Høy, mørk, kjekk, bredt ansikt, farlige og sultne øyne. Den maskuline mannen blir ofte brukt som eksempel på mannen kvinner trenger og vil ha. Men slik er det ikke, skal vi tro et engelsk forskerteam.

Feminin og trofast
Om det virkelig er en sammenheng mellom menns grad av maskulinitet og personlige egenskaper som trofasthet og evnen til å være far er usikkert. Men at kvinner automatisk tror en slik sammenheng eksisterer, stemmer, ifølge ny undersøkelse utført av psykologer ved University of St Andrews og Durham University.

Fra gammelt av: Gode råd til ektemenn
Om kvinner: Derfor mister de sexlysten

Forskerteamet presenterte 400 britiske menn og kvinner for bilder av mannsansikter, som var noe bearbeidet for å fremstå mer maskuline eller feminine. Deretter spurte de deltagerne om å forutsi ulike personlighetstrekk hos mennene.

Overraskende mange kvinner var sikre på at de feminine mennene, med fine ansiktstrekk, fyldige lepper, store øyne og buede øyenbryn, var mer villige til å forplikte seg, og var bedre skikket til å være fedre, enn de maskuline mennene, melder nettstedet Forskning.no.

Farlig maskulinitet
Samtidig som kvinnene tilla de feminine mennene bedre personlighetstrekk, var de ikke nådige i sin dom av typiske maskuline menn. Machomennene, som alle hadde kantete og kraftig kjeve, liten nese og små øyne, ble klassifisert som lite trofaste, dårlige foreldre, kalde, kyniske og dominerende.

- Denne studien viser en stor grad av enighet blant kvinner med hensyn til hva de ser personlighetsmessig, når det blir bedt om "å skue hunden på hårene", sier førsteforfatter Lynda Boothroyd, som er tilknyttet psykologiavdelingen ved Durham University i et presseskriv.

- Kvinnene kan godt tenkes å bruke et slikt inntrykk når de bestemmer seg for å innlede et forhold, eller la være. I en slik beslutningsprosess avhenger alt av hva kvinnen ser etter i et forhold på det aktuelle tidspunktet i livet hennes, sier hun.

Artikkelen er også publisert i DetNye.no

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!