SJEKK DITT Høst-HOROSKOP

Horoskop for høsten 2023

Her er horoskopet for høsten 2023 for alle 12 stjernetegnene.

Pluss ikon
<b>HOROSKOP</b>: Her er høsthoroskopet for 2023!
HOROSKOP: Her er høsthoroskopet for 2023! Foto: Getty Images
Publisert

Solen går inn i Vektens tegn 23. september og innleder Høstjevndøgn. En solformørkelse i Vektens tegn i midten av oktober indikerer at en fase er over og en ny begynner i for­bindelse med fred, balanse, harmoni og kjærlighet. Kjærlighets­kraften åpner for kreativitet, begjær og sosialt fellesskap.

Musikk og kunst, farger og stil er tema som fremmes i tillegg til likeverd og diplomati. Måneformørkelse i Tyrens tegn i slutten av oktober indikerer at en fase over når det kommer til verdier og holdninger. Det åpner for en tid der mange innser at visse verdier er overfladiske, og det øker behovet for å gi slipp på noe.

Astrolog Nina Skjemstad
Astrolog Nina Skjemstad Foto: Hjemmet

Solen går inn i Skorpionens tegn 23. oktober, i Skyttens tegn 22. november og i Steinbukkens tegn 22. desember og innleder vintersolverv. De som er født i disse tegnene, kan få ekstra energi i periodene Solen passerer deres stjernetegn.

Det er tid for å forberede vinterforrådet og mer innetid i høst. Å sikre energibe­sparing og reduksjon av utgifter er tema. 27. november og 27. desember er det fullmåner. For dem som påvirkes av månens faser er det smart å være oppmerksom på energiene som utspiller seg rundt disse dagene.

Nymånen kommer alltid ca. 14 dager før eller etter fullmånen og åpner for en ny begynnelse. Fra 13. desember beveger Merkur seg bakover resten av året. Det indikerer at sløsing med ressurser ikke er å anbefale. Hva man uttrykker har større betydning enn ellers. Spre rundt deg med vennlige, inkluder­ende og varme ord.

Strålende dager ønskes deg!

Væren

Nye relasjoner kan bidra til omprioriteringer.

<b>VÆREN</b>: Mennesker født mellom 21. mars og 20. april tilhører Væren.
VÆREN: Mennesker født mellom 21. mars og 20. april tilhører Væren. Foto: Getty Images

Væren er et ledende ildtegn som forbindes med lidenskap, entusiasme og målrettet fokus. Væren har evnen til å se muligheter før andre rekker å løfte blikket. Væren er pioner, innovatør og har mot til å satse. Værens stikkord er aksjon. Man liker å nå målene raskt og effektivt. Væren er ivrig, rastløs, utålmodig og tenker på neste mål.

Les ukeshoroskopet til Væren her.

Generelt:

Solens posisjon i høst viser et økende engasjement i relasjoner du er integrert i privat og profesjonelt. Det inkluder parforhold, kollegiale relasjoner og dem du møter regelmessig. Solens posisjon fra 22. november belyser dine fremtidsvisjoner og kan åpne for mange gode ideer når det gjelder hva du ønsker å engasjere deg i. For noen kan det føre til nye interesseområder og engasjement i studier, kurs eller utdanning. Andre ser interessen i å dra på oppdagelsesferd og reise til et spennende sted. Solformørkelsen i oktober åpner for en ny fase i parforhold, mens måneformørkelsen belyser verdier du har vokst fra. Jupiter åpner for nye muligheter i investeringer og finansielle saker.

Kjærlighet:

Solen beveger seg inn i Vektens tegn fra 23. september og innleder høstsesongen. Solformørkelsen 14. oktober i området for romantikk og kjærlighet indikerer en ny begynnelse i parforhold. Single kan møte den rette og utvikle en langsiktig romanse. Lever du i eksisterende forhold, kan det i høst føre til forlovelse eller bryllup. En fase er over og en ny begynner i nære relasjoner. Du kan selv invitere til fellesskap og nærhet med den du elsker. Det er tid for å gi slipp på fortiden og det som har vært, til fordel for det nye som er på vei inn i ditt liv. Vær åpen for møter med interessante personer som kan bidra til å styrke deg. Din kjærlighetsplanet Venus beveger seg bakover fra juli til september, og det kan vise seg i konkrete resultater i høst. Når noe stopper opp, kan det føre til forløsning.

Helse:

Din helseplanet Merkur beveger seg bakover i tre perioder hvert år. Det øker interessen for å skjerpe kvaliteten på det du inntar og aktivitetene du gjennomfører. Merkur beveger seg bakover i tiden fra august til 16. september og fra 13. desember og ut året. Det indikerer en fin tid for å øke kvaliteten på dine helseregimer. Det er også tid for å senke tempoet og gi deg selv mulighet for nok hvile og restitusjon. Husk å drikke nok vann til å skille deg av med avfallsstoffene. Mange værer har ofte mye hodepine, og det kan skyldes blant annet for lite væske.

Økonomi:

Måneformørkelsen i slutten av oktober i området for personlige verdier og økonomi indikerer at en fase er over i forbindelse med åndelige og materielle verdier, eiendeler og eiendom. Du ser tydeligere hva du ønsker å gi slipp på av oppgaver, engasjement eller materielle saker. Solens ferd fra 23. oktober til 22. november tydeliggjør verdier og oppgaver som kan virke interessante å engasjere seg mer i. Fullmånen 27. november belyser prioriteringene og måten du kommuniserer på. Det indikerer at det er tid for å endre prioriteringer og velge dine ord med omhu. Solens posisjon fra 22. desember belyser resultatene av dine prestasjoner i år. Det er tid for å stake ut en ny kurs og planlegge neste års aktiviteter.

Tyren

Din personlige vekst er viktigst i år.

<b>TYREN</b>: Mennesker født mellom 21. april og 21. mai tilhører Tyren.
TYREN: Mennesker født mellom 21. april og 21. mai tilhører Tyren. Foto: Getty Images

Tyren er et fast jordtegn som forbindes med sansene. Det er syn, hørsel, hud, lukt og smak. Det gjør at man reagerer ekstra sterkt på alle lyder,lukter og farger. En tyr kan føle smerter i kroppen ved ubalanser. Tyren er tålmodig, utholdende, søker fred,stabilitet, trygghet og ro. En tyr er lojal, trygg, sensitiv og sensuell.

Les ukeshoroskopet til Tyren her.

Generelt:

Lykkeplaneten Jupiter beveger seg gjennom ditt tegn i høst og frem til mai 2024. Det indikerer at du er i en stor vekst og får mulighet til å utvikle deg desto mer via møter med andre. Måneformørkelsen i ditt tegn28. oktober gjør at du ser deg selv iet klarere lys og legger merke til egne negative sider, hemninger og begrensninger. Du er i ferd med å vokse som person og er klar for åriste av deg emosjonelle saker som har hindret din vekst. I perioden fra23. oktober til 22. november er det naturlig å møte personligheter som kan løfte deg frem. Jupiters ferd bakover fra 5. september og ut året øker interessen for å rydde i uklarheter og søke perfeksjon i alt du gjør.

Kjærlighet:

Solens ferd i perioden 23. oktober til 22. november belyser parforhold og nærheten til din kjære om du lever i et forhold. Du ser din kjære i et klarere lys, og det er naturlig å engasjere seg desto mer i vedkommendes behov og ønsker. Single kan møte sin utkårede i den perioden. Noen kan innse at de er i ferd med å vokse ut av en relasjon. Unngå å bli «høy på pæra» eller sette deg selv på en pidestall. Nå har du mulighet til å bli den beste partneren du kan være, fordi interessen for å skjerpe dine kvaliteter er større enn ellers. Det er 12 år siden Jupiter passerte ditt tegnforrige gang. Det som skjedde den gang, kan gjenta seg nå. Du kan også møte flere potensielle beilere på din vei fordi din sjarm og utstråling eskalerer.

Helse:

Fra 23. september ankommer Solen området for helse og livsstil. Det indikerer at du ser klarere hva du kan forbedre eller justere i vaner og rutiner. Solformørkelsen 14. oktober kan bringe nye helsereformer på banen. Det kan føre til at du setter i gang med en sunnere livsstil. Selv om du har innsiktene, er det aktivitetene som skaper resultatene. Tyrens utfordring er at man kan være litt for glad i nytelse og liker ikke å «slite» eller å svette. Men det kan du faktisk ha godt av.

Økonomi:

Måneformørkelsen i ditt tegn i sluttenav oktober indikerer at du ikke lengerønsker å fortsette som før. Det kan føre til at du vurderer å avslutte en jobb eller en oppgave fordi du ikke lenger er motivert for å gjøre det samme som før. Med din finans­planet Jupiter som inspirator, har du behov for å økte inntektene. Gjerne raske penger eller verdier som kan føre til at du føler deg rikere. I perioden fra 22. november til 22. desember belyses investeringer og verdier du deler med noen. Det kan føre til nye investeringer. I periodene Merkur, din planet for økonomi, beveger seg bakover (fra slutten av august til16. september og fra 13. desemberog ut året) er det klokt å unngå høyt forbruk. Det er en tid for å spare og betale ned gjeld. Med Jupiter gjennom ditt tegn øker muligheten til å styrke din posisjon og øke verdiene.

Tvillingene

Høsten bringer ny giv og inspirasjon i kjærligheten.

<b>TVILLINGENE</b>: Mennesker født mellom 22. mai og 21. juni tilhører Tvillingene.
TVILLINGENE: Mennesker født mellom 22. mai og 21. juni tilhører Tvillingene. Foto: Getty Images

Tvillingene er et bevegelig lufttegn som forbindes med et klart overblikk og en rask og skarp hjerne. Tvillinger er mentale, intelligente og liker kommunikasjon. De er nysgjerrige, sosiale, kvikke i replikkene, fanger opp situasjonen raskt og tenker kjapt. De kan rekke mange oppgaver samtidig på kort tid, og de ser raskt mulighetene og begrensningene.

Les ukeshoroskopet til Tvillingene her.

Generelt:

Din planet for relasjoner beveger seg gjennom området for underbevisstheten, din åndelige sfære og undertrykte emosjoner. Det indikerer at du blir mer oppmerksom på hva du føler i høst. Aha-opplevelser gir nye innsikter og åpner for mer kontakt med deg selv og dine kreative og empa­tiske sider. Måneformørkelsen28. oktober belyser følelser og lengsler som kan komme til overflaten. Det øker behovet for mer alenetid, eller mer tid til å lade batteriene, i tiden forover. Det kan øke muligheten for å dyrke dine kreative sider som i neste omgang kan føre til beslutninger. Ønsker du å realisere drømmer, er det tid for å sette ord på hva de dreier seg om. Fullmånen 27. november i ditt tegn kan åpne for en forløsning.

Kjærlighet:

Solens ferd i perioden fra 23. september til 22. oktober, og solformørk­elsen 14. oktober, åpner for en ny begynnelse i nære relasjoner og parforhold. Single kan møte den rette i den perioden. Det er duket for for­lovelse og bryllup for noen. Andre avslutter en relasjon fordi de lenge har kjent at det er tid for å legge for­tiden bak seg. Solens ferd gjennom tegnet overfor ditt fra 22. november til 22. desember belyser forholdet til din kjære, og du ser klarere hva vedkommende betyr for deg. Du kan også legge merke til hva din kjære trenger av deg. Svangerskap er aktuelt for de fruktbare. Inviter til mer intimitet, romantikk, nærhet, seksuell utfoldelse, lek og moro. Tiden er inne for fornyelse.

Helse:

Måneformørkelsen i slutten av oktober åpner for å se dine vaner, rutiner og arbeidsmetoder i et klarere lys. Solens ferd i perioden 23. oktober til 22. november øker interessen for å skjerpe vanene i det daglige. Nervesystemet er din styrke og utfordring, og det indikerer at du kan roe nervene i en stresset hverdag med nytelse, god mat og drikke. Vær oppmerksom på hva du spiser og hvordan. Trenger du mye salt mat, kan det være en erstatning for mangel på mineraler. Har du søtsug, kan hormonene være ute av balanse. Sjekk hormonbalansen og unngå mye sukker, hvetemel, alkohol og brus.

Økonomi:

Månen er involvert i finansielle saker, og det indikerer at du kan handle på emosjonelle opp- eller nedturer. Legg merke til dine handlinger i periodene rundt 14. og 28. oktober eller 17. november og 27. desember. Unngå økonomiske avgjørelser i disse periodene om det er mulig. I perioden din planet Merkur beveger seg bakover fra 13. desember og ut året er det også lurt å tenke seg godt om før du handler. Det er tid for å gjøre en oppsummering rundt hva du bruker tid, penger og engasjement på i slutten av året, slik at du kan legge nye planer for året som kommer. Det er tid for å perfeksjonere noe og legge en fase bak seg i arbeidsmetoder nå i høst. Da vil du se en utvikling til neste år.

Krepsen

En ny fase begynner i privatlivet.

<b>KREPSEN</b>: Mennesker født mellom 22. juni og 22. juli tilhører Krepsen.
KREPSEN: Mennesker født mellom 22. juni og 22. juli tilhører Krepsen. Foto: Getty Images

Krepsen er et ledende vanntegn, og krepsene er ekstremt følsomme og sensitive. De er medfølende, omsorgsfulle og dypt emosjonelt engasjert i det de involverer seg i. Krepsen føler seg frem i alle situasjoner; de liker å være selvstendig og bestemme selv. Krepsen føler månens faser og svinger i takt med den. Dette er et introvert tegn som trenger tid på å absorbere. De er menneskekjennere.

Les ukeshoroskopet til Krepsen her.

Generelt:

Fra 23. september beveger Solen seg inn i området for privatlivet, og det er en solformørkelse i midten av oktober som indikerer en ny begynnelse i familie, røtter og bakgrunn. Det kan føre til investering i ny bolig, flytting eller mer engasjement i hytteliv. En fase er over og det er tid for å legge fortiden bak seg. Du kan legge merke til hva barndom og oppvekst har betydd for deg, hva du er klar for å gi slipp på og hva det er naturlig å bygge på fremover. En ny fase begynner i høst, og effekten av den varer i minst et år. Måneformørkelsen i slutten av oktober i området for venner og likesinnede gjør at du ser klarere i sosiale relasjoner. Det kan føre til at du erkjenner hvem du ikke lenger ønsker å involvere deg i.

Kjærlighet:

Solens ferd gjennom området for romantikk og lidenskap i perioden fra 23. oktober til 22. november øker interessen for romantikk, flørt og moro. Vitaliteten og viriliteten øker, og det er naturlig å engasjere seg mer i seksuell eksperimentering og lidenskapelig utfoldelse. Er du singel,kan det friste å engasjere seg i møteportaler som Tinder og lignende. Svangerskap er tema for de fruktbare. Lek og moro med barn og barnebarn inspirerer for dem som har det. I tiden fra 13. desember og ut året kan det oppstå knuter på tråden. Merkur vender bakover i området for parforhold. Unngå situasjoner som kanskape konflikter, og vent til Merkur vender forover etter 2. januar før du tar beslutninger.

Helse:

I perioden fra 22. november til 22. desember er det naturlig å legge merke til hvilken livsstil du fører. I dagene rundt slutten av oktober og 27. november er det fullmåne, og det kan toppe seg noe. Da kan du bli ekstra emosjonell og overfølsom. Det beste er å senke tempoet i den perioden fordi du trenger tid til å la følelsene strømme. Vær oppmerksom rundt alle fullmåner. Har du mensen i en fullmåneperiode, kan du blø mer enn normalt. Jupiter er din helseplanet, og den forbindes med musklene.Å styrke musklene gir bedre sirkulasjon og økt energi.

Økonomi:

Solformørkelsen i april har effekt gjennom hele året. Den kan åpne for en ny begynnelse i ambisjoner og karriere, og resultatene kan utvikle seg i løpet av høsten. Det kan føre til forfremmelse og ny jobb for dem som er åpen for det. Det også solformørkelse i midten av oktober, og den åpner for en ny fase i finansielle saker. Du kan fristes til å investere i bolig. Driver du med salg eller kommunikasjon, er det naturlig å rette blikket mot sosiale medier. Det kan være nyttig å markedsføre seg via sosiale medier om du ønsker å nå ut til en bestemt målgruppe. Det er via PR, kommunikasjon og formidling du kan øke inntektene og skape muligheter nå. Følg med i det som involverer kunnskap om finansielle saker og investeringer generelt.

Løven

Hellet er med deg i ambisjoner og karriere.

<b>LØVEN</b>: Mennesker født mellom 23. juli og 23. august tilhører Løven.
LØVEN: Mennesker født mellom 23. juli og 23. august tilhører Løven. Foto: Getty Images

Løven er et fast ildtegn som er lidenskapelig, impulsiv, engasjert og konsentrert. Løver er beskyttende og kontrollert, leken og morsom. Løven er selskapelig, underholdende, sjenerøs og godhjertet. Noen Løver liker å være i sentrum for oppmerksomhet og elsker drama. Kjærlighetskraften og skapertrangen er en sterk motivasjon og drivkraft.

Les ukeshoroskopet til Løven her.

Generelt:

Effekten av Venus’ ferd på vei bakover i ditt tegn fra juli til september kan merkes også i høst. Mange kan ha erfart vektreduksjon eller endring i stil og image. Det kan føre til at man revurderer hva man engasjerer seg i. Har du allerede endret dine prioriteringer, eller ønsker å gjøre det, er det tid for å ta grep. Solformørkelsen i midten av oktober inviterer til en ny begynnelse i nettopp det du ønsker å bruke tid og energi på. Det kan føre til nye metoder i formidling av budskap, kjøp og salg, markedsføring og kommunikasjon. Solens ferd gjennom området for privatliv og familie fra 23. oktober til 22. november øker behovet for å tilbringe mer tid sammen med familiemedlemmer. Fullmånen 27. november belyser veien videre og øker behovet for å stake ut en ny kurs og sette seg nye mål.

Kjærlighet:

Jupiter og Uranus er dine kjærlighets­planeter, og de befinner seg i toppen av horoskopet. Det indikerer at du kan finne din utkårede via jobb eller karriere. Det kan også bety at felles målsettinger med din kjære er et viktig tema. Behovet for å oppleve nye eventyr sammen forsterkes i høst. Solens posisjon fra 22. november til 22. desember øker vitaliteten, viriliteten og dine romantiske og lidenskapelige sider. Det øker engasjementet og muligheten for svangerskap, barn og barnebarn. Behovet for å være mer lidenskapelig og intim forsterkes, så vel som lek og moro. Tilbring mer tid sammen med barn eller barnebarn om du har det.

Helse:

Solens ankomst i området for helse, daglige rutiner, plikter og ansvar i tiden fra 22. desember til 20. januar indikerer økt energi og engasjement i helsebringende øvelser og innsikter. Det er naturlig å søke mer kunnskap i denne perioden. Det er enklere å involvere seg i noe som bidrar til å skape gode resultater. Hjertet og blodet er dine sterke og svake kropps­deler. Det indikerer at du trenger mye bevegelse, kjærlighet og oppmerksomhet for å føle deg vel. Anerkjennelse, ros og bekreftelse bidrar til å styrke din selvfølelse og livsglede.

Økonomi:

Måneformørkelsen i slutten av oktober belyser resultatene av dine prestasjoner. En fase er fullført og det er tid for å gi slipp på noe. Noen opp­gaver er avsluttet, og det er tid for å legge en fase bak seg og åpne for noe nytt. Merkur og Neptun er dine finansplaneter. Merkurs ferd på vei bakover fra august til 16. september indikerer at du kan revurdere ditt forbruk og dine investeringer. Den beveger seg også på vei bakover fra 13. desember og ut året. Det er naturlig å holde tilbake og reflektere rundt hva du vil prioritere i finansielle saker. Saturn har akkurat ankommet området for investeringer. Det gjør at det er lettere å sette grenser og avslutte eller selge noe fremfor å investere, med mindre det er noe langsiktig som kan styrke verdiene på sikt. Ny jobb kan dukke opp.

Jomfruen

Ny jobb er i sikte dersom du er åpen for det.

<b>JOMFRUEN</b>: Mennesker født mellom 24. august og 23. september tilhører Jomfruen.
JOMFRUEN: Mennesker født mellom 24. august og 23. september tilhører Jomfruen. Foto: Getty Images

Jomfruen er et bevegeligjordtegn som er opptatt av renhet og ekthet. Jomfruer analyserer, sorterer og eliminerer. De er praktiske, nøyaktige og detaljorienterte. En jomfru har behov for renhet, orden og system for å bli effektiv. Jomfruer liker å skape med hendene, har god hukommelse, er hjelpsom og serviceinnstilt, og de trenger at noen trenger dem.

Les ukeshoroskopet til Jomfruen her.

Generelt:

I høst øker fokuset rundt verdier, selvutvikling og hvordan du forvalter verdiene. Det øker også interessen for hvordan du prioriterer tiden og involverer deg i sosiale nettverk, familie og privatliv. Måneformørkelsen i området for utdanning, fremtidsvisjoner og tro indikerer at du vurderer å endre kursen forover. Du kan oppleve skuffelser som tyder på at forventningene du har, ikke lenger harmonerer med virkeligheten du opplever. Det indikerer at en endring må til. Solen belyser fra 23. oktober til 22. november området for kommunikasjon, formidling og hva du bruker tid og energi på. Søsken betyr ekstra mye i tiden som kommer. I perioden fra 22. november til 22. desember rettes søkelyset mot hjemmet og familien. Du ser tydeligere hva fortiden, bakgrunnen og familien betyr for deg og hva du vil øke engasjementet i.

Kjærlighet:

Solens ankomst i området for lidenskap og romantikk fra 22. desember belyser din sjarm og utstråling. Du fristes til å flørte og engasjere deg i mer intimitet, nærhet og seksuell utfoldelse. Lysten til å lære noe nytt eskalerer og motiverer deg til åbevege deg utenfor komfortsonen. Spenning er også noe du liker å oppleve. Saturn befinner seg i området for nærforhold, og det indikerer at du er klar for å forplikte deg i større grad enn før. Det kan føre til samboerskap, forlovelse eller bryllup. For noen er det et klart tegn på at en grense er nådd og et brudd er i sikte. Nå er tiden inne for å få forholdet til familien i balanse. Så kan romantikk og lidenskap blomstre fra midten av desember og ut året.

Helse:

Dine helseplaneter Solen og Uranus befinner seg i området for verdier. Det indikerer økt fokus rundt din selvfølelse, evner og hvilke verdier du har. La ikke materielle verdier få påvirke din helse. Det du gjør ogprioriterer, skaper verdiene du har. Kroppsdelen knyttet til Jomfruen er tarmsystemet. Det betyr at det kan være utfordrende å fordøye inntrykk. Siden du analyserer alt du kommer i kontakt med, kan det vise seg å være veldig mye å forholde seg til. Unngå å tenke negativt eller fokusere på for mange ting samtidig.

Økonomi:

Solens ferd gjennom området for personlige verdier, økonomi og eiendeler fra 23. september til 23. oktober belyser det du ønsker å engasjere deg i. Det inkluderer jobb, arbeidsoppgaver og talenter. Du ser klarere hva som betyr ekstra mye for deg, og det er naturlig å se nærmere på om du utnytter til fulle ditt potensial, dine evner og talent. Får du ikke brukt deg selv i jobben du har, bør du vurdere å skifte jobb. Solformørkelsen i midten av oktober indikerer at en ny retning i karrieren er i sikte for mange jomfruer. Fullmånen i slutten av november belyser toppen av horoskopet, og det gjør at du ser tydeligere resultatene du har skapt.

Vekten

Du kan gjøre deg bemerket. En ny fase begynner.

<b>VEKTEN</b>: Mennesker født mellom 24. september og 23. oktober tilhører Vekten.
VEKTEN: Mennesker født mellom 24. september og 23. oktober tilhører Vekten. Foto: Getty Images

Vekten er et ledende lufttegn som forbindes med balanse, harmoni og fokus på likevekt og rettferdighet. Vekten søker sin motvekt og liker mental utveksling. Behovet for fred og harmoni er stort. Vekten har et bredt overblikk og evner å være objektiv og diplomatisk. Vekter er igangsettere, kan være konfliktsky, sosial, intelligent, rasjonell, sensuell, vakker og har sterk rettferdighetssans.

Les ukeshoroskopet til Vekten her.

Generelt:

Solen ankommer ditt tegn 23. september og innleder høstjevndøgn. Den passerer ditt tegn fra 23. september til 23. oktober, og det er solformørkelse i tegnet ditt i midten av oktober. Det indikerer en ny begynnelse i forholdet til deg selv, din livsstil, kropp, helse og hvordan du fremstår. I perioden fra 22. oktober til 24. november rettes blikket mot intimitet, nærhet og finansielle involveringer. Fra 22. november øker interessen for å utvide perspektivet og søke innsikter og nye fremtidsmuligheter. I tiden fra 13. desember øker engasjementet i privatlivet, familieforhold og røtter. Det er en tid for å gi slipp på verdier og fokusere på å styrke deg selv og samholdet til familien. Unngå misforståelser.

Kjærlighet:

Jupiters ferd gjennom området for parforhold i vår åpner for møter med potensielle beilere. Nå beveger Jupiter seg gjennom området for felles verdier og økonomi, intimitet og nærhet. Det indikerer at investering i felles bolig eller eiendom er aktuelt. Din kjærlighetsplanet Mars’ posisjon frem til 24. november øker lidenskapen og engasjementet i intimitet og seksuell utfoldelse. Når du selv er i en utviklingsfase slik som solformørkelsen viser nå, kan forholdet til din kjære også være i en forvandlingsfase. Behovet for oppmerksomhet øker i perioden Solen passerer ditt tegn frem til 23. oktober. Image og utseende får større betydning, og du kan forvente at din kjære ønsker å tilpasse seg dine behov i den perioden.

Helse:

Merkur beveger seg bakover i tiden fra slutten av august frem til 16. september, og det øker interessen for perfeksjon i alt du gjør. Saturn har ankommet området for helse og livsstil og øker behovet for å være disiplinert, planlegge og vise utholdenhet. Det øker evnen til å gjennomføre det du setter deg som mål, enten det er å redusere sukker- og alkoholinntaket, daglig fysisk aktivitet, trenings- eller kostholdsregimer. I tiden fra13. desember er det også enklere å følge helsebringende planer enn ellers. Blir du sliten, husk å hvile.

Økonomi:

Måneformørkelsen i slutten av oktober indikerer at en fase er fullført i forbindelse med bolig og større utgifter. Behovet for å selge noe som har betydd mye for deg tidligere, øker nå. Det er tid for å fullføre oppgaver du har dvelt ved en stund, og da kan du åpne for noe nytt. Du kan være villig til å avslutte arbeidsoppgaver eller ansvar, for å frigjøre tid. Solen beveger seg gjennom området for personlig økonomi fra 23. oktober til 23. november. Det indikerer at du fristes til å gjøre mer ut av dine evner. Behovet for å skape noe eget øker, og nå har du stor gjennomføringsevne og handlekraft. Du ser enkelt rekkefølgen fra start til slutt. Det gjør at du virker ekstra målrettet. Ny jobb er i sikte for deg i år. Legg merke til hva som skjedde for ca. ni og 18 år siden; det kan gjenta seg i år.

Skorpionen

Nye relasjoner kan åpne nye dører.

<b>SKORPIONEN</b>: Mennesker født mellom 24. oktober og 22. november tilhører Skorpionen.
SKORPIONEN: Mennesker født mellom 24. oktober og 22. november tilhører Skorpionen. Foto: Getty Images

Skorpionen er et fast vanntegn som forbindes med lidenskap, emosjonelt engasjement og intensitet. Skorpionen har et skarpt blikk og gjennomskuer situasjoner, er tålmodig, utholdende og har evnen til og løfte seg selv ut av dype kriser. De har behov for å tilbringe tid i sin egen hule for å styrke seg selv.

Les ukeshoroskopet til Skorpionen her.

Generelt:

Solens ferd i oktober og solformørkelsen i midten av måneden belyser underbevisstheten og ditt indre univers. Det er naturlig å bli mer bevisst hva du lengter etter og hva du har undertrykt av emosjonelle tema. Du trenger alenetid fordi du gjennomgår en prosess som tydeliggjøre hva du trenger å gi slipp på og legge bak deg for å kunne vokse. Solen ankommer ditt tegn 23. oktober og passerer tegnet frem til 22. november. Det gjør at du ser deg selv, din kropp, livsstil og image i et klarere lys. Det gjør noe med deg når det gjelder hvordan du fremstår og presenterer deg selv. Behovet for fornyelse i stil, antrekk, og frisyre kan melde seg i løpet av perioden. Solens ferd fra 22. november til 22. desember øker interessen for shopping. Fra 22. desember er tiden inne for å planlegge og legge merke til detaljene i det du uttrykker.

Kjærlighet:

I slutten av oktober ser vi den 3. måneformørkelsen i tegnet overfor ditt i løpet av de siste to årene. Det indikerer at en fase er fullført i forbindelse med nære relasjoner. Det er tid for å gi slipp på noe. Lever du i eksisterende forhold, er det tid for å ta forholdet til neste nivå, eller innse at det er tid for å avslutte en relasjon som ikke lenger gir deg noe. Måneformørkelsen belyser det som ikke lenger fungerer, og det gir muligheten til å fornye forholdet. Er du singel, er tiden inne for å gi slipp på singeltilværelsen og åpne for å bringe kjærligheten inn i ditt liv. Gi slipp på skepsisen og overfølsomheten. Ha tillit, trygghet og stol på deg selv.

Helse:

Solformørkelsen i midten av oktober retter lyset mot helse, livsstil, vaner og rutiner. En ny fase begynner og det er tid for å stake ut en ny kurs for veien videre i daglige rutiner. Sett deg klare mål og lag en overkommelig plan som bringer deg nærmere målene bit for bit i helseregimene du ønsker å gjennomføre. Det er naturlig å optimalisere livsstilen nå. Reduser inntaket av alkohol, sukker og hvetemel, og sørg for å få nok søvn og hvile. Å drikke nærmere to liter rent vann per døgn har en rensende virkning.

Økonomi:

I perioden fra 22. november til 22. desember belyser Solen personlige verdier, evner og talent. Det gjør at du ser klarere hvilke verdier som betyr mest for deg og hva du ønsker å satse på. Dine evner og talent vil også belyses, og det blir tydeligere hva du med fordel kan styrke. Fullmånen i slutten av november retter søkelyset mot verdier du ønsker å gi slipp på. Det inkluderer oppgaver du ikke lenger ønsker å engasjere deg i. Din finansplanet Jupiter beveger seg gjennom området for relasjoner, og det indikerer at nye samarbeidsforhold kommer din vei. Betydnings­fulle personligheter bidrar med nye innsikter, kunnskaper og bringer inntektsmuligheter på banen. Vær imøtekommende og inkluderende.

Skytten

Stak ut en ny kurs. Sett deg nye mål.

<b>SKYTTEN</b>: Mennesker født mellom 23. november og 21. desember tilhører Skytten.
SKYTTEN: Mennesker født mellom 23. november og 21. desember tilhører Skytten. Foto: Getty Images

Skytten er et bevegelig ildtegn som forbindes med engasjement, lidenskap, impulsivitet, nysgjerrighet og visdom. Nysgjerrigheten er ekstra sterk og fungerer som en drivkraft og motivasjon. Skytter er eventyrere, optimistiske, glade, oppfinnsomme og trives med å inspirere. Behovet for å utvide perspektivet øker interessen for å reise, utforske, søke kunnskap og tenke stort.

Les ukeshoroskopet til Skytten her.

Generelt:

Ditt sosiale nettverk, vennskap og betydningsfulle personer har betydning for tiden fremover. Nå kan du styrke din posisjon via ditt sosiale nettverk. Solens ankomst i ditt tegn 22. november og dens passasjegjennom tegnet de neste fire ukene indikerer at din magnetisme, sjarm, utstråling og tiltrekningskraft forsterkes. Du blir lagt merke til og kan gjøre deg bemerket i den perioden. Det er naturlig å rette blikket mot hvordan du fremstår og hvilken innflytelse du har på andre. Behovet for å gjøre handlinger som øker tiltrekningskraften og gjør deg selv vakrere, forsterkes.

Kjærlighet:

Solformørkelsen i april i området for romantikk og kjærlighet er ennå effektiv og åpner for en ny romanse. En ny fase har begynt i ditt kjærlighetsliv, og nå er tiden inne for å omfavne det. Kom deg ut av gamle vaner og inviter ekte kjærlighet inn i ditt liv. Fullmånen 27. november belyser forholdet til din kjære. Det gjør at du ser tydeligere hva vedkommende betyr for deg. Siden Solen befinner seg i ditt tegn, er det naturlig å rette blikket mot personlige behov og forvente at din kjære strekker seg ekstra langt for å tilpasse seg dine behov. En ny fase begynner i forholdet til venner og likesinnede i høst. Nye betydningsfulle kontakter kommer din vei, og det er tid for å stake ut en ny kurs og sette seg nye mål i kjærlighetsanliggender.

Helse:

Måneformørkelsen 28. oktober retter lyset mot helse, livsstil, vaner og rutiner. Jupiter i samme område forsterker interessen for renselse og å forbedre vaner og rutiner. Det kan føre til at negative vaner også eskalerer slik at en ny livsstil tvinger seg frem. Solens posisjon i perioden fra 23. oktober til 22. november belyser dine lengsler, undertrykte følelser og ubevisste behov. Det er tid for å ta seg tid til å lytte til kroppens signaler og rette forstørrelsesglasset mot vaner du ikke har godt av. Det du innser, kan du gjøre noe med. Musklene er din sterke og svake kroppsdel. Det indikerer at du har behov for å bruke musklene for å få fremdriften du ønsker både psykisk og fysisk.

Økonomi:

Solformørkelsen i midten av oktober og måneformørkelsen i slutten av oktober er merkbar for følelsen av suksess eller mangel på det. Det er tid for modernisering og å være fremtidsrettet og sikte mot nye mål. Solen passerer ditt tegn i perioden 22. november til 22. desember og styrker din sjarm og utstråling. Det øker interessen for å vise hvem du er og hva du står for. Din sjarm og utstråling forsterkes, og dine aktiviteter kan bli lagt merke til. Solens ankomst i området for økonomi og personlige verdier, evner og talent fra 22. desember til 20. januar gjør at du ser klarere hva som betyr aller mest – og hva du ønsker å satse på i tiden fremover. Jobbsøkere har hellet med seg. Vend blikket forover og sett deg fremtidsrettede mål.

Steinbukken

Hellet er med deg i ambisjoner og karriere.

<b>STEINBUKKEN</b>: Mennesker født mellom 22. desember og 20. januar tilhører Steinbukken.
STEINBUKKEN: Mennesker født mellom 22. desember og 20. januar tilhører Steinbukken. Foto: Getty Images

Steinbukken er et ledende jordtegn som søker resultater, er målrettet, disiplinert, seriøs og ambisiøs. Steinbukken stiller krav til seg selv og andre, og de trenger et mål å jobbe mot. De kjenner på kroppen hva som skjer, og er ofte oppmerksom på andres behov. Når målet er i sikte, er steinbukken disiplinert og konsentrert. Noen kan bli for seriøse.

Les ukeshoroskopet til Steinbukken her.

Generelt:

Solformørkelsen i toppen av horoskopet i midten av oktober indikerer at en ny fase begynner i livsmål og ambisjoner. Din rolle i samfunnet og i ditt sosiale liv er tema i høst. Det er naturlig å se på din rolle tydeligere overfor grupper, organisasjoner, venner, likesinnede og andre betydningsfulle personer du møter. Solens ferd i perioden fra slutten av september til 23. oktober belyser resultatene du har skapt og synliggjør din posisjon i større grad. Det gjør at du kan gjøre deg bemerket i det offentlige rom. Spesielt fra 22. desember ankommer Solen ditt tegn og inn­leder vintersolverv. Det er den beste perioden i året for deg. Du kan nå styrke din posisjon og ditt renommé og få støtte til å oppnå målene du setter deg.

Kjærlighet:

Måneformørkelsen i området for romantikk og kjærlighet i slutten av oktober indikerer at du ser ditt kjærlighetsforhold i et klarere lys. Lever du i en relasjon som du har vokst ut av, er tiden inne for å gi slipp. Måneformørkelsen belyser hva som hindrer din vekst. Er du singel, er tiden inne for å innlede et seriøst forhold. En fase er fullført, og det er tid for å legge fortiden bak deg og åpne for noe nytt. Noen opplever at forholdet til barn tar en ny vending. Er ditt barn på vei ut av redet, er det naturlig å bidra til dets frigjøring og vekst. Det er tid for å søke mer romantikk og nærhet. Nå kan du møte kjærligheten via jobb og karriere.

Helse:

Solens ferd gjennom området forhelse og livsstil fra 22. november til 22. desember gjør at du ser tydeligere hva du trenger å perfeksjonere for å få brikkene til å falle på plass ihelsebringende vaner. Det tar ca.21 dager å skape en ny vane. Full­månen 27. november forsterker interessen for å avslutte oppgaver eller rutiner som kan bidra til å styrkehelsen. Reduser inntaket av sukker og alkohol, og øk aktivitetsnivået. Du er kun en beslutning fra å oppnå bedre helse.

Økonomi:

Solens ferd gjennom toppen av horoskopet og solformørkelsen i oktober belyser engasjementet i livsstil og karriere. Det gjør at du kan oppnå gode resultater som sjefen eller andre legger merke til. Det du gjør, blir lagt merke til, og det er naturlig å oppnå forfremmelse eller motta jobbtilbud. Hellet er med deg i karrieren, og jobbsøkere har sjansen til å oppnå drømmejobben. Solens ferd i perioden fra 23. oktober til 22. november belyser veien videre og øker behovet for å engasjere seg i en gruppe eller organisasjon og sette seg nye mål. Det er tid for å stake ut en ny kurs. Fullmånen i slutten av november indikerer at du er klar for å gi slipp på oppgaver til fordel for noe som passer bedre til den du er nå, eller til noe som er mer lønnsomt og komfortabelt. Brikker faller på plass.

Vannmannen

Søk nye muligheter for utvikling og vekst.

<b>VANNMANNEN</b>: Mennesker født mellom 21. januar og 19. februar tilhører Vannmannen.
VANNMANNEN: Mennesker født mellom 21. januar og 19. februar tilhører Vannmannen. Foto: Getty Images

Vannmannen er et fast lufttegn som forbindes med et skarpt intellekt, originalitet og kan være utradisjonell og særegen. Vannmenn liker å sjokkere og utfordre folks generelle oppfatninger. Mange tenker mye på fremtiden og kan se potensial som andre ikke ser. Vannmannen har stor rettferdighetssans og kan uttrykke rebelske sider som gjør at de tør gå på tvers av normer.

Les ukeshoroskopet til Vannmannen her.

Generelt:

Jupiters ferd gjennom området for privatlivet og ditt indre univers i høst indikerer at du er i en betydningsfull vekst. Selvtilliten og selvfølelsen øker. Ditt sinn krever mer av deg og gjør at du virker interessert i å sette deg inn i kunnskap som kan bli svært nyttig fremover. Dette er den perfekte periode for å søke nye studier, ny retning eller hobby. Horisonten utvides ved å tre ut av komfortsonen oggjøre noe du ikke har gjort tidligere. Nysgjerrigheten og sinnet bør stimuleres. En reise kan være den perfekte måten å gjøre det på. Å reise kun for nytelsens skyld er ikke nok. Du bør gjøre noe som fører til at du lærer noe nytt. Måneformørkelsen i slutten av oktober indikerer at blikket klarner når det gjelder hva du har vokst utav og ønsker å gi slipp på. Noen vurderer flytting i høst.

Kjærlighet:

Solformørkelsen inviterer til en ny begynnelse i parforhold. Spesielt perioden frem til 22. oktober er ekstra spennende fordi begge dine kjærlighetsplaneter befinner seg i området for eksperimentering og overbevisninger. Det indikerer en spennende tid for diskusjoner og gode samtaler. Å gjøre noe nytt og spennende sammen med din kjære bidrar til å skape spenning i forholdet. Fullmånen i slutten av november belyser romantikken, nærheten og lidenskapen. Du legger merke til hva du ønsker mer av i forholdet om du lever i et. Er du singel, kan det forsterke behovet for å søke en partner å dele nærhet og morsomme opplevelser med. Behovet for mer lidenskap, lek og moro motiverer i høst.

Helse:

Måneformørkelsen utspiller seg i området for helse og livsstil ogtydeliggjør hvilke endringer som må til for å optimalisere helsen. Kroppsdelen som er knyttet til Vannmannen, er blodårene og anklene. Det gjør at du vil ha godt av å bruke leggene mye. De betegnes som den 2. hjertepumpe. Å styrke anklene gjør deg stødigere og mer balansert. Turerog bevegelse i naturen harmonerer godt med dette aspektet. Det blir tydeligere hva du har godt av å sette i gang med i tiden fra 22. desember og ut året.

Økonomi:

Før 23. oktober er det naturlig å forberede det som skal til for å skape suksess fremover. Solens ferd i toppen av horoskopet fra 23. oktober til 22. november øker muligheten til å oppnå suksess. Autoriteter legger merke til dine bragder, og du kan oppnå en bedre posisjon. I denne perioden er den naturlige energiflyten med deg, men det er lurt å være trygg på dine evner. Unngå å late som om du er noe du ikke er, eller kan noe du ikke kan. Fra 22. november til22. desember er det best å søke samarbeid med andre. Betydningsfulle personer kan gi gode råd på veien mot høyere inntekt og bedre økonomi i høst. Det er tid for å sette seg langsiktige mål, søke kontakt med likesinnede og sikte mot markedsføring i sosiale medier.

Fiskene

Finansielle muligheter kommer din vei.

<b>FISKENE</b>: Mennesker født mellom 20. februar og 20. mars tilhører Fiskene.
FISKENE: Mennesker født mellom 20. februar og 20. mars tilhører Fiskene. Foto: Getty Images

Fiskene er et bevegelig vanntegn som forbindes med høy sensitivitet, sterk intuisjon og kontakten med det åndelige og abstrakte. Det kan for noen føre til et kunstnerisk og idealistisk perspektiv. Fisken elsker artisteri, kunst og kjærlighet. Fiskenes sterke intuitive evner gjør at de leser andre som en åpen bok. Det kan gi god forretningssans.

Les ukeshoroskopet til Fiskene her.

Generelt:

Aktivitetsnivået øker og ditt sosiale kontaktnett utvides i høst. Det gjør at ditt sinn får mye å tenke på, men det liker du. Mye planlegging og organisering står på dagsordenen. Solformørkelsen i midten av oktober åpner for flere engasjement, og det er naturlig å studere dine åndelige og materielle verdier og involveringer. Måneformørkelsen i slutten av oktober belyser engasjement du nå anser deg ferdig med. Det øker behovet for å prioritere det som er aller viktigst. Forholdet til dine nærmeste som kjæreste, barn og barnebarn, kommer i første rekke, men du må likevel vise det til dem på en tydelig måte. Dine kreative sider eskalerer i oktober, og det øker lysten til å skape noe nytt.

Kjærlighet:

Månen er din kjærlighetsplanet, og høstens sol- og måneformørkelser har betydning for ditt kjærlighetsliv. Solens ferd gjennom området for lidenskap og romantikk fra 23. september til 23. oktober øker interessen for nærhet, lidenskap, seksuell utfoldelse, bryllup og samboerskap. Merkur er en av dine kjærlighetsplaneter, og dens ferd på vei bakover i perioden frem til 16. september og fra13. desember og ut året kan skape distanse og misforståelser. Det gjør at ditt romantiske liv kan være mer spennende enn kjedelig og trivielt. Men det er hva du gjør det til. Virker du unnvikende, får du også ditto respons. Virker du nær, vil du få mer nærhet selv også. Gi slipp på din frykt for å bli kontrollert. Ingen kan kontrollere deg uten at du selv er med på det. Åpne for ny lidenskap i høst.

Helse:

Selv om du ikke er spesielt opptatt av helse nå, er det allikevel et tema i bakgrunnen. Din følelse av velvære ser ut til å påvirkes av åndelige og materielle verdier, status og posisjon. Du er først og fremst interessert i nytelse. Det er fint å definere hva som oppleves som nytelse for deg.Er det helsebringende, eller det motsatte? Du ønsker å fremstå som sunn og vakker. Lymfesystemet er kroppsdelen som hører til ditt tegn. Det påvirkes av din livsstil. Det øker behovet for å få blodet og væsken i kroppen til å sirkulere i det daglige.

Økonomi:

Solformørkelsen i midten av oktober og Solens ferd gjennom områdetfor økonomi fra 23. september til23. oktober indikerer at du ser dine involveringer i verdier og eiendom i et tydeligere lys. En fase er over og en ny begynner. Det kan føre til at du vurderer å gjøre endringer når det gjelder arbeidsgiver og inntektskilder. Du kan oppnå nye jobbtilbud i denne perioden, og effekten av en solformørkelse kan vare i et år. Selv om ikke endringene skjer i høst, er det lønnsomhet i gjære. Vurderer du å selge noe, kan det frigi midler til investering i noe annet. Solen ankommer toppen av horoskopet 22. november og synliggjør resultatene du har oppnådd. Du kan oppnå mer anerkjennelse, ros og bekreftelse.

Denne saken ble første gang publisert 25/08 2023.

Les også