helsesøster:

Hvordan kan jeg slutte å tenke på ham?

Helsesøster svarer på spørsmål om kjærlighetssorg.

Publisert Oppdatert

Kjempe Stor kjærlighetsorg HJELP!
for noen Dager siden var det en som slo opp med meg etter bare har vært sammen i en halv time...Han sa vi bør bli bedre kjent det syns jeg å MEN da skulle han aldr ha spurt syns jeg. For det knuste hjerte mitt, jeg tenker hele tiden på han. Jeg har sikkelig stor kjærlighetsorg. Venninna mi sier at vi kommer til å bli sammen igjen, jeg tror også litt på det... Men kompisen hans sier at han bare ble sammen og slo opp for å få flere ekser... Men jeg tror på han gutten som jeg var sammen med. Bør jeg det? Eller tro på kompisen ? Og åssen kan jeg slutte å tenke på han?

Forelsket i en drøm?
Hei! Han oppførte seg nå litt dumt, tenker jeg. En slik burde egentlig være lett å komme over. Man gjør det ikke slutt etter en halv time, og så kort et forhold kvalifiserer ikke til å gi ekser!
Husk på det, at den du begynte sammen med og som gjorde deg så trist er en du egentlig ikke kjenner. Du var forelsket i den drømmen du hadde om den han kunne vært - men som han viser seg ikke å være. Dersom han ikke har gjort opp for seg til nå så kan det kanskje hjelpe å tenke at han nok var søt, men noen gutt å sørge over, nei det er han ikke.
Kanskje er det ikke han du sørger over heller? Kanskje sørger du over følelsen av at du kanskje ble brukt, følelsen av å bli spurt og så dumpet? Det er høyt opp og langt ned på kort tid. Det kan jeg godt forstå svir i hjertet. Men, det er ikke din skyld, hva som enn er årsaken og når følelsen av sorg og smerte har gått over så skal du vite at det finnes mange gutter der ute!
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

kjærlighetssorg :(
Hei jeg er en jente på 11 år som lurer på hva kan jeg gjøre når jeg har kjærlighetssorg.Jeg har hat det i nesten 2 uker.Og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre jeg savner han så mye og jeg tenker på han nesten hele tiden og jeg hører på sanger om kjærlighet og kjærlighetssorg. Hva skal jeg gjøre ??

Kjærlighetssorg er vondt!
Heisann!
Det er vondt å ha kjærlighetssorg, nesten det vondeste som finnes! Trøsten er at smerten ikke varer så veldig lenge og at den med tiden ikke etterlater noen sår. Det du gjør er helt greit, la sorgen komme, gråt, hør på sanger om kjærlighet og la følelsene få komme ut. Skriv gjerne ned tankene dine også, enten i en dagbok, brev til ham(som du ikke sender da det er for deg selv du skriver), dikt eller lignende. Å tegne og male hjelper også!

Å pleie sorgen er bra å gjøre men du skal også passe på å gjøre "normale ting" som å være med venner, drive med fritidsaktiviter og alt det andre du ellers gjør - når du ikke er lei deg.

Etter hvert vil sorgen gå over og du vil kanskje til og med komme dit at du ikke skjønner hvorfor du var så lei deg for denne guttens skyld.
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Kjæresten slo opp....
Hei!
Kjæresten min og jeg var kjempe forelsket i hverandre! Men så plutselig så bare sa han at han slo opp, siden han hadde følelser for en annen... i ettertid har jeg funnet ut at han er forelsket i den (høyere og mye tynnere) aller beste venninna mi, som også liker han. Nå holder hjertet mitt på å knuse, og jeg griner hver gang jeg putter noe i munnen, for han liker venninna mi, og hun er så tynn og pen... jeg klarer ikke å slutte å tenke på at kanskje han slo opp siden jeg ikke er tynn? Jeg klarer ikke å spise uten å få vondt i magen, og hver gang jeg våkner om morgenen og hver gang jeg legger meg om kvelden griner jeg. :( Hva skal jeg gjøre? Er dete normalt? Går det over?

Kjærlighetssorg er vondt!
Kjære deg!
Han slo ikke opp fordi det var noe feil ved deg han slo opp fordi han er forelsket i venninnen din. Slik er det bare noen ganger og å lete etter feil hos seg selv er helt meningsløst. Selv de aller vakreste opplever at noen gjør det slutt, enten fordi de liker en annen eller fordi følelsene for den personen rett og slett ikke er riktige. Du må altså ikke lete etter feil hos deg selv da det ikke er her årsaken ligger. At det blir slutt er en risiko når du får en kjæreste. Følelser ligger heller ikke hvilken kropp andre har men i egenskaper og de følelsene som er mellom dem. Tenk nå bare på deg selv hva du har likt hos de du har vært forelsket i! Slik er det med guttene også. Best av alt liker vi vel alle en som er fornøyd med seg selv som de er og tør vise sine beste sider?
Du har kjærlighetssorg og det er vondt. Når den du er forelsket i gjør det slutt handler det jo også automatisk ikke bare om knuste drømmer men også om følelsen av å bli avvist. Her gir du ham all din kjærlighet og så velger han likevel en annen! Det er vondt og det setter deg ut av spill for en stund. Kjærlighetssorg er også en veldig sterk følelse og intens sorg. Heldigvis er det også en sorg som går fortere over enn annen sorg og du kan gå videre helt uten arr. For at ikke du skal slite med sorgen lengre enn nødvendig er det viktig at du slutter gi deg selv skylden for at det ble slutt. Slikt skjer, det har ikke med at ikke du er bra nok å gjøre og det er alt i alt hans tap! Snu tankene og vis ham at du kan gå videre og at han faktisk går glipp av ei super jente, kanskje vil han angre seg med tiden?
I din alder svinger følelsene fort og det gjelder også guttene. Forhold tar slutt og nye oppstår - og kanskje vil gamle forhold blusse opp igjen med tiden, hvem vet?

Gråt deg ut av sorgen. Skriv ned tanker og bekymringer og bygg samtidig deg selv opp midt i alt det triste. Snakk nå gjerne også med foreldrene dine om hvordan du har det nå. Det er godt å få uforbeholden støtte fra noen som er helt enige med meg - han går glipp av verdens flotteste og beste jente!
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!


Kjærlighetssorg:( JEG TRENGER HJELP!!!
Jeg har det helt forferdelig for tiden. Jeg har kjærlighetssorg på grunn av en gutt, og jeg var aldri sammen med han, men han ble sammen med ei veninne av meg som visste at jeg likte han og hun sa før hun ble sammen med han at hun kunne prøve å få meg og han sammen, fordi hun trodde at han likte meg. Hun sa at hu ikke likte han lengre, fordi de slo opp etter sommerferien. Hun er grunnen til at jeg lå og gråt hele tiden på kvelden når ingen hørte. Jeg trodde jeg bare kunne ta livet av meg selv og så var alt bra, men heldigvis prøvde jeg ikke å ta selvmord, men han er den beste personen jeg har møtt! Han er bare så fantastisk at jeg besvimer! Vi var veldig mye sammen før høstferien og vi hadde det kjempegøy sammen. Vi har flørtet og gitt hverandre intense stirrende blikk. Jeg er så lei meg at jeg har ikke ord. At veninna mi kunne! Hun visste at jeg likte han og så blir hun sammen med han! Og hun ville jo få meg og han sammen:( Jeg er totalt knust. Jeg tenker på han HELE tiden og jeg har alltid en klump i halsen når jeg snakker om han eller ser han.... vær så snill hjelp meg...

Mye kan ennå skje!
Hei!
Du er vel egentlig skuffet både over venninnen din og fordi gutten du er forelsket i ble sammen med en annen. Hva som er verst er kanskje ikke så greit å si?

Nå er du ung og det er venninnen din og gutten du er forelsket i også. Ikke alle avgjørelser er så nøye gjennomtenkt så jeg håper du tilgir venninnen din, hun hadde nok noen føleser hun skjulte for deg. Du kan også regne med at forholdet mellom dem tar slutt igjen og kanskje er det ennå bedre å få oppmerksomheten hans når dere er litt eldre? Du skjønner, det er ennå håp og din oppgave er å se at fremtiden er full av muligheter. Å ha kjærlighetssorg er vondt, men om du lærer deg at alt håp likevel ikke er ute, så er den lettere å bære! Du kjenner sorgen her og nå men glemmer å se at du har mye å se frem til likevel. Prøv å ikke la sorgen overmanne deg helt. Du har så mye fint å se frem til og sorg kan fort snu til glede!
Hilsen Helsesøster Grethe

Har du også et spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning