Lekkasje i Kongsvinger-tunnel skaper trøbbel

Lekkasjen i Vinger tunnel skaper problemer.

Publisert Oppdatert

- Vi har gjort flere forsøk på å få stoppet lekkasjen, men har ikke lykkes, forteller Brede Sillerud som er byggeleder for drift- og vedlikehold i Statens vegvesen til avisen Glomdalen.

Derfor ble det fredag tatt forholdsregler med skilting med fare for glatt veibane nede i tunnelen, for å unngå at det skal skje en ulykke.

- I tillegg skal vi sørge for at de som har ansvaret for veivedlikeholdet, Kolo Veidekke, holder et ekstra godt øye med føreforholdene i tunnelen framover, sier Sillerud.

Det har vært tendens til å danne seg en issvull i tunnelen som kommer brått på førere som kommer på riksvei 2 fra Gjemselund bru. I tillegg drar hjulene på bilene som kjører i tunnelen vann med seg som gjør at større deler av veibanen blir glatt.

- Vi hadde tendens til det samme i fjor vinter. Det ble gjort forsøk på å tette lekkasjen i høst, uten at det har hjulpet. Hvor vannet kommer fra, er vi faktisk usikre på.

- Uansett får vi ikke gjort noe nytt forsøk på å tette lekkasjen før til våren/sommeren. Eventuelt tetningsmiddel som må brukes er nemlig avhengig av varmegrader for å virke, sier Sillerud.

Dermed bør bilister ta det med ro i tiden som kommer når de skal kjøre gjennom tunnelen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning