Oppskrift på brownies

Slik lager du brownie med is

Brownies med is er den perfekte kombinasjon. Her får du oppskriften.

Sist oppdatert

Dette trenger du når du skal lage brownies

  • 300 g smør
  • 300 g mørk sjokolade
  • 450 g sukker
  • 6 egg
  • 190 g hvetemel
  • 1 1/2 ts vaniljesukker
  • 75 g valnøtter

Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

Klikk på bildet ovenfor og sjekk ut videoen!

1.Gjør klart det du trenger

Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle en form på ca. 20 x 30 cm med bakepapir. Klipp et hakk ned i hvert hjørne og brett den ene kanten over den andre, slik at papiret blir glatt hele veien.

2.Smelt sammen smør og sjokolade

Kok opp litt vann i en kasserolle og finn en glass- eller metallbolle som går ned i kasserollen samtidig som den henger fast på kanten. Bollen skal ikke nå helt ned til det varme vannet.

Del smør og sjokolade i mindre biter og ha det oppi bollen som du så plasserer over det kokende vannet. Vannet skal ikke fosskoke, men være akkurat på kokepunktet. Bruk en så stor bolle at du får plass til resten av ingrediensene i bollen. Nås sjokoladen og smøret har smeltet sammen, tar du bollen ut av kasserollen.

3.Lag ferdig røra

Ha sukkeret oppi den smeltede sjokoladeblandingen og rør det inn. Tilsett eggene ett og ett og rør dem inn også. Bland hvetemel og vaniljesukker og sikt det inn i røra. Rør det sammen. Grovhakk valnøttene og bland dem i røra. Hell røra over i den klargjorte forma og stek kaka på nederste rille i ca. 40 minutter. La den avkjøles noe før du tar den ut av forma.

4.Server

Server brownien med vaniljeis og varm sjokoladesaus.

Denne saken ble første gang publisert 02/08 2008, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også