Aksjonsbilen får bli

Vegdirektoratet vil på nytt vurdere vegsituasjonen på E18 gjennom Telemark. Og den mye omtalte aksjonsbilen for lov til å stå.

Publisert Oppdatert

Dette er resultatet etter møtet mellom aksjonsleder Vidar Tellefsen og vegdirektør Terje Moe Gustavsen hos Vegdirektoratet i Oslo i går.

- Dette er vel langt på vei en seier for oss, sier leder av aksjonskomiteen for tryggere E18 gjennom Telemark har hatt en anstrengende møtevirksomhet.

- Tøft, sier han.

Lederen av aksjonskomiteen reiste videre til Stortinget og møte med Bård Hoksrud (Frp) etter møtet med vegdirektøren.

- Nå skal videre strategi legges opp, for alle sider av saken er fremdeles ikke i havn.

Tellefsen vakte oppsikt ved å møte opp hos Vegdirektoratet i den omtalte aksjonsbilen.

- Vi får lov å beholde bilen, men i møte med representanter fra Statens vegvesen skal vi se på utformingen. Vegdirektøren ønsket et utseende som er mer lesbart, der budskapet kommer klarer fram, forklarer Tellefsen.

Tidligere fikk Tellefsen og aksjonskomiteen klar beskjed om at bilen ikke fikk stå langs E18, noe flere reagerte på, all den tid E18 også har rene kommersielle skilt og plakater utplassert.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen:

- Møtet med Tellefsen bød på en grei gjennomgang av situasjonen på E18 gjennom Telemark.

Han roser Tellefsen og aksjonskomiteen for sitt arbeid, og går langt i å antyde at slike aksjonsgrupper faktisk er nødvendig.

- Med tanke på de 168 drepte i trafikken hittil i sommer er det forståelig, og nesten riktig, i alle fall forståelig at det er slike aksjonsgrupper, sier Gustavsen.

Vegdirektøren vil sende en delegasjon til Bamble og E18 for ytterliggere å sette seg inn i de vanskelige trafikkforholdene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning