Helsesøster:

Hva kan man gjøre når man blir «ditcha« av bestevenninnen sin?

Helsesøster Grethe prøver å løse venneproblemer.

Publisert Oppdatert

Annerledes
Hei helsesøster! Jeg har ei veninne som var kjempe gøy å være med, men nå pleier hun å være med en annen jente og siden da er hun helt annerledes! Hun skal bare tøffe seg, dytte og alt annet som å bare være enig i henne og å tulle ved alt herme etter alt hva andre har sagt osv. Hva skal jeg gjøre? Det er ikke gøy lengre å være med henne! Pliss svar:)

Ikke så lett å endre andre

Hei!
Dersom hun forandrer seg på en måte du ikke liker så bør du kanskje finne nye venner? Du kan gi henne sjansen ved å snakke med henne om dette, men det er ikke sikkert at hun ønsker å være slik du vil at hun skal være. Kanskje finner hun ut at denne andre jenta ikke er så spennende å være sammen med og at hun selv heller ikke vil oppføre seg slik, da får du kanskje tilbake det dere hadde sammen? Inntil videre får du finne ut om du vil tåle den nye væremåten hennes eller finne nye venner...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Reservene hennes
Hei! Jeg er en jente på 12 år. Jeg har/hadde en bestevenn. Vi har vært det kjempelenge, men for ca. To år siden kom en annen. Hun går i klassen under å nå er bare min bestevenn og hun nye sammen. Jeg vil gjerne være med min bestevenn, men hun er jo ALLTID med hun nye. Når hun nye drar til hytta hennes, først da vil min gamle bestevenn være med meg.(vet ikke om jeg vil kalle henne bestevennen min eller ikke. Det er ikke noe vits i å være bestevenner hvis man ikke er sammen.) Men til høsten begynner vi på ungdomsskolen og da vil min gamle bestevenn gå alene og som vanelig komme til meg. Jeg har fått meg nye venner og jeg er dritt lei av å være hennes ”reserve”. Jeg har snakket med henne om det og hun sier at hun skal være mer med meg- men det skjer jo ALDRI!! Jeg liker ikke den nye jenta så godt. Hun er bare frekk og skal alltid være så perfekt. Det er veldig mye og vanskelig å forklare. Jeg har jo som sagt andre venner, men jeg vil ha henne tilbake. Men ikke som hennes reserve.

Vennskap går i faser
Hei! Du trenger ikke være reservevenn, dere kan være venner som liker hverandre og er sammen når det passer dere begge - men som også har andre gode venner, kanskje til og med andre bestevenner. Vennskap går i faser og det er helt normalt at man er mye sammen og veldig tette i noen perioder mens man er mindre sammen i andre perioder. Vær du sammen med dine venner og godta at dere kanskje ikke er bestevenner lengre, men gode venner likevel. Si ja til å være sammen med henne når du vil, når det passer og på dine egne premisser - og si nei dersom du har andre planer. Gi henne rom og muligheten til å være sammen med andre, og forvent du det samme fra henne...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Venninner og mobbing
Hei! Jeg har to venninner av meg som har plagd meg en god stund nå. (vil kalle det mobbing)hun ene var bestevennen min og hun andre, ja, var vi litt av og på. Nå er hun bestevenninnen blitt vennen min igjen, men hun vil nesten ikke vær med meg, og hun andre nekter å snakke til meg. De har dytta meg, kalt meg for stygge ting, baksnakt mye osv... Det er ikke akkurat første gangen hun som nekter å snakke til meg har gjort dette. For noen år siden, dødde venninna hennes av kreft, og det gikk utover meg. Det har skjedd noe nå og. Hun ”bestevenninna” mi, føler at hun ikke passer inn, og derfor må være med hun som ikke kan snakke til meg,mens hun som ikke snakker til meg er veldig usikker på seg selv... Jeg har ikke lyst at dette skal gå utover meg, hva skal jeg gjøre? Er hun bestevenninna noe å stole på?

Ikke greit at de oppfører seg slik mot deg
Hei! Jeg vet ikke om hun er til å stole på, men jeg vet at du ikke skal finne deg i å bli dårlig behandlet. Jeg synes du skal si fra om dette og også fortelle foreldre og lærere hva som skjer. De to jentene oppførere seg ikke ok mot deg, og kanskje trenger du hjelp for å få litt orden på forholdet mellom dere. Si fra til venninnen din om at du ikke synes du skal lide for at en tredje venninne velger å fryse deg ut. Se deg gjerne om etter andre venner dersom dette fortsette.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Har tatt plassen min
Hei! I høst begynte det en ny jente i klassen, etterhvert som hun gikk der ble vi bestevenner og jeg syns hun er veldig snill og morsom ogsånt. men hun har ditchet meg ganske mye i det siste. og før hun kom var jeg en av de mest populære og alle guttene gikk etter meg og var forelsket i meg. folk syns jeg er fin ogsånt men jeg er ikke populær lenger. den nye jenta i klassen min er så pen, hun har sykt fin kropp i følge guttene og ansiktet hennes er også utrolig fint, hun har fine tenner og nydelig smil. hun bruker sminke hver dag og jeg har også måttet det etter at hun begynte, før brukte jeg ikke sminke, men etter at hun kom må jeg ha gjort det. så nå bruker jeg concealer, mascara, eyeliner og tegner på øyenbrynene mine…alle guttene drar etter denne jenta og tuller med henne hele tiden og hun er skikkelig populær. det som er dumt for henne er at hun bare har 2 jentevenner i klassen siden hun har baksnakket alle og snakket skikkelig stygt om dem og vært frekk mot de. så hun har bare meg å dra til eller hun andre som virkelig hater meg, vil kaste enn sko på hun som hater meg. men har du noen tips til hvordan jeg kan unngå å bli så sjalu?

Ingen konkurranse
Hei! Mitt råd til deg er å være den samme jenta som du var før hun kom. Du MÅ ikke forandre deg selv om hun er populær, bruker sminke eller gjør andre ting. Du velger selv hvem du vil være og du blir ikke mer populær ved å utslette deg selv og være noe du ikke egentlig er. Hun har nyhetens interesse hos guttene og du trenger ikke være sjalu. Ting går seg til. Ikke gi opp og automatisk godta at hun vinner guttene og populariteten. Vær deg selv og ikke se på dette som en konkurranse. Dere er forskjellige personer med hver deres gode og dårlige sider. Noen liker den ene, andre den andre. Kjenn etter hva som er riktig for deg og velg venner, oppførsel, hvem du er og hvem du vil være ut fra det. Ikke la andre bruke deg eller oppføre seg stygt mot deg uten å si fra.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her!

Mista bestevenninnen min
Hei, jeg hadde en venninne. Vi ble etterhvert bestevenner og var det i ca.2 år. Men når vi begynte på ungdomsskolen slutta vi helt å vere med hver andre. Vi ser nesten ikke på hverandre lenger. Og jeg savner henne! Hun forsto seg på meg og jeg kunne stole på henne! Jeg har aldri kunnet stole på noen andre enn familien min før og så kom hun! Det var så kjekt å snakke med noen! Jeg ligger nesten hver kveld og gråter fordi jeg ikke er venn med henne lenger! Hva kan jeg gjøre!? Hun har fått seg nye venner og det ser ikke ut som at hun vil vere venn med meg lenger! Pils svar! Jeg trenger et svar! Jeg har venner, men ingen bestevenner! Jeg trenger en venninne jeg kan stole på, og vere med! Jeg har ikke hatt venner på besøk på nesten 1 år!

Nye vennskap oppstår
Hei! Dersom hun ikke vil være sammen med deg lengre og har fått nye venner, så er det på tide at du går videre. At hun har fått nye venner betyr ikke at ikke du er verdt å være venn med. Vennskap forandres, går over til bekjentskap, nye vennskap oppstår, gamle vennskap kan gjenoppstå senere osv. Nå er det du som sitter igjen og savner det dere hadde sammen. Du har venner og kanskje skal du prøve å ta vare på disse fremfor å savne og lengte etter det som er forbi? Åpne deg for nye vennskap og personer så vil du nok før eller siden møte andre som du kan være fortrolig med. Ikke bare tenk på dine egne behov, men også hvordan DU kan være en god venn for andre...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send inn her! 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning