helsesøster:

HJELP, jeg skal bli storesøster!

Helsesøster svarer på spørsmål om småsøsken og familieforhold.

Publisert Oppdatert

Hjeeeelp, jeg skal bli storesøster!!! MÅ HA SVAR!!!
Jeg, moren og faren min bor i en liten leilighet med bare to soverom. Jeg har det ene og moren og faren min har det andre. Og i forrige uke sa mamma til meg at jeg skal bli STORESØSTER!!!
Da jeg kom til skolen sa jeg det til venninnene mine, og de sier at jeg er heldig, men det er jeg ikke! Jeg vil ikke bli storesøster! Moren min skjønner ikke at jeg er fornøyd som enebarn! Dessuten, siden det bare er to soverom, så må jeg DELE rommet mitt med min søster/bror! Og hvis det blir en gutt så er det dobbelt så ille, siden han vil sikkert bare ha fotballting på rommet! Jeg tør ikke å si det til mamma og pappa, de virker så glade for at det er et nytt barn på vei! Jeg orker uansett ikke alt det maset med babyer; Gråting, bleieskifting, lugging, ÅÅÅÅH!
Hjelp meg, hva skal jeg gjøre?

Ta problemene som de kommer
Heisann! Det er jo selvfølgelig en stor forandring, men jeg tror nå at det vil gå seg greit til. Det blir jo ikke baby for alltid, ganske snart er det en liten gutt eller ei lita jente som synes du er det beste på jord. Det med rommet vil nok også ordne seg. Kanskje må dere se etter en større leilighet?
Nå er det jo en gang slik at du skal bli storesøster. Du er kanskje ikke så glad for det nå, men søsken er faktisk godt å ha senere i livet. For din egen, foreldrene dine og den som kommer sin skyld er det nok greit å prøve snu synet på dette. Du får det også bedre om du velger ta problemene som de kommer og prøve se det positive i situasjonen. Som moren min pleide si: det blir slik og du er sur eller det blir slik og du er blid - det er valget. Det er helt klart best å velge det første alternativet:)
Hilsen Helsesøster Grethe

Her kan du stille spørsmål til Julias helsesøster Grethe.

Lillebror/lillesøster
Heei Jeg er ei 12år gammel jente som akkurat har fått en lillesøster siden moren drev med narkotika og slik, og hun vil ikke snakke med meg. Hvis jeg smiler til henne ser hun bare stygt på meg og vist jeg sier hei bare går hun sin vei, Hva ør jeg gjøre for at hun skal like meg?

Jo mer du tåler jo tryggere vil hun bli
Hei! Du har fått ei lita søster som har opplevd en del vondt og som akkurat nå er veldig usikker og som sikkert savner de hun er glad i - og vant til. Jeg vet at det kan føles vondt å bli avvist, men det er ikke fordi hun ikke liker deg, hun beskytter bare seg selv. Fortsett å smile til henne og vis henne at du ikke gir henne opp så lett. Selv om hun fortsetter å avvise og se surt på deg, så vil nok hvert smil trenge ennå litt lengre inn i hjertet hennes. Hun tester grenser og jo mer du tåler jo tryggere vil hun bli. Snakk med foreldrene dine om hvordan det føles å være deg og det er også helt greit å bli motløs inni mellom!
Hilsen Helsesøster Grethe

Her kan du stille spørsmål til Julias helsesøster Grethe.

Mamma som ikke vil ha barn . SVAR FORT!!! PLIZZ!
Hei , jeg er en jente på 12 år. Jeg har skilte foreldre. Helt siden jeg var rundt 3år har stefaren min vært den beste ''Foresatte'' Han er bedre enn mamma og Pappa. Jeg har en storebror og en lillebror som er Pappa Og stemor sin. PROBLEMET: Stefaren min vil ha en ''egen'' unge og det vil ikke mamma ha. JEG HAR PRØVD OG SNAKKE OM DET! Stefaren min ønsker seg sitt egent barn veldig mye. Og det er utrolig trist. Han hadde vært en prefekt Pappa. Men mamma mener HUN ikke klarer det... Hun er bare 37-39 år , det er ikke det seneste jeg har hørt... Hun mener hun er for gammel osv... Plizz kom med noe som vil gjøre at hun får ett barn. Jeg godtar _IKKE_ et nei.

Takk på forhand

Din mor har rett til selv å bestemme
Hei! Så fint at du har en stefar som du er så glad i og som er så glad i deg. Du er heldig som har en så flott stefar!
Jeg kan nok ikke komme med noe som kan få moren din til å ønske seg et barn til. Dette er hennes avgjørelse og noe som hun og stefaren din må finne ut av. Dette er deres diskusjon og hun må selv kjenne på hva hun vil. Det er en hun som må gå gravid i 9 måneder, som skal føde, amme og være en god mor. Når hun kjenner at hun ikke ønsker eller greier dette så må det være hennes rett å la være. Du kan nok ønske deg et søsken og ønske for stefaren din sin del at han får et barn, men slik det nå er må du nok bare godta din mors rett til selv å bestemme:(
Hilsen Helsesøster Grethe

Her kan du stille spørsmål til Julias helsesøster Grethe.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning