film:

Filmer om mote

Er du interessert i mote, har vi en liste over filmer det er verdt å se!

Publisert Oppdatert

Det er mange filmer som handler om mote. Her er et utvalg forskjellige filmer, alt fra morsomme komedier til en lærerik okumentar. Hva med en filmkveld med jentene?

En djevel i Prada (The Devil Wears Prada, 2006)
Andrea har akkurat gjort seg ferdig med journaliststudiene, og blir ansatt som annen-assistent for den mektige og sofistikerte Miranda Priestly, som er redaktør for motemagasinet Runway. Andrea drømmer om å bli en skikkelig journalist og ser på assistentjobben som en mulig døråpner inn i magasinverdenen.

Andrea opplever at hun må endre både klesstil og oppførsel for å tekkes sin nye og strenge sjef, og hun får hjelp av første-assistent Emily og stylisten Nigel til å tilpasse seg. Andreas nye personlighet faller ikke i like god jord hos kjæresten hennes og resten av familien, og hun blir nødt til å ta et valg.

Mye mote å se på, og også noe å lære om livet og valgene man tar.

En shopoholikers bekjennelser (Confessions of a Shopoholic, 2009)
Rebecca er fullstendig avhengig av shopping, men får plutselig problemer med økonomien, og derfor et stort problem. Tilfeldighetene vil ha det til at hun får en ny jobb som skribent for et økonomimagasin. Rebecca skriver om sparing og forsiktig pengebruk, mens hun selv ikke klarer å la være å shoppe. Ettersom hun ikke har noen økonomibakgrunn skriver Rebecca på morsom og annerledes måte enn det som er vanlig i økonomimagasiner, og det gir henne positiv oppmerksomhet fra lesere og sjefen for magasinet.

Rebeccas drøm er imidlertid å skrive for motemagasinet Alette, men jo nærmere hun kommer målet sitt, jo mer usikker blir hun på ambisjonene sine.

Rebecca har peiling på mote, og det er masse fint tøy å se i denne filmen. Også denne ender med et moralsk dilemma.

Coco før Chanel (Coco avant Chanel, 2009)
Dette er filmen om motedronningen Coco Chanel, før hun ble berømt. Hun het da Gabrielle Chanel, og var et barnehjemsbarn, forlatt av faren sin. Hun strevde hardt for å komme seg opp og fram i verden, og underholdt lenge på restauranter og barer sammen med søsteren sin med sang og dans. Hun fikk navnet Coco på grunn av en sang hun likte å synge. Etter hvert møtte hun en baron, som introduserer henne til den franske sosieteten, og hun starter sin karriere med å lage hatter.

Dette er en fin film dersom du ønsker å lære litt om livet til en kjent moteskaper. Og så er det jo fine klær og hatter og se på også.

The September Issue (2009)
Dette er en dokumentarfilm som tar oss med inn i kulissene til det ledende motemagasinet Vouge. Vi får følge Anna Wintour, som har vært sjefsredaktøren for magasinet i 20 år (!). Hun har et stort motenavn, og er kjent for sin bob-frisyre og kule solbriller. Hun har holdt sitt arbeid med Vouge tett til brystet, helt fram til nå. I denne filmen får vi nemlig se hvordan det er å jobbe i verdens største motemagasin. Vi får bli med Anna på Fashion Week, se henne vurdere nye kolleksjoner fra de største moteskapere, jobbe med modeller og fotografer og masse mer.

Septemberutgaven av Vouge er alltid den mest populære, og denne utgaven i 2007 solgte alene 13 millioner eksemplarer.

I denne filmen får du altså se hvordan septemberutgaven blir til. Dette er en lærerik film for den som er interessert i mote, og hvordan det er å jobbe i et så stort magasin.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning