SJEKK DITT Vår-HOROSKOP

Horoskop for våren 2024

Her er horoskopet for våren 2024 for alle 12 stjernetegnene.

Pluss ikon
<b>HOROSKOP</b>: Her er horoskop for våren 2024!
HOROSKOP: Her er horoskop for våren 2024! Foto: Getty Images
Publisert

Vårens livgivende kraft med økende energi fra solens lys og varme gjør at man kan få en opplevelse av å være forelsket i selve livet.

Solformørkelsen i Værens tegn 8. april åpner for en ny begynnelse, spesielt i forholdet til en selv og hva man vil skape. Det er en fin tid for å så nye frø både åndelig og fysisk.

Merkur beveger seg bakover fra 1. til 25. april, og det indikerer en tid for refleksjon, ­revurdering og roligere hastighet. Det er tid for å korrigere retningen forover og ta en ­ekstra vurdering om du er på vei dit du ønsker.

Våren ­inspirerer til å skape, og når du vet hva du vil, kan du oppnå suksess. Jupiter beveger seg gjennom Tyrens tegn, ­ankommer Tvillingenes tegn 25. mai 2024, og forsterker det som har med verdier å gjøre.

Verdiene ekspanderer, og økonomiske utfordringer kan i løpet av våren forsterkes og komme til ­forløsning. Verdiene øker i det du gir energi til. Når Jupiter ankommer Tvillingenes tegn, øker muligheten for fleksible løsninger, tilpasningsevne, gode dialoger og utveksling av ­informasjon.

Det er en fantastisk tid for utvidelse av ­sosiale nettverk, nysgjerrighet, åpenhet og mer flørt og moro. Mange fristes til å utveksle informasjon og energi, er våryr og inspireres til romantikk, flørt og moro av naturens inspirerende blomstrende befruktning, vekst og modning.

Med ønske om en kjærlighetsfull og berikende vår til deg!

Astrolog Nina Skjemstad.
Astrolog Nina Skjemstad. Foto: Hjemmet

Væren

Væren er et ledertegn og ildtegn som forbindes med lidenskap, entusiasme og målrettet fokus. Væren er pioneren og innovatøren som har mot til å satse der andre gir opp. Værens arketyp liker å nå målene raskt og effektivt. En vær er utålmodig, impulsiv, rastløs og ser stadig fremover mot neste mål.

Les ukeshoroskopet til Væren her.

<b>VÆREN</b>: Mennesker født mellom 21. mars og 20. april tilhører Væren.
VÆREN: Mennesker født mellom 21. mars og 20. april tilhører Væren. Foto: Getty Images

Solformørkelsen i ditt tegn inviterer til en ny begynnelse i forholdet til deg selv. Nye ideer om fremtidsrettede løsninger som kan bidra til å øke verdiene er i emning. Via sosiale medier og eksperters støtte kan inntekten øke betydelig.

Generelt

Solformørkelsen i ditt tegn 8. april åpner for en ny begynnelse i forholdet til deg selv, til helse, livsstil og hvordan du fremstår. Dette er den andre av tre formørkelser fra 2023 til 2025. Du er i en fornyelsesfase og kan med fordel ta grep om hva du vil dyrke fremover.

Merkur beveger seg bakover fra 1. til 25 april i ditt tegn og er tilbake til utgangspunktet 13. mai. Det indikerer at du kan reflek­tere mer rundt egen person, image og fremtoning, og hva du vil bruke tid på og prioritere. Du kan ha behov for å være litt tilbakeholden og senke tempoet i perioden Merkur beveger seg bakover.

Jupiters ankomst i ­Tvillingenes tegn 25. mai retter energien mot utveksling og prioriteringer. Flere oppgaver og sosial utveksling er tema.

Helse

En ny fase åpenbares i forholdet til deg selv. Det er naturlig å rette blikket mot livsstil, image og utseende. Har du vurdert å justere livsstilen, engasjere deg i nye vaner, rutiner, trenings- og kostholdsregimer, er tiden inne for det i vår.

Effekten av solformørkelsen varer minst ett år, og det er naturlig å føle seg sterk og energisk. Det kan føre til at du blir ekstra ivrig etter å utfolde deg. Unngå overdrivelser eller å brenne deg ut, og spesielt i april, når Merkur er på vei bakover. Ditt sinn vil gjerne mer enn kroppen har evne til å gjennomføre. Unngå å brenne lyset i begge ender.

Privatliv/kjærlighet

Vårens måneformørkelse i slutten av mars åpner for å se ditt parforhold i et klarere lys. Våren inviterer til en ny fase i parforhold. En fase er over og en ny begynner. Du er selv i en fornyelse, og det vil påvirke dine nære relasjoner.

Det er ingen tvil om at ditt sosiale liv er i endring og at du kan påvirke noen rundt deg med dine avgjørelser. Spesielt når Solen og Venus befinner seg i ditt tegn i perioden fra 20. mars og frem til 29. april. Da har du evnen til å tiltrekke deg oppmerksomhet fra potensielle beilere og kan forvente at din kjære tilpasser seg dine behov. Husk å pleie forholdet selv om du ikke vil gå glipp av noe. Et vennskap kan utvikle seg til noe mer.

Økonomi

Jupiters møte med Uranus 21. april kan merkes fra 13. til 29. april i området for verdier, økonomi og finanser. Det indikerer en positiv overraskelse. En spennende, verdifull utvikling og vekst er i gjære, og du kan overraske deg selv og andre med smarte avgjørelser i denne perioden. Du kan også vurdere å skifte jobb, selv om du ikke har tenkt i de baner tidligere.

Solformørkelsen i ditt tegn inspirerer til å tråkke nye stier. Selvtilliten øker og det styrker din utstråling og påvirkningskraft. Men måneformørkelsen viser også at noen samarbeidsforhold er fullført, og det er tid for å gi slipp og bevege seg videre. I perioden 19. april til 20. mai øker fokuset rundt økonomiske ­prioriteringer og involveringer. ­Investering i ny bolig er aktuelt.

Tyren

Tyren er et fast jordtegn som forbindes med fred, stabilitet, trygghet og ro. En tyr er lojal, trygg, sensitiv og sensuell. Oksen er et symbol på frodighet, rikdom og forutsigbarhet. Dens sansesystem som syn, hørsel, lukt og smak er ekstra sterk. De trives derfor i vakre, harmoniske omgivelser og liker å ha kontroll.

Les ukeshoroskopet til Tyren her.

<b>TYREN</b>: Mennesker født mellom 21. april og 21. mai tilhører Tyren.
TYREN: Mennesker født mellom 21. april og 21. mai tilhører Tyren. Foto: Getty Images

Du kan overraske deg selv ved å bevege deg utenfor komfortsonen å gjøre noe du vanligvis ikke gjør. Endringer er i gjære i image, utseende, livsstil, status og posisjon. Din personlige vekst gjør at du kan ta valg du vanligvis ikke ville ha vurdert.

Generelt

Denne våren er en eksepsjonell periode for Tyrens del. Med Jupiter og Uranus i ditt tegn og et tett møte mellom dem siste del av april, kan du oppleve noe ekstra spennende og foreta deg noen interessante handlinger. Spesielt i dagene rundt 21. april.

Solen passerer i tillegg ditt tegn i perioden mellom 19. april og 20. mai og belyser forholdet til deg selv, til image, utseende og hvordan du fremstår. Selvtilliten øker, og det styrker din posisjon og hvordan du blir oppfattet av andre. Jupiters tegnskifte øker behovet for å bruke flere sider av deg selv. Du er i en betydningsfull vekst og utvikling som etter hvert kan bringe suksess. Det er 12 år siden Jupiter sist passerte ditt tegn. Kan noe gjenta seg fra den gang?

Helse

Måneformørkelsen høsten 2023 har innflytelse på deg, din livsstil og ­helse. Effekten av den varer ut året 2024. Det indikerer at du er klar for å gi slipp på vaner og uvaner som ikke lenger gagner deg. Det er naturlig å skifte ham i løpet av perioden.

Vårens solstråler og lys vil gi deg ekstra energi og lyst til å være mer fysisk aktiv. Jupiter i ditt tegn øker interessen for å drive med styrke­trening og fokusere mer på egenutvikling. Det er tid for å legge gamle uvaner bak seg og løfte blikket. Dine rebelske sider trer frem, og du kan sjokkere deg selv og andre på veien.

Privatliv/kjærlighet

Dine kjærlighetsplaneter Merkurs og Mars’ posisjoner kan by på refleksjon, analysering og idealisering, men etter 15. mai ankommer Merkur ditt tegn og øker interessen for flørt og moro. Mars ankommer ditt tegn 9. juni og øker lidenskapen, pågangsmotet og initiativet overfor det du ønsker deg mer av. Om det er lidenskap eller nærhet, hyggelige ord eller tjenester, gjelder det å uttrykke det.

Temperamentet kan også øke, men retter du fokus mot romantikk, kan du absolutt oppnå seksuell utfoldelse. Din sjarm øker utover våren og gjør at tiltrekningskraften er upåklagelig. Du kan sjarmere din kjære med din sensitive nærhet i vår.

Økonomi

Dine finansielle utsikter er ekstra positive i tiden fremover. Når energiske Jupiter ankommer området for økonomi og investeringer i slutten av mai, øker sjansen for å bruke flere av dine gode egenskaper og åpner for muligheten til å styrke inntekten og verdiene fremover. Hva skjedde for 12 år siden? Nå kan den samme utviklingen skje som du opplevde den gang.

Din karriere kan ekspandere og ny jobb kan være i sikte. Investering i ny bolig eller fritids­bolig, så vel som fond, aksjer eller lignende, er aktuelt. Søker du flere arbeidsoppgaver, er det en naturlig konsekvens av dine gode vekstmuligheter. Å øke inntekten via investeringer er en annen mulighet. Nå kan du fristes til å søke nye kunnskaper som bidrar til å styrke din posisjon på sikt. Er du interessert i tall, ny teknologi og finansielle involveringer, kan muligheten by seg for å lære mer.

Tvillingene

Tvillingenes tegn er et bevegelig lufttegn som forbindes med en skarp hjerne som er mental, kvikk og intelligent. Tvillinger er nysgjerrige, vitebegjærlige, sosiale og lærer raskt. De kan diskutere mye med seg selv og trenger mentale stimuli. De kan rekke mye på kort tid og ser raskt mulighetene i en situasjon.

Les ukeshoroskopet til Tvillingene her.

<b>TVILLINGENE</b>: Mennesker født mellom 22. mai og 21. juni tilhører Tvillingene.
TVILLINGENE: Mennesker født mellom 22. mai og 21. juni tilhører Tvillingene. Foto: Getty Images

En ny fase begynner i vennskap, grupper og sosiale situasjoner. Gode relasjoner inspirerer til å ta nye steg. Geniale ideer og samarbeidspartnere bidrar til fremgang og vekst. Det er tid for å sette seg nye mål og stake ut en ny kurs.

Generelt

En ny fase begynner i forholdet til likesinnede, grupper og fremtids­planer. Vårens solformørkelse åpner for en ny begynnelse. Det er naturlig å søke etter dypere kunnskap og mer intensitet i mentale aktiviteter i ­denne perioden. Refleksjoner rundt filosofiske tema er aktuelt for noen. Perspektivet utvides og du ser nye muligheter.

Din visdom øker betydelig og gjør at du vet bedre hvordan du ønsker å håndtere begivenhetene. Det er ingen grunn til å frykte noe i denne perioden, fordi den er med på å transformere deg til et bedre menneske. Forsøk å lære alt du kan av de erfaringene du opplever, da din kunnskap får stor betydning senere. Berikende vekst er på programmet.

Helse

Tvillingenes utfordring er først og fremst nervesystemet. Det står alltid i beredskap. Derfor har også tvillinger et visst kontrollbehov, fordi de liker ikke at nervene overreagerer. Da kan de bli helt satt ut. Tankene jobber også konstant på høygir. Hvis man ikke har noen å snakke med, kan man føre indre samtaler med seg selv i den tro at man har hatt dialogen med andre.

En god ting er turer i skog og mark, grave i jorden, drive med planter, og å omgås dyr og mennesker på hyggelige måter. Kondisjonstrening hjelper mye for både tankevirksomhet og sirkulasjon.

Privatliv/kjærlighet

Merkur, din planet for privatlivet, og dens ferd på vei bakover i perioden fra 1. til 25. april i området for venner og sosiale nettverk, indikerer at du kan være i tvil om hva du vil engasjere deg i. Uenigheter med likesinnede kan oppstå og føre til refleksjoner.

Din kjærlighetsplanet Jupiters møte med Uranus fra 13. til 29. april, og spesielt rundt 21. april, kan by på aha-opplevelser i romantiske sammenheng. Det gjør at du kan bli oppmerksom på ubevisste lengsler og oppdage sannheter du ikke har tenkt så mye på tidligere. Det kan ha påvirkning på dine avgjørelser i ditt romantiske liv fremover.

En fase er over og en ny begynner. Du kan bli overrasket over å få følelser for en type personlighet du tidligere ikke har falt for. En spennende utvikling i romantikkens arena er i gjære.

Økonomi

Månen er din finansplanet, og måneformørkelsen 25. mars i området for kreativitet indikerer at du har vokst ut av noen prosjekter og er klar for noe nytt. Solformørkelsen 8. april åpner for en ny begynnelse i fremtidsplaner og samarbeid med grupper. I perioden når solen passerer ditt tegn fra 20. mai til 20. juni har du en magnetisk utstråling som også kan ha positiv innflytelse i karriere. Det er den beste tiden på året for din del.

Nymånen i ditt tegn 6. juni åpner for nye prosjekter. Jupiters ankomst i ditt tegn i slutten av mai øker inntektsmulighetene. Du er i en større utvikling, og det du gjør, blir lagt merke til. Hellet er med deg, og betydningsfulle personligheter ønsker å samarbeide med deg.

Krepsen

Krepsens tegn er et ledende vanntegn. Krepser forbindes med å være medfølende, omsorgsfull og dypt emosjonelt engasjert i det de involverer seg i. De føler seg frem og liker å være selvstendig. En kreps kan føle månens faser og svinger i takt med den. I perioder innadvendt og privat, i andre perioder sosial, utadvendt og autoritær.

Les ukeshoroskopet til Krepsen her.

<b>KREPSEN</b>: Mennesker født mellom 22. juni og 22. juli tilhører Krepsen.
KREPSEN: Mennesker født mellom 22. juni og 22. juli tilhører Krepsen. Foto: Getty Images

Jupiters møte med Uranus i området for fremtidsplaner og solformørkelsen 8. april åpner for nye muligheter i ambisjoner og karriere. Det kan føre til jobb­skifte for dem som ønsker det. Møter med betydningsfulle kontakter lokker deg inn på nye stier.

Generelt

Det dreier seg om transformasjon, eliminasjon og fornyelse. Gjenfødelse og regenerasjon opptar deg mer enn før. Du kan oppleve noe i nære omgivelser som gjør sterkt inntrykk i denne perioden. Livet kan ta en betydningsfull vending i vår. Interessen for åndelige studier forsterkes. Du har behov for å fordype deg i det som interesserer og gleder deg. Behovet for å være tilgjengelig og ekstra nær dine kjære øker.

Venner og sosiale nettverk virker styrkende, og du vil naturlig bli mer involvert i ulike gruppesammenheng og fellesaktiviteter. Innsiktene du får, utvider perspektivet og får deg til å innse virkningen samarbeid har på deg som individ. Fra slutten av mai øker behovet for å tilbringe mer tid alene og studere ditt indre liv.

Helse

Krepsens tegn er ekstra følsom, ­emosjonell og sårbar, men kan virke hard og trekke seg inn i skallet sitt til tider. Magen (magefølelsen) og brystpartiet forbindes med krepsen. Å nære seg selv og andre er tema. Hvis du overdriver «morsrollen», kan du glemme å ivareta egne interesser.

Tiden er inne for å erkjenne egne behov og vie rom til egentid. Sett av tid til å gjøre noe som gleder deg. Det er bra for helsen generelt. Fysisk aktivitet er alltid berikende, og å svømme eller bade i vann har en helende virkning på deg som er født i vanntegn.

Privatliv/kjærlighet

Måneformørkelsen i slutten av Mars belyser situasjoner i privatlivet. Noe ser ut til å være fullført. Effekten av denne formørkelsen kan også komme senere, men vil likevel til en viss grad oppleves i vår. En fase er over og det er tid for å vende blikket forover. Solformørkelsen i toppen av horoskopet 8. april involverer også foreldre og generasjoner eldre enn deg.

Solen ankommer ditt tegn 20. juni og innleder den beste perioden i år for deg. Dine kjærlighetsplaneter Mars’ og Plutos posisjoner indikerer at ønsket om å være ett med din ­kjære er ekstra stort. Behovet for å forplikte seg via samboerskap, forlov­else eller bryllup er aktuelt.

Økonomi

Jupiter, din planet for arbeidsopp­gaver, plikter og ansvar, gjennom området for grupper og likesinnede frem til slutten av mai åpner for nye ideer og samarbeidsforhold. Benytt anledningen til å stake ut en ny kurs for veien forover. Fra 25. mai rettes oppmerksomheten mer mot ditt indre liv og hva du lengter etter å oppnå. Dine drømmer kan med fordel konkretiseres, men de må først defineres på innsiden før de kan realiseres.

Fra slutten av mai er tiden inne for å være mer åpen for hva du ønsker å skape mer av. Å trekke seg tilbake for å reflektere og åpne for fantasiens rike, kan vise seg lønnsomt. I løpet av våren og sommeren kan du opp­leve å motta verdier, gaver, gevinster eller arve noe fra noen.

Løven

Løvens tegn er et fast ildtegn som forbindes med å være lidenskapelig, impulsiv, beskyttende og samtidig har behov for kontroll. Løven er selskapelig, sjenerøs, leken og godhjertet. Noen liker å være i sentrum for oppmerksomhet. Kjærlighetskraften er en ekstra sterk drivkraft.

Les ukeshoroskopet til Løven her.

<b>LØVEN</b>: Mennesker født mellom 23. juli og 23. august tilhører Løven.
LØVEN: Mennesker født mellom 23. juli og 23. august tilhører Løven. Foto: Getty Images

Funderer du på om du ønsker å investere i kjærlig­heten, en bolig eller utenlandske eventyr, vil du finne svaret i løpet av våren. Interessen for å bevege deg ut av den ­daglige dont inspirerer til å gjøre noe annerledes og spennende.

Generelt

Prioriteringer er alltid et viktig tema, men i vår forsterkes dette for deg. Så lenge du driver med hyggelige aktiviteter sammen med venner, likesinnede, og dem du trives med, er det positivt. Aktiviteter du ikke trives med, frister det lite å fortsette med. Tid er et viktig aspekt, og den er ekstra verdifull nå.

Ditt sosiale nettverk, vennskap, grupper og organisasjoner har stor betydning for utviklingen. Hvem du integrerer og utveksler med vil ha en avgjørende påvirkning på resultatene du oppnår, og hva du velger å prioritere. Nye innsikter kan komme via sosiale møter nå. Du gjør klokt i å tilbringe mer tid sammen med noen som kan bidra til din utvikling. Unngå å sette deg på en pidestall, for da kan du risikere å falle om du ikke oppnår det du forventer. Ydmykhet bringer deg lengst.

Helse

Helsemessig er Løvens tegn knyttet til hjertet og dets funksjoner. Det forbindes med kjærlighet, lekenhet og stolthet. Hvis du mangler noe av dette i livet, kan følelsen i hjertet bringe en sorgfølelse. Tiden er inne for å gjøre aktiviteter som kan stimulere stolt­heten, lekenheten og ikke minst kjærligheten til deg selv og til en annen.

Savnet etter å føle seg elsket kan være tungt å bære. Sørg for å elske deg selv og gjøre tiltak som kan gi den gode følelsen. Det vil bidra til et mer positivt sinn og i ­neste omgang en friskere kropp.

Privatliv/kjærlighet

Løver elsker hengivent, impulsivt og oppriktig. Nå har Pluto ankommet området for romantikk og kjærlighet. Det indikerer en tid for transformasjon og forvandling. For noen kan det innebære at et forhold som ikke lenger gir deg noe, tar slutt. Endelige avgjørelser står for døren.

Single kan kjenne den våryre følelsen av forelskelse og inspirasjon til å involvere seg og forplikte seg i et parforhold. Forlovelse og bryllup er i sikte for dem som er i den sonen. Et vennskap kan utvikle seg til noe mer, spesielt i perioden fra 25. mai og utover. En ny fase begynner i romantikkens arena, og ekte kjærlighet er på vei. La deg rive med til å elske mer. Sørg for å la kjærlighet og vennskap forenes.

Økonomi

Resultatene du har skapt det siste året, vil nå være synlig og gi respons. Hardt arbeid lønner seg og kan føre til utvikling i livsmål. Nye jobb­muligheter er i sikte. Jupiter bringer fortsatt mulighet for vekst og utvikling i tiden frem til slutten av mai. Ledere og autoriteter legger merke til det du driver med, og nye oppgaver kan komme til deg.

Suksessen du har hatt i ambisjoner og karriere i vår, kan tas til neste nivå fra slutten av mai. Kontakt med betydningsfulle personligheter kan bidra til nye innsikter og flere interessante forretningsforbindelser. Du kan møte noen i ditt sosiale nettverk som bidrar til å styrke din posisjon og inspirerer til å stake ut en ny kurs. Det er tid for å sikte mot fremtiden og sette seg nye mål. Betydningsfulle kontakter åpner nye dører.

Jomfruen

Jomfruen er et bevegelig jordtegn som forbindes med perfeksjon, tjenestevillighet og renhet. Jomfruer analyserer, sorterer og eliminerer. De søker sannhet, klarhet, er praktisk, nøyaktig og tilpasningsdyktig. En jomfru trenger orden og system. De har utpreget praktisk sans og liker å skape med hendene, har god hukommelse og trenger at noen trenger dem.

Les ukeshoroskopet til Jomfruen her.

<b>JOMFRUEN</b>: Mennesker født mellom 24. august og 23. september tilhører Jomfruen.
JOMFRUEN: Mennesker født mellom 24. august og 23. september tilhører Jomfruen. Foto: Getty Images

Solformørkelsen belyser åndelige og materielle verdier, og det indikerer at du vurderer å gi slipp på noe til fordel for noe annet. Ny jobb er i sikte om du ønsker det. Investering i eiendom, bolig, fritidsbolig, bil eller aksjer er aktuelt.

Generelt

Solformørkelsen 8. april, og din planet Merkurs ferd bakover i området for åndelige og materielle verdier fra 1. til 25. april, indikerer at det kan oppstå usikkerhet i finansielle saker og ressurser du deler med noen. Det kan dreie seg om samboer, arbeids­giver, bank og forsikring, så vel som arveoppgjør. Du kan ombestemme deg i avgjørelser som er tatt og skifte retning på bakgrunn av nye opplysninger.

Jupiters inngang i Tvillingenes tegn i slutten av mai øker muligheten til å strekke seg mot nye livsmål. Forholdet til foreldre eller andre autoriteter ekspanderer, og du kan oppleve støtte. Hellet er med deg på flere måter i vår.

Helse

Pluto har ankommet området for helse og livsstil. Det indikerer en forvandlingsfase i det som involverer rutiner, plikter og ansvar. Interessen for å fokusere mer på kosthold øker. Jupiters gode aspekt til Pluto i slutten av mai øker nysgjerrigheten rundt detaljene som skal til for å forbedre livskvaliteten.

Fordøyelsen er din gave og din utfordring. Du trenger tid på å analysere og fordøye alle inntrykk. Tarmene kan stritte imot om du ikke har oversikt. Derfor vil du ha godt av bevegelse som påvirker ­tarmsystemet slik at det aktiviseres. Plutos posisjon indikerer at det er tid for å ta en helsesjekk om det er lenge siden sist. Perfeksjonering i vaner og rutiner er nødvendig.

Privatliv/kjærlighet

Saturn og Neptun er dine kjærlighetsplaneter, og begge befinner seg i området for parforhold. Det indikerer at du kan ha et ambivalent forhold til det for tiden. I det ene øyeblikket ønsker du å ta kontroll og være fri til å gjøre som du selv vil, og i neste omgang ønsker du å være hengiven og tett på din kjære. Ja takk, begge deler.

Jupiters gode aspekt til Neptun i slutten av mai indikerer en interessant utvikling der du søker mer engasjement i felles opplevelser og mål. Solformørkelsen i april åpner for en ny begynnelse i lidenskap og nærhet. Det kan til og med lede til samboerskap eller bryllup.

Økonomi

Måneformørkelsen i området for personlige verdier i slutten av mars, og solformørkelsen 8. april i området for investeringer og ressurser du er involvert i, indikerer at du er i et skifte når det kommer til verdier og prioriteringer. En fase er over og det åpner for en ny. Jupiter i toppen av horoskopet fra 25. mai inspirerer til ny vekst og ekspansjon i ambisjoner. Kan du ­tenke det, kan du også skape det.

Nye jobbmuligheter kommer din vei. Plutos posisjon indikerer en transformasjon i arbeidsoppgaver og rutiner. Du kan ikke fortsette som før. Endringer vil inntreffe, men det kan ta litt tid. Du kan oppnå økt kontroll og oversikt, noe som kan styrke tilliten både til deg selv og til andre. Det kan lede til en sterkere posisjon i jobbsammenheng. Solens posisjon fra 20. mai til 20. juni åpner for suksess i karrieren.

Vekten

Vekten er et ledende lufttegn som forbindes med fred, harmoni og balanse. Vekter trives med skjønnhet, sjarm, og de har en magnetisk utstråling. De har et bredt overblikk og evnen til å være diplomatisk. Vekter kan være konfliktsky og trives best med å bidra til å skape balanse. De er sosiale, intelligente, rasjonelle og har sterk rettferdighetssans.

Les ukeshoroskopet til Vekten her.

<b>VEKTEN</b>: Mennesker født mellom 24. september og 23. oktober tilhører Vekten.
VEKTEN: Mennesker født mellom 24. september og 23. oktober tilhører Vekten. Foto: Getty Images

Relasjoner er et betydningsfullt tema, og i vår kan du innse hvilke sider av deg selv du ønsker å endre eller gi slipp på. Solformørkelsen åpner for en ny begynn­else i nære relasjoner og inspirerer til nye samarbeidsforhold eller for­nyelse i parforhold.

Generelt

Måneformørkelsen i ditt tegn i 25. mars kan bringe sterke følelser og emosjonelle svingninger i vår. Solformørkelsen i området for nære relasjoner åpner for nye samarbeid og nye kontakter. Via dem vil du også se dine svake sider i et tydeligere lys. Forholdet til deg selv, til image og utseende belyses. Det øker innsikten hva angår egne sider og uvaner du med fordel kan gi slipp på og legge bak deg.

En fase er over og det er tid for å justere holdningene til deg selv og dine kvaliteter. Straffer du deg selv på en eller annen måte, er det tid for å gjøre en helomvending og begynne å rose det du gjør som er bra. Slike endringer kan ta litt tid, men kan også skje på et øyeblikk. Det gjelder å bestemme seg.

Helse

Med måneformørkelsen i ditt tegn er det naturlig å rette blikket innover. Har du stort behov for søtt, er det tid for å redusere inntaket. Vurderer du vektendring eller ønsker å endre vaner og rutiner, er dette en fin tid for å planlegge tiltak.

Saturns posisjon øker evnen til disiplin og gjør deg målrettet og konkret. Gjennomføringsevnen er større enn ellers. Lag en plan som er enkel å følge i hver­dagen. Sørg for å få nok aktivitet, nok vann, fiber og proteiner, så vel som inntak av omega-3 og -9. Du trenger mye luft.

Privatliv/kjærlighet

Solformørkelsen i tegnet ovenfor ditt i fjor, i år og neste år, åpner for en ny fase i nære relasjoner. Effekten av den kan vare et år fremover. Det er åpenbart endringer i ditt kjærlighetsliv, men du må selv avgjøre hvilke endringer du ønsker å skape eller bidra til. Måneformørkelsen i ditt tegn viser at du er klar for å gi slipp på ditt «gamle» jeg, og det gjør deg også mer nysgjerrig på andre.

Single kan møte den rette i løpet av våren, og en forelskelse er i gjære. Jupiters ferd frem til slutten av mai øker lidenskapen og engasjementet, så vel som muligheten til å involvere deg og forplikte deg dypere i et forhold via forlovelse, bryllup eller samboerskap.

Økonomi

Plutos posisjon øker din indre styrke og fremmer dine kreative talent. Ditt selvuttrykk virker mer tydelig, autoritær og du er modigere enn du vanligvis er. Sol- og måneformørkelsene har innflytelse på dine livsmål og ambisjoner. Tiden er inne for å innlede samarbeid med noen som kan bidra til å styrke din posisjon. I vår kan du oppnå mer tilfredsstillelse i samarbeid med andre enn du kan ved å arbeide alene. Nye kontakter kan komme på banen og invitere til noe du ikke kan takke nei til.

Jupiters ferd gjennom området for inntekter og investeringer frem til 25. mai indikerer at inntektene og jobbmulighetene øker betydelig. Forfremmelse og ekspansjon i karrieren er aktuelt. Ny jobb er i sikte for dem som søker det. Når du gjør innsatsen, kommer også belønningen. Grip muligheten til å synliggjøre dine kvaliteter.

Skorpionen

Skorpionen er et fast vanntegn som forbindes med lidenskap, emosjonelt engasjement og drama. Skorpioner er tålmo­dige, utholdende og har evnen til å løfte seg selv ut av dype kriser. De har behov for å tilbringe tid i sin lille hule for å styrke seg selv. Skorpionen ser bakenfor fasaden og kan helbrede andre.

Les ukeshoroskopet til Skorpionen her.

<b>SKORPIONEN</b>: Mennesker født mellom 24. oktober og 22. november tilhører Skorpionen.
SKORPIONEN: Mennesker født mellom 24. oktober og 22. november tilhører Skorpionen. Foto: Getty Images

En ny fase begynner i området for daglige rutiner, helse og livsstil. Det er tid for å fokusere på å perfeksjonere dine helseregimer og skape nye og bedre vaner. Ta kontroll enten det gjelder kosthold, ernæring, fysisk aktivitet eller arbeidsoppgaver.

Generelt

Åndelige og materielle verdier er betydningsfulle tema som berører deg for tiden. Det indikerer at du analyserer og vurderer hva som ikke gir deg noe og hva som betyr aller mest for deg. Verdier som tidligere har betydd mye, har ikke lenger samme betydning. En fase er over og det åpner for en ny. Det er tid for å tilgi og gi slipp på fortiden både når det kommer til avhengighet, uvaner og negative følelser.

Vårens måneformørkelse i området for det ubevisste belyser holdninger du ikke har vært bevisst. Solformørkelsen i området for daglige rutiner åpner for en ny begynnelse. Det øker muligheten til å sette i gang med aktiviteter som inviterer til å bli mer effektiv og bruke flere sider av seg selv.

Helse

Merkur beveger seg bakover fra 1. til 25. april og er tilbake til utgangspunktet 13. mai. Det indikerer et behov for å reflektere rundt vaner, uvaner, livsstil og helse. Venus inn i Værens tegn 5.–29. april øker behovet for å lytte til sansene og gjøre mer av det du liker.

Din planet Mars’ posisjon fra 30. april til 9. juni øker handlekraften og pågangsmotet, viljestyrken og engasjementet til å gjennomføre målene du setter deg. Fysisk aktivitet frister mer enn ellers. Din sterke og svake kroppsdel er reproduksjonssystemet, leveren og øynene. Unngå stagnasjon! Ta en helsesjekk om det er lenge siden sist.

Privatliv/kjærlighet

Venus beveger seg gjennom området for romantikk og kjærlighet fra 29. april til 23. mai, og Jupiter passerer området frem til 25. mai. Det øker interessen for flørting. Det er 12 år mellom hver gang Jupiter passerer dette området, og det åpner for møter med potensielle beilere. Ekspansjon i romantikkens arena inspirerer til å utveksle mer energi med din kjære. Single kan møte den rette, og forlovelse og bryllup er aktuelt.

Jupiters møte med Uranus i perioden 13.–29. april kan føre til overraskelser i forholdet. Saturn inviterer til å ta ansvar for din rolle i forholdet. Vil du involvere deg eller vil du distansere deg? Interessen for å forplikte seg for­sterkes om du er i et forhold du vil utvikle. Unngå å være for intens.

Økonomi

Din finansplanet Merkurs bevegelse bakover fra 1. til 25. april antyder at det er visse detaljer å rydde opp i før du kan haste videre. Det er tid for å analysere og sortere i detaljene, enten det dreier seg om oppgaver eller dokumenter, regnskap, avtaler eller kontrakter. Solformørkelsen 8. april inviterer til en ny begynnelse i forbindelse med arbeidsoppgaver, plikter og ansvar. Det indikerer at nye oppgaver, som kan lede til jobbskifte, kan komme din vei.

I tiden fra 25. mai beveger Jupiter seg inn i området for finansielle saker og inspirerer til å investere i noe som kan føre til økte verdier eller inntekter på sikt. Det kan dreie seg om eiendom, bolig, aksjer eller fond – eller en ny jobb som kan generere høyere inntekter.

Skytten

Skytten er et bevegelig ildtegn som forbindes med lidenskap, impulsivitet, nysgjerrighet og visdom. Frihetstrangen er ekstra sterk, og det øker behovet for å bestemme over egen tid. Skytter er eventyrere, optimistiske, glade, oppfinnsomme og trives med å inspirere. Noen elsker åreise, tenke stort og søker kunnskap og visdom.

Les ukeshoroskopet til Skytten her.

<b>SKYTTEN</b>: Mennesker født mellom 23. november og 21. desember tilhører Skytten.
SKYTTEN: Mennesker født mellom 23. november og 21. desember tilhører Skytten. Foto: Getty Images

Romantikk, kjærlighet, lidenskap og kreativitet er tema for deg i vår. Ved å styrke selvtilliten og selvuttrykket kan du tiltrekke deg mer oppmerksomhet. Din høye livsgnist og vitalitet øker tiltrekningskraften. Flørt og moro inspirerer, og svangerskap er aktuelt.

Generelt

Det er relasjoner til andre som preger bildet i vår. Enten det dreier seg om kolleger, en partner eller andre nære, kan det oppstå situasjoner som engasjerer deg. Måneformørkelsen i området for venner, grupper og likesinnede i slutten av mars belyser relasjoner som virker å være fullført. En fase er over og det er tid for å gi slipp på noen engasjement eller relasjoner som ikke lenger gir deg noe.

Solformørkelsen 8. april åpner for en ny fase i kreativ selvutfoldelse, forholdet til barn og til romantiske relasjoner. Merkurs ferd på vei bakover i april indikerer knuter på tråden eller uenigheter med en partner. Det gir mulighet til å oppklare og rydde unna saker som er feid under teppet.

Helse

Jupiters møte med Uranus i perioden mellom 13. og 29. april kan bringe overraskelser i forbindelse med helse, livsstil og prioriteringer. Unngå å forhaste deg med noe i den perioden. Nye innsikter kan føre til justering i lagte planer.

Skyttens sterke og svake helseutfordring er musklene og hoftepartiet. Det kan også påvirke skjelettet. Det er behov for mye bevegelse og fremdrift. Styrketrening kan ha veldig positiv effekt. Å være regelmessig i aktivitet vil uansett være verdifullt. En grundig helsesjekk er lurt om det er lenge siden sist.

Privatliv/kjærlighet

Solformørkelsen i området for romantikk og kjærlighet, barn og barnebarn indikerer en ny begynnelse. Flørting, forelskelse og moro er en drivkraft. Single kan møte den rette og en ny fase begynner. Forlovelse og bryllup er aktuelt for noen. Er du i den fruktbare sonen, kan det føre til svangerskap og barn, men er du litt eldre, kan dette indikere utvikling i forholdet til barn og barnebarn.

Investering i bolig og eiendom er aktuelt og slike verdier kan kreve mer av deg nå. Å tilbringe mer tid sammen med barn inspirerer til å være mer leken og kreativ. Du er ekstra viril og seksuelt inspirert. En ny fase begynner i parforhold. Ta kontrollen selv!

Økonomi

Jupiters møte med Uranus kan bringe overraskelser i forbindelse med arbeidsoppgaver og arbeidsrutiner. Det kan føre til at du kan gjøre noe uvanlig som gjør at du sjokkerer deg selv og andre. Merkurs ferd på vei bakover i april kan bringe ny informasjon, og for noen kan det indikere knuter på tråden eller uenigheter med samarbeidspartnere eller kolleger. Behovet for å frigjøre tid fra visse forpliktelser er ekstra stort. Ved å analysere, definere og eliminere kan du få et klarere bilde på hva somskal til for å oppnå mer av det du vil.

Det er tid for å stake ut en ny kurs og sette seg nye mål. Hvem du vil involvere deg med fremover, har stor betydning for resultatene du oppnår. Unngå å ta avgjørelser i perioden din karriereplanet Merkur vender bakover i april. Blikket klarner i mai og det blir åpenbart hva som lønner seg.

Steinbukken

Steinbukken er et ledende jordtegn som forbindes med å være målrettet, disiplinert, seriøs og ambisiøs. De stiller krav til seg selv og andre og er ofte oppmerksom på andre menneskers behov. Steinbukken trenger ett mål å arbeide mot, og behovet for å skape resultater er stort. Noen er melankolske og alvorlige.

Les ukeshoroskopet til Steinbukken her.

<b>STEINBUKKEN</b>: Mennesker født mellom 22. desember og 20. januar tilhører Steinbukken.
STEINBUKKEN: Mennesker født mellom 22. desember og 20. januar tilhører Steinbukken. Foto: Getty Images

Solformørkelsen åpner for en ny begynnelse i fundamentet i deg, i familie og privatliv. Det øker interessen for å gjøre det som skal til for å skape tryggheten og stemningen du ønsker. Å knytte sterkere bånd til dine nærmeste er tema.

Generelt

Måneformørkelsen i toppen av horoskopet i slutten av mars har innflytelse på ditt livsmål. Den belyser resultatene du har oppnådd og gjør at du ser klarere hva du ikke lenger ønsker å fortsette med. Det kan også involvere nære relasjoner som ikke lenger gir deg noe. En fase er over og noe er fullført. Hvilke verdier ønsker du å involvere deg i? Gir det deg det samme som før? Det innebærer hva du vil bruke tid og penger på, så vel som hvilke resultater du ønsker å skape.

Solformørkelsen i bunnen av horoskopet 8. april åpner for en ny begynnelse i forholdet til deg selv, til familien og privatlivet. Geniale ideer i forbindelse med kreative sider er i utvikling og vekst. Det er tid for å organisere, planlegge og prioritere.

Helse

Din helseplanet Merkur og dens ferd bakover fra 1. til 25. april, og Jupiters møte med Uranus i april, gir nye ­innsikter og forsterker behovet for å aksjonere. Det indikerer at du kan revurdere livsstil, vaner, uvaner og rutiner. Det er den perfekte tid for å disiplinere seg selv.

Tempoet reduseres, og du kan få følelsen av å stagnere. Du kan også kjenne på at det er nå eller aldri at du kan gjennomføre de optimale rutinene du ønsker å leve ut i hverdagen. Det er enklere å ­gjennomføre planene når Merkur er tilbake til utgangspunktet 13. mai.

Privatliv/kjærlighet

Jupiters møte med Uranus i perioden fra 13. til 29. april, men spesielt i dagene rundt 21. april, åpner nye dører i romantikkens arena. En annen type personlighet enn du vanligvis møter kan dukke opp og påvirke veien videre i romantikkens arena. Dersom du lever i et eksisterende forhold, kan du oppleve at kjærligheten eskalerer og beveger seg til et nytt nivå.

Du kan overraske din kjære med å bringe nye verdier på banen, eller det motsatte kan skje; din kjære kan sjokkere deg med spennende innkjøp eller noe annet. Salg, kjøp eller investeringer i bolig og eiendom er aktuelt. Du er spesielt handle­kraftig i dagene rundt 19. april. ­Hellet er med deg i ditt selvuttrykk og i kreative engasjement.

Økonomi

Måneformørkelsen i toppen av horoskopet 8. april gjør det naturlig å revurdere veien videre i karrieresammenheng. Du er selv i en forvandlingsfase og inspireres til å bruke ­flere sider av deg selv. Dermed er det naturlig å tenke i andre baner når det kommer til prestasjoner og kvaliteter. Behovet for å by på deg selv og dine kunnskaper eller erfaringer er ekstra sterk. Plutos posisjon indikerer at du har behov for å ta kontroll på økonomien og verdiene du besitter.

Det er også et stort behov for å ha en form for maktposisjon der du har mulighet til å påvirke andre og utgjøre en forskjell på en eller annen måte. Du vil få mer kontakt med din indre styrke i løpet av april og mai. Det øker intensiteten i dine prestasjoner og ønsket om å synliggjøre mer av det du kan.

Vannmannen

Vannmannens tegn er et fast lufttegn som forbindes med et skarpt intellekt, er original, utradisjonell og forutseende. De liker å sjokkere og utfordre folks generelle oppfatninger. En forsiktig og tilbakeholden holdning kan plutselig endres med uventede rebelske sider som gjør at de tør å gå på tvers av vanlige normer.

Les ukeshoroskopet til Vannmannen her.

<b>VANNMANNEN</b>: Mennesker født mellom 21. januar og 19. februar tilhører Vannmannen.
VANNMANNEN: Mennesker født mellom 21. januar og 19. februar tilhører Vannmannen. Foto: Getty Images

Ditt sosiale nettverk utvides, og du kan møte flere på din vei som inspirerer deg. Mange aktiviteter og hyggelige møter stimulerer ditt aktive sinn. Ordene kommer lett til deg om du ønsker å formidle noe. ­Prioritering av tiden er nødvendig.

Generelt

Forventninger du har hatt en stund, kan vise seg å ikke bli som du trodde. Optimismen har vært ekstra høy i lengre tid, men nå kan den svikte innimellom. Måneformørkelsen belyser dine fremtidsvisjoner, og noe tyder på at du ikke ønsker å fortsette som før. Jupiters møte med din planet Uranus i området for privatlivet berører deg.

Nye ideer kommer på banen og inspirerer til forandringer. Plutselig kan behovet for å flytte bli sterkere enn du har drømt om. Du kan innse at du ikke trenger like mye plass som før og kan inspireres til å gi slipp på urealistiske visjoner om at fortiden skal bli gjentatt i fremtiden. Man lever kun i øyeblikket og kan skape nye minner i nåtid.

Helse

Månen er din helseplanet, og den kan merkes ved sol- og måneformørkelser og spesielt ved hver fullmånefase. I vår gjelder det periodene rundt 25. mars, 8. april, 23. april, 23. mai, og 22. juni. Det er perioder du kan oppleve at du trenger å senke tempoet og ta godt vare på deg selv. Økonomiske bekymringer tærer på kreftene.

Anklene, akillessenen og blodårene er dine svake punkt og indikerer at du trenger mye bevegelse. Minst mulig bekymring om fremtiden gjør også godt for helsen. Mye luft gagner hele systemet.

Privatliv/kjærlighet

Solens posisjoner er involvert i ditt kjærlighetsliv. Det indikerer at solformørkelsen 8. april i området for familie og privatliv belyser dine ­prioriteringer. Din kjærlighetsplanet Merkur beveger seg bakover i samme området fra 1. til 25. april. Det indikerer at det er naturlig å reflektere ekstra mye rundt parforhold og samboerskap, eiendom, røtter og bakgrunn.

Ønsker du fortsatt å bo der du bor, eller vurderer du å redusere størrelsen? Behovet for å frigjøre seg fra fortiden og justere boligsituasjonen forsterkes. Uenigheter eller frustrasjoner kan dukke opp i parforhold i april, men det kan også føre til at man griper tak i saker som er feid under teppet. Løsninger kommer etter Merkurs vending forover. Det er tid for å planlegge aktiviteter sammen med din kjære.

Økonomi

Saturn befinner seg i området for økonomi, og det indikerer at inntektene minker, eller at utgiftene øker, noe som gjør det naturlig å begrense forbruket. Merkur er også din finansplanet, og dens bevegelse bakover i april antyder at mange tanker og bekymringer rundt økonomi og verdier er naturlig. Det er tid for å redusere utgiftene og øke fokuset rundt sparing og metoder som kan styrke verdiene på sikt.

Gode ideer kan dukke opp etter at Merkur vender forover fra 25. april, eller når den er tilbake til utgangspunktet 13. mai. Da klarner blikket og det er enklere å ta beslutninger. Solformørkelsen åpner for nye innsikter i bruk av sosiale medier, PR og sosiale nettverk. Gode samarbeidspartnere kan bidra til å styrke verdiene i tiden fremover.

Fiskene

Fiskenes tegn er et bevegelig vanntegn som forbindes med å være sensitiv, intuitiv, kunstnerisk og idealistisk. Fisken elsker artisteri, kunst og kjærlighet. Å benytte den minste motstands vei er aktuelt for noen. Fiskenes sterke intuitive evner gjør at de leser andre som en åpen bok. Det kan gi god forretningssans.

Les ukeshoroskopet til Fiskene her.

<b>FISKENE</b>: Mennesker født mellom 20. februar og 20. mars tilhører Fiskene.
FISKENE: Mennesker født mellom 20. februar og 20. mars tilhører Fiskene. Foto: Getty Images

En ny fase begynner i personlige verdier. Solformørkelsen i dette området øker behovet for å styrke dine evner, talent og kvaliteter. Du kan også inspireres til å by mer på deg selv. Nye investeringer som kan bekrefte din verdi er aktuelt.

Generelt

Ditt personlige verdisystem er i en forvandlingsfase. Det indikerer at du tenker i andre baner enn du vanligvis gjør. Andre verdier interesserer deg mer, og det kan føre til at du fristes til å gi slipp på noe du har investert i. Det er naturlig å rette blikket mot det som betyr noe for deg personlig fremfor å handle eller eie noe for andres del nå.

Nye innsikter dukker opp via søsken eller naboer som kan føre til at du endrer prioriteringer.I løpet av april kan du bli mer bevisst noe som har ligget i underbevisst­heten og som nå kommer opp og endevender dine planer. Effekten av solformørkelsen 8. april kan komme mange måneder senere, men en klarhet i tankene kan skje umiddelbart. Nye planer og prioriteringer kan komme ut av dette.

Helse

Din helseplanet er Solen, og den er involvert i solformørkelsen 8. april. Det indikerer at nye vaner ligger i bakgrunnen, ulmer og inspirerer til tiltak. Behovet for å styrke din egenverdi ved å se både ung, frisk og godt ut, forsterkes.

Lymfesystemet og fotbladene er kroppsdelen for Fiskenes tegn, og det dreier seg litt om utrensk­ning og å stå stødig. I sone­terapi finner man også alle punktene på kroppen under føttene. Altså kan man nå hele kroppen via fotbladene. Å massere føttene kan altså gjøre susen for en fisk. Å tilbringe mye tid i vann har også en rensende virkning.

Privatliv/kjærlighet

Din kjærlighetsplanet er Merkur, og den beveger seg bakover tre uker i april i området for økonomi og personlige verdier. Det indikerer at du kan reflektere ekstra mye rundt verdier du deler med din kjære. Du kan ombestemme deg i finansielle saker og gjør klokt i å sjekke grundig alle detaljene i avtaler og kontrakter, ­spesielt i april. Det er tid for å bevege seg utenfor komfortsonen og gjøre noe du vanligvis ikke gjør.

Kommunikasjon, formidling og gode sam­taler har avgjørende betydning for resultatet. Du vil ha nytte av å bringe frem uenigheter i parforholdet for å eliminere og få dem ut av verden. Ny informasjon kan gi gode ideer til spennende prioriteringer.

Økonomi

Måneformørkelsen i slutten av mars har effekt i minst et år fremover. Det indikerer at du er klar for å gi slipp på verdier du har vokst fra. Du kan ende med å selge eiendeler du ikke lenger har bruk for. Solformørkelsen 8. april har effekt i minst et år fremover og åpner for nye investeringer. Åndelige verdier kan også interessere deg nå. Andre verdier betyr mer for deg enn dem du har fokusert på tid­ligere. Det kan også føre til at du vedlikeholder noe av det du har og verdsetter aller mest.

Prioriteringer, disposisjoner, avtaler og kontrakter krever at du har nok informasjon og innsikt i relasjoner du er involvert i. Sørg for å skape en klar plan og følg den. Vent til etter 25. april med ­viktige avgjørelser.

Denne saken ble første gang publisert 15/04 2024.

Les også