Papegøya

Parrot snakker til deg og du snakker til den. Her får du en virkelig integrert håndfriløsning rett i stereoanlegget.

Publisert Oppdatert

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Franske Parrot er faktisk den største leverandøren av bluetooth til bil, med nesten 30 prosent markedsandel. Du lurer kanskje på hvorfor du ikke har hørt om dem før? Det er fordi de er størst på fabrikkinstallerte Bluetooth-løsninger. Bestiller du en ny bil med integrert håndfri, er sjansen stor for at det er nettopp Parrot som er leverandør. Det er derfor ikke helt uten forventninger vi tester pakken.

Parrot MK6000 kommer i tre deler som skal monteres fast i bilen: en mikrofon, en fjernkontroll og en boks man kobler mellom bilens høyttalere og stereoanlegget.

Selve monteringen er enkel og grei: Man har to kabelbunter inni stereoanlegget i bilen; koble disse fra og koble Parrot imellom. "Voilà!"

Nå er telefonen koblet opp mot bilens stereoanlegg, og lyden er dermed blitt formidabel. Den doble mikrofonen som følger med monteres i taket eller i solskjermen, og du er klar til å prate med Parrot. Den reagerer nemlig på stemmesignaler.

Det vil si - den skal reagere på stemmesignaler. Vi hadde store problemer med å få dette til å fungere tilfredsstillende, og det endte med verbalt slagsmål. Her må det sies at man kan styre den på andre måter enn å snakke med den. Man kan bla i menyer med fjernkontrollen, og får da høre de ulike menyvalgene. Det fungerer faktisk veldig bra.

I andre enden opplevde vi også her litt "hakkete" lyd, men også her er det ikke verre enn at man godt kan leve med det.

Parrot virker veldig proff og det føles som om man har integrert Bluetooth i bilen. Støtter mobiltelefonen din bluetooth med A2DP, har du til og med mulighet for å spille musikk fra mobilen rett ut på anlegget.

Spesifikasjoner

  • Leverandør: Parrot
  • Modell: MK6000
  • Pris: ca. 1000 kroner

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning