kan være lurt å prøve å få arbeidsuke eller praksis i et ungdomsmagasin, for å se hvordan man jobber der. Og gjerne sende inn tekster til redaktøren og fortelle litt om deg selv og at du har lyst til å prøve deg. Man kommer langt med å være ivrig, hyggelig og positiv! Lykke til :)

Neste gang svarer jeg på hvordan det er å møte kjendiser, og hvilke kjendiser jeg likte best å møte... Følg med :)

Lærte du noe nytt om Julia og Kirsti?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning