Kyssing:

5 ting du kanskje lurer på om klining!

Hvordan gjør man det, egentlig? Og er det farlig?

Publisert Oppdatert

Helsesøster Grethe svarer på nye spørsmål hver eneste uke. Her er 5 spørsmål om klining som hun har gitt gode svar på!

1: Jeg lurer på hvordan man kliner? Og hvordan går man frem?

Svar: Husk nå på at du ikke trenger gå fortere frem enn du selv føler deg klar for...  Klining starter med følelser og fortsetter med kyss som igjen utvikler seg til tungekyss. Et kyss kan være så mangt, alt fra lette kyss med lukket munn til dype tungekyss. Dersom du vil tungekysse kan du lett åpne leppene og stikke tungespissen mot hans lepper. Vil han kysse så gjør han det samme. Møter han tungespissen din med sin så kan dere leke litt med tungene og rulle de rundt hverandre. Ikke for vått, ikke for tørt ogakkurat passe mykt. Myke lepper er gode å kysse på:) Når dere blir trygge på dette vil dere kanskje leke litt mermed kyssingen og kyssene blir heftigere og dypere, og dette blir klining dersom begge liker utviklingen og iveren tar over. Legg hodet litt på skakke, lukk øynene og nyt kysset fremfor å tenke hva du burde gjøre, da blir det best og så får du se om det utvikler seg til klining. Det må to til for dette...

Hilsen Helsesøster Grethe

2:  Om du er i et forhold, og den andre vil kline, bør man si at man aldri har prøvd det før?

Svar: Ja, det synes jeg godt du kan gjøre. Når du er usikker så er det greit å si fra og dersom du ikke føler deg helt klar for dette ennå så er det greit å si fra om det også. Forsiktige kyss er en grei begynnelse og så kommer kliningen når begge har lyst og føler seg trygge.

Hilsen  Helsesøster Grethe

3: Jeg lurer på om man skal holde pusten når man kliner? Isåfall tror jeg ikke jeg klarer det, det blir liksom litt for mye og holde styr på når man vil få til et så bra kyss som mulig!

Svar: Du må nok puste når du trenger luft :) Heldigvis går det veldig greit å puste gjennom nesen for de fleste. Slapp av og ikke tenk så skjer det av seg selv.

Hilsen  Helsesøster Grethe

4: Jeg er 11 år, er jeg for ung til å kline? Jeg vet ikke om min kjæresten min vil kline, ikke engang kysse!! Jeg har lyst til det! Vet ikke helt om jeg skal spørre han..Hva burde jeg gjøre??

Svar: Nei, jeg synes vel ikke du er for ung til å kysse. Det er du selv som kjenner hva du har lyst til og hva du er klar for å gjøre. Du kan jo begynne forsiktig å gi kjæresten din en klem og kanskje en suss på munnen. Et lite steg hvor du raskt ser hvordan han reagerer på det. Kanskje blir det lettere å gi hverandre en suss og så utvikle det gradvis til et svimlende kyss:)

Hilsen Helsesøster Grethe

5: Er det egentlig farlig å kline? I munnen er det jo mange bakterier og når man kliner bruker man munnen og tungen.

Svar: Infeksjoner kan smitte gjennom klining, men da er den ene syk fra før av. Vanlige munnhulebakterier gir ikke risiko for smitte og generelt sett er det ikke farlig å kline. De sykdommer som kan overføres gjennom kyss er infeksjoner som gjerne smitter lett uansett.

Hilsen Helsesøster Grethe

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning