Bobcat-show på Vinterbro

– Ryktene om vår død er sterkt overdrevne, sier daglig leder i Bobcat- importør Tensor Maskin AS, Stein Skjetne.

Mye å se på for kunder med sans for små og kompakte anleggsmaskiner.

Mye å se på for kunder med sans for små og kompakte anleggsmaskiner. Foto: KNUT VIGGEN

Publisert Oppdatert

Bobcat er et av verdens sterkeste varemerker innen anleggsmaskiner. Nå ser den norske Bobcat-importøren fremover etter en lang og omfattende ryddejobb.

17. april inviterte maskinimportøren med hovedkontor på Vinterbro i Ås kommune i Akershus til åpen dag. Blant annet for å presentere en helt ny generasjon med minigravere, E-generasjonen, der de to minste maskinene slippes først. Også Bobcats siste modell i serien av teleskoplastere, T2250, ble vist for kunder og andre interesserte. Stein Skjetne er relativt fersk i sjefsstolen hos Tensor Maskin AS, som er del del av Tensor Industri AS. I tillegg til Tensor Maskin, med sine 15 ansatte, består gruppen av Minimaskiner AB som importerer og forhandler Kubota i Sverige. Foruten Bobcat-agenturet i Tensor Maskin AS er også Tensor Industri AS inne i asfalt-, knuse- og betongmarkedet. I midten av april var Tensor blant annet i arbeid med å ferdigstille asfaltverk så vel i Mosjøen som i Mo i Rana.

Bedre struktur

- Snuoperasjonen er gjennomført, vi har fått ryddet opp og strukturert oss bedre. Det har tatt mye tid, men nå ser vi igjen fremover og vi kommer til å legge økt trykk på Bobcat-salget i månedene som kommer, sier daglig leder i Tensor Maskin AS, Stein Skjetne, til AnleggsMagasinet. Skjetne kommer fra Brynild-gruppen, har fem år bak seg i Coca Cola, og har også jobbet i Orkla og i Borregaard.

- Det er et litt annerledes marked jeg er kommet inn i nå, men jeg stortrives og ser et helt klart potensial for Tensor og Bobcat, sier Skjetne. - Vi er på rett vei. Merkenavnet behøver vi ikke å gjøre noe med, produktene er det heller ikke noen feil på. Det er salget som må opp, sier Stein Skjetne. Tensor Maskin satser på deltagelse både på MEF-utstillingen i Trondheim i juni og på Dyrsku'n i Seljord i september.

Inn overalt

De nye minigraverne, E08 og E10 er spesielt beregnet på riving, siden de kommer inn overalt - også gjennom trange dører. Markedet for rivejobber i Norge er økende. E10 er en 1100 kilos maskin med hydraulisk breddbart understell, foldbar veltebøyle, en eller to beltehastigheter og det importøren mener er bransjens beste servicetilgjengelighet. - Vi har servicepunkter fra Kristiansand i sør til Storsteinnes i nord, forteller Stein Skjetne. Bobcat har også behodt løftesylinderen beskyttet på oversiden av bomstrukturen og har i tillegg "gjemt" slangepakken i bommen. E10 har fått justerbare servospaker hvor konsollene kan stilles på forskjellige arbeidsbredder for bedre førermiljø. Hydraulikken drives av en Kubota-motor på 7,4 kW. E10 kan også gå med tilpasset hammer (65 kilo).

Teleskoplaster

Teleskoplasteren T2250 er liten og smidig og passer perfekt på steder med trange porter og liten plass. - Et lite "k inderegg", er kommentaren fra importøren, som mener lasteren passer bra både for bygg og anlegg. Ute i Europa er i tillegg jordbruk et aktuelt bruksområde, og det blir det også mer av her hjemme etter hvert som også norske gårdsbruk får mer sans for spesialiserte maskiner. Teleskoplasteren kan leveres med et stort utvalg av utstyr, noe som gjør den til en svært anvendelig og smidig redskapsbærer. Den kan også leveres med feste som gjør at redskaper fra kompaktlasteren også kan brukes på teleskoplasteren.

Størst på kompakt

- Kompakt er det vi helt klart er størst på, og som vi også ser en økning i salget på. Her er Bobcats navn så innarbeidet at den på et tidspunkt overtok som betegnelse for maskintypen - uansett merke. Det er fortsatt folk som spør oss om vi har den gule eller den hvite bobcat'en. Bare for å oppklare misforståelsen: Det er vi som har originalen, sier Skjetne. Han forteller videre at Tensor kommer til å gjøre mer på kompaktlastere med belter, og på salg av gravemaskiner. Nye koster er kommet til i løpet av de siste månedene. Salgssjef Dag Ryen Martinsen kommer fra jobben som daglig leder for A-K Maskineri Sarpsborg og Mysen, kollega Distriksjef Jan Ottosen fra blant annet Bobocat-salg hos Fagersta Maskin samt nå sist fra salg av påbygg for trailere, kraner og dumpere.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning