helsesøster:

Hjelp! Jeg angrer på at jeg slo opp!

Helsesøster svarer på spørsmål om å gjøre det slutt.

Publisert Oppdatert

Han slo opp? Plz hjelp.
Jeg møtte en gutt i sommerferien. Vi ble kjærester og hadde det supert sammen. Han bor i Norge men veldig langt fra meg. Vi hadde kontakt på skype og pratet hver dag, men plutselig sluttet han og svare meg. Og det er veldig vanskelig. For jeg liker han utrolig mye. Og det hjelper ikke at vennene mine sier han er slem fordi han gjorde det. Jeg sendte han en melding der Jeg spør hvorfor han ikke svarer osv. Og neste dag ringte han meg og så at jeg var fantastisk, men at et avstandsforhold ikke passer for han. Og han slo opp!!
Plz svar
Hilsen desperat jente.

Avstandsforhold er vanskelig
Hei! Avstandsforhold er vanskelig og selv om han prøvde avslutte det uten konfrontasjon gjorde han til slutt det riktige, ringte deg og avsluttet forholdet på en respektfull måte. Tross alt vet du at han likte deg, valgte deg og gjorde det slutt på grunn av avstanden.
Kjærlighetssorg er vondt, drømmer og håp blir knust og du føler deg avvist. Faktisk er kjærlighetssorg en av de vondeste og mest intense følelsene som finnes - men heldigvis er det også den av kortest varighet og den etterlater heller ikke varig sorg.
Det vil gradvis bli lettere og til slutt går det helt greit. Kos deg med de gode minnene og gråt og lengt når du kjenner at det er det som presser på. Få ut tankene og følelsene, minner og savn ved å skrive brev(som du ikke sender), skriv ned tankene dine i dagboken eller som dikt, tegninger, eller lignende. Det er en sorg du går gjennom nå. All sorg gjør vondt men det blir bedre!
Å gi tid til å være lei deg og pleie sorgen er bra, men du skal også passe på å gjøre ”normale ting” som å være med venner, drive med fritidsaktiviter og alt det andre du ellers gjør - når du ikke er lei deg.

Etter hvert vil sorgen gå over og du vil kanskje til og med komme dit at du ikke skjønner hvorfor du var så lei deg for denne guttens skyld.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Jeg vil slå opp
Hei jeg vil slå opp med en gutt men vil ikke såre han... hilsen forvirret jente

Det gjelder å såre minst mulig.
Hei! Han vil nok bli lei seg, men det betyr ikke at du ikke skal slå opp med ham. Du skal lytte til dine egne følelser og ikke være sammen med noen bare fordi du ikke vil såre dem. Det er verre mot personen å late som om du er forelsket enn å være ærlig! Å slå opp kan du gjøre så fint og snilt som mulig. Fortell ham at du synes han er en super gutt men at du ikke har de følelsene for ham som du synes du skal ha for en kjæreste...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Bør jeg slå opp eller hva gjør jeg?!
Hei Julia for det første, ELSKER jeg bladet deres!
Spørsmålet mitt er at jeg har en kjæreste har snart hatt ham i 3 år, han er hyggelig vi har kyssa og sånt... men vi har miste kontakten helt, og bare når vi får øyekontakt sier vi bare ”Hei” og vinker... Har ganske vanskliheter med det med å slå opp eller si det som det er, men bør jeg eller ikke?? Please få et svar!!!

Greit å ha det sagt...
Hei! Jo, det kan være greit å ha orden på sakene. Det høres jo ut som om det har blitt slutt av seg selv, men for å være sikker bør du snakke med ham om det.

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Han slo opp etter en dag
Det var dagen før siste dag på skolen jeg spurte den søteste gutten i klassen om vi skulle være kjærester han svarte ja. Neste dag slo han opp! Han sa jo at vi skulle være sammen lenge. Nå er jeg veldig lei meg og sur på han, hva skal jeg gjøre nå? Håper på svar hilsen en stor julia fan

Kanskje litt for ung?
Hei! Jeg forstår at du er lei deg og skuffet. Først ble du glad og så ble du veldig skuffet når han slo opp allerede dagen etter. Dere er veldig unge og gutten liker deg nok selv om han ikke var helt klar for kjæreste ennå. Dette er ikke så veldig uvanlig og du vil nok snart komme over ham. Kanskje kan det være lurt å vente litt med å få seg en kjæreste? Bli kjent med gutten og la også ham få litt tid på seg til å være sikker på hva han vil. Ikke mange gutter på 9 år er klare for å ha en ordentlig kjæreste. Jeg synes ikke du skal være sur på ham selv om du er skuffet. Det er riktig av ham å gjøre det som føles riktig for ham. Han lurte deg ikke, han bare måtte få kjenne litt etter...

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her!

Hjelp! Jeg angrer!!!!!
Hei! Jeg vil bare si at jeg elsker denne nettsiden/dette bladet! Men mitt spørsmål er : Jeg hadde en drit søt kjæreste, og jeg slo opp med han fordi han ikke torde og innrømme at han liker meg/at han ikke liker meg men han er en fantastisk gutt! OG NÅ ANGRER JEG SÅ SYKT! og jeg er redd for at han skal syntest at jeg er teit hvis jeg sier det til han! Mvh en desperat dum jente :( Takk på forhånd

Modig å si at du angrer!
Hei! Jeg forstår at det sårer deg at han ikke turte innrømme at han likte deg, men noen ganger må man kanskje tåle litt? Dersom du er sikker på at du kan leve med at han ikke tør stå frem som kjæreste eller at han liker deg, så har du ingenting å tape på å ”krype til korset” og si at du angrer. Det er ikke teit å svelge stoltheten og si at man angrer!

Hilsen  Helsesøster Grethe

Har du spørsmål til helsesøster Grethe? Send det inn her! 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning