Bak en herlig rullekake med bringebær

Vår aller beste rullekake

Overrask gjestene med en herlig rullekake med bringebær og pisket kremfløte. Enklere og bedre blir det ikke!

DEILIG RULLEKAKE: Med kremfyll, friske bær og søte sommerfugler av sukkerpasta, er dette en vinner på kakebordet!

DEILIG RULLEKAKE: Med kremfyll, friske bær og søte sommerfugler av sukkerpasta, er dette en vinner på kakebordet! Foto: Kim Holthe

Publisert Oppdatert

Rullekake er noe av det enkleste du kan lage og tar veldig kort tid. Kan du lage sukkerbrød, kan du lage rullekake. Dette er til og med en kake du kan bake mens gjestene er i hus! Her er en variant hvor vi blander bringebær med pisket kremfløte. Nydelig, rett og slett!

Du trenger (10 stk.):

  • 3 egg
  • 1 ½ dl sukker
  • 2 dl potetmel
  • 1 ½ ts bakepulver

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 dl bringebær
  • 2 dl blåbær
  • ½ pk. sukkerpasta
  • Konditorfarge

Sukkerpasta:

  • 3 plater gelatin
  • 4 ss kokvarmt vann
  • 2 ts sitronsaft
  • 60 g flytende glukose, ev. hvit/lys sirup
  • 650 g melis

Massen stivner fort og lages like før bruk. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann, ca. 6 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 4 ss kokvarmt vann. Rør til gelatinen er smeltet. Rør inn sitronsaft og glukose eller sirup. Elt inn melis, til massen er smidig og lett å forme.

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker luftig. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver og rør det i eggblandingen til en glatt røre.

Legg bakepapir i en liten langpanne og fordel røren utover papiret.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ovnen i ca. 8 minutter.

Fukt et håndkle og legg på kakerist. Hvelv den stekte kaken på den fuktige håndduken. Løsne papiret fra kaken. Avkjøl kaken med langpannen veltet over.

Nr. 15-2016

Nr. 15-2016 Foto: Redaksjonen

Pisk fløten stiv. Fordel det meste av kremen over kaken og strø på bringebær og blåbær. Hold igjen noe til toppen.

Rull sammen rullekaken fra langsiden. La kaken ligge kjølig til servering.

Kna opp sukkerpastaen og farg den med konditorfarge i rosa og lilla. Kjevle ut og stans ut fine sommerfugler. Pynt med roser av krem og gjerne sommerfugler på toppen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning