Dette trenger du:

Smørkrem

450 g smør, romtemperert

350 g melis

Pynt

500 g marsipan

konditorfarge

litt mel til utkjevling

godterier

Når du har stekt sukkerbrødet, lager du smørkrem og blander rød konditorfarve i marsipanen. Så er det tid for å designe den fantastiske prinsessekjolen. Ta en titt på Marit og hennes medhjelper for å se hvordan du gjør det.

Du kan skrive ut oppskriften ved å trykke på printsymbolet nederst på siden.

=

Lag smørkrem

Ha smør og melis i en bolle og rør det sammen til det er helt klumpfritt. Du kan gjøre det for hånd eller i en miksmaster.

=

Lag marsipanskjørtet

Kna konditorfargen inn i marsipanen til du får ønsket farge. Ta av en liten bit av marsipanen og kjevle den ut til et rektangel på ca. 10 x 6 cm. Resten kjevler du ut til en stor sirkel. Sirkelen må være så stor at den dekker de to sukkerbrødene. For mine skåler trenger den å være litt over 40 cm i diameter. Det enkleste er å kjevle marsipanen mellom to plastposer. Bruk eventuelt bittelitt hvetemel når du kjevler. Løft på posene innimellom for å forsikre deg om at marsipanen ikke setter seg fast.

Prinsessekake

GJØRE NOE SAMMEN: Ønsker den lille prinsessen seg verdens flotteste prinsessekake, kan dere lage en fra bunnen av sammen. Det er ikke så vanskelig som det ser ut som! © Foto: Klikk.no

Sett sammen dukken

Lag et hull i midten av begge sukkerbrødene. Skjær av det flate sukkerbrødet slik at det får en like stor diameter som det bolleformede. Del det runde sukkerbrødet i to. Sett det runde sukkerbrødet på et serveringsfat. Fordel smørkrem over og plasser det nederste stykket av det runde oppå. Så et nytt lag med smørkrem før du plasserer det siste stykket.

Fordel smørkrem rundt hele kaken før du forsiktig plasserer marsipanlokket over. Husk at du må ha igjen litt smørkrem til pyntingen. Klapp det til og få marsipanen glatt og fin på fremsiden. Skjær av overskuddet på to av sidene og jevn ut skjøten best mulig. Lag hull i marsipanlokket på toppen.

Plasser den lille marsipanbiten rundt dukken og jevn den til slik at den blir en fin topp til kjolen. Putt dukken ned i sukkerbrødene og jevn til kanten ved hullet. La toppstykket av marsipanen gå over på skjørtet.

Prinsessekake

GJØRE NOE SAMMEN: Ønsker den lille prinsessen seg verdens flotteste prinsessekake, kan dere lage en fra bunnen av sammen. Det er ikke så vanskelig som det ser ut som! © Foto: Klikk.no

Pynt kaken

Lag et lite kremmerhus av matpapir Klipp ut et kvadrat av et bakepapir og del det i to diagonalt slik at du får to trekanter. Trekanten har to like lange sider og en side, diagonalen, som er lengre. Legg den lengste siden mot deg på benken. Brett høyre hjørne slik at det blir liggende oppå hjørnet lengst fra deg. Så bretter du venstre hjørne mot høyre, slik at du får en tynn spiss pekende rett mot deg. Sett på en bit med tape nederst på kremmerhuset slik at det holder formen. Se hvordan du gjør det. Fyll kremmerhuset med smørkrem. Pynt kaken i alle skjøter i marsipanen og langs kanten ned mot serveringsfatet. Fest fine godterier til smørkremen.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!