1. Hvor var vi igjen?

Hvis du ikke har sett de forrige filmene eller lest bøkene, anbefaler vi selvsagt på det sterkeste å gjøre det før du ser Mockingjay. Men det begynner å bli en stund siden sist nå, for mange av oss. Dette var det siste som skjedde i Catching Fire:


Foto: Lionsgate

- Katniss ble reddet fra arenaen til de andre dødslekene hun deltok i.
- Hun ble reddet av Haymitch, Finnick og Plutarch Heavensbee, som er en del av motstandsbevegelsen mot Capitol og president Snow.
- District 12, Katniss’ hjem, er ødelagt, men hun får vite av Gale (som også er i motstandsbevegelsen) at familien hennes er trygge.
- Peeta ble fanget av Capitol.

Klar for Mockingjay part 1!

2. Peeta + Katniss = ?

Peeta og Katniss er adskilt nå, og Katniss vet ikke engang om han er i live. De er jo ikke akkurat sammen, men vi vet at Peeta mener at hans kjærlighet er evig. Og dette kysset i den forrige filmen så ganske frivillig ut, spør du oss.

3. Hva er district 13?

Capitol har i årevis påstått at District 13 er dødt, og de brukte det som et eksempel på skrekk og advarsel hvis noen prøvde seg på noe tull. Men det er ikke dødt, det er en hel sivilisasjon under jorda, og det er der motstandsbevegelsen holder hus.

Her er det ikke noe lys, og alt er ganske annerledes enn i det overdådige Capitol. Bare se på forskjellen på Effie Trinket!


Foto: Lionsgate

4. Hvorfor er Katniss så viktig?

Folk i Panem har sett Katniss på tv, og ser på henne som en helt som både overlevde og gjorde motstand mot president Snow. Motstandsbevegelsen vil at hun skal være deres ansikt utad, et symbol som alle kjenner – en mockingjay.

Katniss er imidlertid ikke så sikker på at hun er riktig person.


Foto: Lionsgate

 

5. TV-reklamene for Mockingjay

6. Hva skjer med Plutarch?

Plutarch Heavensbee var i Catching Fire tilsynelatende på lag med president Snow, men det viste seg at han bare hadde infiltrert Capitol og er en del av motstandsbevegelsen. Skuespilleren som spiller Plutarch, Philip Seymour Hoffman, døde plutselig i februar i år, bare 46 år gammel.

Da han døde, hadde han allerede spilt inn alle scenene til Mockingjay part 1, og mesteparten av scenene til neste film, Mockingjay part 2. Så selv om han er død, kommer han til å være med i begge filmene.


Foto: Lionsgate

7. Capitol TV

Det er nå krig i Panem. Opprørerne vil styrte Capitol slik at distriktene kan bestemme over seg selv og ikke bli undertrykt, mens Capitol vil beholde makten.

Capitol TV er tv-spoter med propaganda fra Capitol. De er laget for å få det til å se ut som alle i distriktene har det bra og elsker Capitol, men hvis du følger godt med, kan det hende du får øye på Mockingjay-symbolet enkelte steder. Et bevis på at de som viser frem distriktet sitt egentlig støtter opprørsbevegelsen!

8. Musikken

Soundtracket til Mockingjay er temmelig imponerende, og det er artisten Lorde som har satt det sammen. Hun har også laget låter til albumet selv, og den viktigste er "Yellow Flicker Beat".

Les mer om soundtracket og hvike andre artister som er med her.

9. Trailerne

Nå er du straks klar for å gå inn i Hunger Games-verdenen igjen! Her er de to offisielle trailerne for Mockingjay:

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!