Stjernetegn

Dette sier stjernetegnet om barnet ditt

Omtenksom krabbe eller lojal løve? Dette er hva stjernetegnet sier om barnet ditt!

Pluss ikon
<b>STJERNETEGN </b>Les hva stjernetegnet sier om barnet ditt!
STJERNETEGN Les hva stjernetegnet sier om barnet ditt! Foto: Getty Images
Publisert

Hva kjennetegner stjernetegner til barnet ditt? Finn ut mer om din lille stjernes stjernetegn her!

Væren 21. mars – 20. april

Væren-barnet er fullt av energi, elsker fritid og streber alltid etter å være nummer 1. Men din lille Pippi må også lære at alt ikke er en konkurranse.

Værens personlighet

Væren foretrekker å være best i det hele tatt; å løpe raskest, klatre høyest i trærne, for å vinne. Det er spesielt det fysiske uttrykket som tenner Væren, og hun elsker konkurranser. Å være sammen med en Vær kan være veldig intenst fordi energien hennes er så høy. Det handler ikke om å snuble andre, men om å vise hva du kan og hvor langt du kan gå.

Den lille Væren din løper nok på topp fra hun står opp til hun velter om kvelden, for det er ikke langt fra tanke til handling. Væren har ingen tålmodighet, og kommer gjennom døren i stedet for å vente på at noen skal åpne den.

Din lille Væren kan, vil og er vanligvis ganske selvhjulpen. Hvis flydressen ikke vil ha på seg, er det flydressen den er gal etter. Selvfølgelig ikke Væren. Andre synes kanskje at Væren tar for mye plass, men hvis andre har vonde tær må de bevege føttene.

<b>VÆREN</b>: Mennesker født mellom 21. mars og 20. april tilhører Væren.
VÆREN: Mennesker født mellom 21. mars og 20. april tilhører Væren. Foto: Getty Images

Væren i spill

Hun er lett å finne på fotballbanen eller høyt oppe i trærne. Væren er ikke redd for å ta initiativ, så hun kunne også dele ut roller og sverd til Superheltspillet før de andre barna i det hele tatt har rukket å vurdere hva de vil gjøre.

Det er krutt bak på et Væren-barn, og det gjør nesten fysisk vondt å sitte stille og vente på en tur eller at andre skal snørre seg ferdig. Væren lærer med kroppen og fysikken, så det kan være vanskelig å sitte stille på en stol og konsentrere seg med hodet. Matematikk sier du? Snoooork (...med mindre det handler om å bli ferdig først)!

Hvis Væren var en barnekarakter

"Jeg har ikke prøvd det før, så jeg er sikker på at jeg kan gjøre det!" Pippi, verdens sterkeste jente, MÅ være en Væren, for ingenting kan slå den sta jenta. Fysikken er på topp, og hun suser inn døren med masse selvtillit.

Bamses bildebok viser en annen side av den vakre lille Væren, for den kjære gule bamsen med det velkjente røde skjerfet rundt halsen gjør det han vil – men han blir også ofte selvsikker og misunnelig når Kylling eller Andung er bedre enn ham. Wow, det er så dumt for en Væren når du ikke er nummer 1!

Gode råd til mamma og pappa

Gi den lille Væren rom til å utvikle seg fysisk. Til slutt, ikke pakk henne inn i bomullsull, for da vil hun ikke føle seg sett og anerkjent. Væren din må vise hva hun kan og teste sine grenser, for på den måten lærer hun sine egne grenser. Hun må imidlertid lære å dosere energien sin i situasjoner som krever omsorg og omtanke. Hun må kunne imøtekomme at andre er tregere eller trenger tid til å legge merke til, føle og dvele.

Hjelp barnet ditt til å reflektere, for det faller ikke naturlig med en liten Vær som er mer opptatt av å holde på med teksten. Lær også barnet ditt at alt ikke er en konkurranse. Hvis Simon har laget en veldig fin tegning, er det nesten umulig for en Vær å si: «Det er fint nok. Mye penere enn min».

Det gjør rett og slett vondt for Væren at Simon har gjort noe som er bedre, fordi det ikke finnes noe alternativ til nummer 1. Hun må lære seg å gjenkjenne andres prestasjoner og å imøtekomme andres suksess.

Les ukeshoroskopet til Væren her.

Tyren 21. april - 21. mai

Oppfattende, lojal – og en sta liten rad. Tyren har sans for estetikk, men fleksibilitet er ikke hennes største styrke. På den annen side er hun utholdende og vet hvordan hun skal fullføre prosjektene sine.

Tyrens personlighet

Lukt, smak, berør... Hos den lille Tyren er sansene vidåpne, fordi hun trenger å føle og føle seg frem. Hvordan føles gresset mot bare føtter, hvordan smaker tomaten i munnen, hvordan lukter rosen? Taurus sin sensualitet er med på å utvikle høy grad av estetikk og følelse for god kvalitet.

Kanskje har Tyr-barnet ditt en mening om innredningen på barnerommet eller fargen på sengetøyet. Vil din lille Tyr bare ha fine kjoler i myke materialer? Selvfølgelig! Den ser fin ut OG er fin å ha på seg. Vinne! Den lille Tyren din er sannsynligvis gal etter å føle konturene av treets blader, kjenne årene på overflaten av trestubben og strukturene i stoffet til buksene. Tyren setter pris på former og farger og vil etter hvert kunne skape en god følelse for kvalitet og god design.

Ro og stabilitet er stikkord for den lille Tyren, fordi hun trives i det forventede. Nei takk til plutselige innfall og endringer i planer! Hvis hun har blitt lovet en tur til stranden, «så må vi gå – uansett om det regner. Det var vi tross alt blitt enige om», kan en liten Tyr hardnakket fastholde.

Hun synes det er vanskelig å avvike fra kursen sin og kan virke ganske lite fleksibel. Omvendt innebærer stahet også en sterk vilje til å holde på og få ting gjort. Hun trives med å ha en timeplan: hva er planen og hva skjer når. Hun vil også anstrenge seg for å være klar i tide.

Tyren kan være litt innadvendt, og er ikke nødvendigvis den som stadig rekker opp hånden i timen eller på samlingen i barnehagen. Hun må sette sitt preg og finne trygghet i det. Når hun er ny på noe, tier hun stille og legger merke til det. Hun ser og er tilstede mens hun aner hva som skjer.

<b>TYREN</b>: Mennesker født mellom 21. april og 21. mai tilhører Tyren
TYREN: Mennesker født mellom 21. april og 21. mai tilhører Tyren Foto: Getty Images

Tyren i lek og læring

Når en Tyr har kastet sin kjærlighet til en venn, følger det med en stor grad av lojalitet og hengivenhet, for hvis en Tyr elsker en forelder, et søsken eller en venn, er det en følelse som blir med henne. Hun blir ikke forelsket. En Tyr kan derfor føle seg veldig sviktet hvis en venn heller vil leke med noen andre. «Hvorfor vil han ikke leke?», spør hun kanskje pedagogen gjentatte ganger i stedet for å finne en annen lekekamerat.

Tyren synes det er vanskelig å gi slipp – både følelser, men også eiendeler. Å dele lekene sine når andre kommer på besøk kan være vanskelig for en liten Tyr. Og ve mor eller far som har tenkt å legge leken på loftet! Kanskje fordi det er så mange minner knyttet til den. Alle de gode stundene hun har hatt med dukken Lise eller byggeklossene. Det må du kunne forstå, mor og far!

En Tyr liker å bruke kroppen sin. Få hendene og kroppen i bevegelse. Wow, kunne du bare skrudd denne metalldissen inn i veggen? En slik mutter ER derfor spennende når man vet hvordan den kan brukes. Gi henne en verktøykasse eller et lekekjøkken, så begynner Tyren umiddelbart å leke. Spesielt hvis du heller noen pastaskruer i lekegryten eller en tomat på pannen. Å, så deilig å lukte og ta på. Eller enda bedre: involver barnet ditt i matlagingen på husets kjøkken – eller i rengjøringen.

Kanskje den lille Tyren din synes det galeste er å se de skitne klærne snurre rundt i vaskemaskinen eller legge klær i maskinen før det vaskes løs. En Tyr vil se hvordan ting gjøres. Det er learning by doing.

Hvis Tyren var en barnekarakter

Hun er den beste sidemannen - lojal, trofast og kjærlig. Det er Bellflower vi snakker om. Og som bestevennen Peter Pan, vil Bellflower heller bli på Ønskeøya for alltid. Det vet hun, og her er det trygt og godt. Akkurat tingen for en Tyr.

Gode råd til mamma og pappa

La barnet utvikle sansene sine, la henne bare smake sitron og gress, så kan hun se og oppleve hvordan ting smaker, føles og lukter. Lær barnet å takle endring; hvis turen til barnehagen blir avlyst fordi en lærer har blitt syk, kan Tyren bli urolig. Si for eksempel: «Lena har blitt syk, ops! Men du må lage perleplater i stedet. Se, perlene ligger allerede klare på bordet!»

Den lille Tyren må lære at ikke alt er forutsigbart (selv om Tyren egentlig vil at alt skal gå som planlagt). Når ting ikke går etter planen, kan Tyren bli veldig sint. Spiller det egentlig noen rolle for deg om hun bruker den røde eller den blå kjolen? Velg dine kamper. Et sinneutbrudd kan imidlertid også bety at Tyren har hatt for mange uttrykk. Kanskje det er på tide å reise hjem?

Les ukeshoroskopet til Tyren her.

Tvillingene 22. mai - 21. juni

Livlig, utadvendt og nysgjerrig. Si hei til Tvillingene som elsker nye opplevelser. På den andre siden er han litt streng med rutiner og detaljer.

Tvillingens personlighet

Fart og trøbbel - det er liv og glade dager med en liten Tvilling. «Hva skal vi gjøre denne helgen? Skal vi dra på tur?" En Tvilling har store forventninger til at noe skal skje, og han blir rastløs hvis han ikke blir stimulert.

Han vil lære, kjenne og oppleve. Han er barnet som vil stå ved gjerdet i barnehagen og snakke med de som går forbi, for hva er det som skjer der ute? I motsetning til Tyren er barnet veldig fleksibelt og kan tilpasse seg raskt: «Vel, skjer det ikke noe her ved gjerdet? Så går jeg bare til klatrestativet.»

Når Tvillingene drar på leke-date, havner han sannsynligvis på vennens rom med en gang, for hva er det i esken eller under sengen? Din nysgjerrige lille Tvilling vil også stille mange spørsmål: «Hvorfor har du ingen søsken? Hva heter fetteren din?" Han har alltid et ekstra spørsmål i ermet, og Tvillingen er veldig flink til å kommunisere og snakke med alle.

Han er veldig sosial og er flink til å knytte nye kontakter. Det hender ofte at Tvilling-barn lærer å snakke tidlig og også å lese når den tid kommer, fordi alle disse ordene gir tilgang til kunnskap. Akkurat tingen for en nysgjerrig Tvilling!

Ord er bare nydelige, ikke sant?! Fremmedord er også attraktive, fordi det er morsomt å lære andre språk hvis du spør en liten Tvilling. Alt er i grunnen spennende for et Tvilling-barn med et nysgjerrig sinn, og det kan være nesten umulig å bestemme seg.

Hvis pedagogen spør: "Vil du ut på lekeplassen, eller vil du bli inne og leke mor, far og barn?" Å, så vanskelig det er, for en Tvilling ville hate å gå glipp av noe. Big time fomo! De hater rett og slett å bli ekskludert fra noe som potensielt kan være morsomt. Tenk om noen fra barnehagegruppen fikk være med på tur, mens den andre halvparten måtte bli hjemme. Gjett hvilken gruppe Tvillingene håper å havne i?!

<b>TVILLINGENE</b>: Mennesker født mellom 22. mai og 21. juni tilhører Tvillingene.
TVILLINGENE: Mennesker født mellom 22. mai og 21. juni tilhører Tvillingene. Foto: Getty Images

Tvillinger i lek og læring

Hvorfor leke alene når det er så gøy å være sammen med andre? Jo mer jo bedre, hvis du spør Gemini, som får nye venner lett, men kanskje ikke er blant de mest lojale. Tvillingene trenger bare ikke lange og dype vennskap, og ser det ikke som en fiasko hvis han finner en ny, spennende venn. Og dette gjør han typisk hvis det er et maktspill i vennegjengen, fordi han verken har interesse for eller forståelse for den slags.

På den annen side kan han synes det er vanskelig å spille alene, med mindre han har en datamaskin i hendene hvor han kan spille (selvfølgelig med andre). Han vil typisk være rask til å finne ut hvordan teknikken fungerer, fordi han ikke er redd for å trykke på knapper og tastaturet. Han kan alltid (og raskt) finne en måte. Han er nysgjerrig av natur og elsker å lære nye ting, men han kan synes det er vanskelig å sitte stille på skolen og gjøre som læreren sier.

Han er veldig mental og kjeder seg lett. Spesielt når ting må gjentas. Rutiner er hotte! Tvillingene blir urolige når han ikke blir stimulert. Tvillingene føler seg faktisk hemmet av rutiner og begrensninger. Så mye at han sjelden har tålmodighet til å fordype seg i ting.

Gode råd til mamma og pappa

En lørdag morgen i fred og ro med en avis, en bok eller en podcast i ørene. Høres ikke det fantastisk ut, mamma og pappa? Du kan glemme det hvis du har et Gemini-barn. Med mindre han kan løpe selv på tunet eller ut på bygdeveien med vennene sine, for han kan ikke bare sette seg ned og leke for seg selv. Uansett kan det være utfordrende for en nysgjerrig og rastløs sjel. Han vil fortsatt avbryte deg nå og da med spørsmål.

Ta deg tid til å snakke med barnet ditt og svare på spørsmålene. Han stiller et nytt spørsmål uansett – enten du har svart eller ikke. Tvillingbarnet er i tanker og hode, og kan lett skjule følelser. Det kan være veldig hyggelig – men det er også bra som forelder å holde øye med følelsene. "Hva kan gjøre deg opprørt?", "Hvorfor tror du Benjamin ble opprørt? Kan du forestille deg hvor opprørt andre kan bli av å høre noe slikt?»

At andre kan ha et annet tempo enn Tvillingene og trenger mer tid er også en viktig læring for et Tvillingbarn. Fordypning og alenetid? En Tvilling vil gjerne unngå det, så det burde nok ikke være et heldagsprosjekt hvis du vil øve på det. Men hva med en stille stund i badekaret? Eller høytlesing? Hvis barnet kan lese selv, kan du kanskje inkludere lesetider som fordypningstid.

Hvis Tvillingen var en barnekarakter

Rask, kvikk og videre til neste ting. Det er slik Peter Pan er, og han er selve symbolet på frihet og å gjøre som du vil. Han kan leke med alle på Wish Island og elsker å ha det gøy. Han er ikke spesielt omsorgsfull - den delen håndteres av Wendy. Ble ikke Peter Pan født under Tvillingens tegn?

Les ukeshoroskopet til Tvillingene her.

Krepsen 22. juni - 22. juli

Omtenksom, lojal og en venn for livet. Kreps elsker å ta vare og vise kjærlighet. Spesielt hvis hun får bestemme. Men hvis du fornærmer litt Kreps, vil hun stenge deg inne som en østers. Og det kan være vanskelig å lirke henne opp igjen.

Krepsens personlighet

Et hardt skall med et delikat interiør. Kreps er omsorgsfull og kjærlig overfor omgivelsene, men ikke alltid flink til å artikulere sine egne følelser. Utgående? Nei, krepsen er ofte litt innadvendt og trenger trygghet. Hun liker å leke hjemme alene og har det fint i eget selskap. Krepsbabyen er ikke den modigste, men gjør ingen feil; når hun føler seg trygg, har hun ingen problemer med å sette retningen og bestemme seg.

Kreps kan faktisk være ganske dominerende, men på en så subtil måte at andre ikke helt legger merke til at Kreps har lagt rammene. Hun går ikke inn i klasserommet eller stua i barnehagen og roper: «Nå skal vi alle leke på sirkus». I stedet gjør hun det hun vil, og det tiltrekker seg andre. Kanskje fordi hun ikke trenger å bestemme over andre. Hun vil bare bestemme hva som skjer akkurat der hun er.

Ikke alle får kjenne Krepsens kjærlighet, men venner som får henne til å slappe av får massevis av lojalitet fra den lille Krepsen. Kreps har ofte venner som går langt tilbake, så hvis barnet ditt allerede har en god venn i barnehagen, kan det godt være behov for å holde på den vennen også etter tiden i barnehagen. Og hun kan ha vennene fra skolen resten av livet.

<b>KREPSEN</b>: Mennesker født mellom 22. juni og 22. juli tilhører Krepsen.
KREPSEN: Mennesker født mellom 22. juni og 22. juli tilhører Krepsen. Foto: Getty Images

Krepsens i lek og læring

Tradisjoner er bare noe for en kreps – å gjøre som vanlig, ahhh! Hvorfor endre det vi vanligvis gjør når det fungerer så bra?! Derfor vil et krepsbarn ofte like å gjenta spill. «Skal vi ikke leke far, mor og barn?», foreslår nok den lille krabben vennene sine igjen på den fjerde dagen. Og den omsorgsfulle Krepsen vil selvsagt helst være mor. Eller læreren hvis lekeskole foretrekkes.

Det er bare hun som får bestemme – og gi omsorg og passe på de andre i leken. Hun inviterer imidlertid ikke hvem som helst inn i spillet. Nei, det er de utvalgte, for en Kreps åpner seg ikke for alle. En kreps kan derimot få mye intimitet og nærvær fra venner – og veldig sterke vennskap.

En skolekreps passer typisk godt inn i klassens rutiner. Hun vil glede seg over å høre på timene og opptre i årets hjul, som også er en skole: Om høsten lærer vi om Halloween, i desember er det julehygge – åh, så herlige tradisjoner og trygghet!

Imidlertid kan det sosiale aspektet forårsake krepsen litt problemer. I alle fall hvis det er dårlig energi i klassen, fordi hun ikke liker kampene som kan være mellom noen barn og hun har en tendens til å bekymre seg for alt som kan gå galt. Hvis et barn skynder seg inn i spillet og vil sette scenen, skaper ikke Krepsen et stort drama. Hun trekker seg bare tilbake og går sin vei.

Og ve den som tråkker på tærne til Krepsen! Da får du i hvert fall kjenne det harde skallet til krabben, for den forsmådde krabben blir både hard og frastøtende. Det skal mye til for å myke skallet igjen.

Hvis kreps var en barnekarakter

Hun vil gjøre alt for å redde søsteren Elsa og bevare kongeriket Arendell. Hun er ekstremt lojal mot familien sin og er kjærlig og omsorgsfull mot vennene Olaf og Kristoffer. Hun er forberedt på å gå veien alene – men likevel får hun subtilt både Olaf og Kristoffer til å følge etter seg. Kanskje Anna fra Frost er en liten Kreps?

Gode råd til mamma og pappa

"Kontroll, vi har tatt kontroll." Akkurat som i MGP-sangen, drømmer også en liten Kreps om å ta kontroll og bestemme. Og det de ikke kan kontrollere og bestemme, prøver de likevel å ta kontroll ved å tenke på hva som kan skje. På godt og spesielt på vondt. Det gjør Krepsen litt urolig hvis hun ikke har kontroll, og da blir hun bekymret.

Hjelp krepsbarnet ditt å innse at ikke alt hun forestiller seg kommer til å skje. For når hun er trygg, har hun massevis av mot og vil sitte ved bordenden og skinne. Et kjæledyr kan også gjøre underverker for en Kreps. Tenk deg å kunne ta vare på en liten Kaninus eller en plysjpuddel. Krabben vil elske å passe på det lille kjæledyret sitt og gi mat og vann til Fido.

Løven 23. juli - 23. august

Her-kommer-jeg-holdning og et ønske om å bli sett - den lille Løven liker å gå foran. Et stort og varmt hjerte banker i Løvebarnet, og han passer på de han har omsorg for, fordi han er både raus og kjærlig.

Løvens personlighet

Se meg, anerkjenne meg! Stort, stort nummer... Den lille løven står ikke i et hjørne og gjemmer seg, for dette er et barn som liker oppmerksomhet. En løve har både mot og selvtillit til å gå frem og la seg se. Faktisk er mange løver avhengige av å kunne skinne foran et publikum. Det er så herlig når andre ler av krumspringene dine eller ser med beundring på sirkusartistene du opptrer med i stua foran gjestene.

Leo-barnet har bare et stort behov for å bli sett av andre for det han gjør. Det er ganske enkelt fordi Løven ønsker å gi noe til andre. Han er enormt raus og har et stort, varmt hjerte. Den lille løven vil hjelpe vennene sine og moren og faren. Han er på ingen måte redd for å ta ansvar og gå videre. Hvem vil bli dux eller melkehenter? Løveungen rekker raskt opp hånden! Lederskap er rett der oppe med en Løve.

<b>LØVEN</b>: Mennesker født mellom 23. juli og 23. august tilhører Løven.
LØVEN: Mennesker født mellom 23. juli og 23. august tilhører Løven. Foto: Getty Images

Løven i lek og læring

Det er både energi, lyst og driv i en liten Leo, og mange barn synes Leo er interessant fordi han har en generell tro på at ting ordner seg. Frykt og bekymringer? Ikke her! Vel, den lille løven tør å gå foran, og er det ikke han som har de gode ideene til neste kamp?

Han fordeler naturligvis rollene, og det er (selvfølgelig!) han som er spillets konge eller den største av alle de mektige dinosaurene. Hva om det er andre som vil være en stor dinosaur i spillet? Ikke noe problem – så lenge løveungen er størst. For hei, løven ER dyrenes konge. Hvis det er to løver som spiller, kan alfahannen gå inn i det, og de vil sannsynligvis ende opp med å lede hver sin flokk.

På den annen side vil Leo være veldig sjenerøs og beskyttende mot sin egen gruppe, fordi han passer på sine kjære. Hvis det er et nytt barn i stua eller i klassen, vil løven strekke seg ut og ta inn det nye, for løven elsker å passe på de han er sammen med. Selv de som ikke er like sterke som han selv. For da føler han seg sterk i rollen som beskytter og venn. Å vise ditt store hjerte til verden er naturlig for Leo – i motsetning til Kreps, som venter med å vise det til hun er trygg.

Lekselysten kan imidlertid være liten dersom barnet ikke får den ros og anerkjennelse det så gjerne ønsker seg. Og når den lille løven går til pedagogen sin med sine fargede streker på papiret, og sier: «Se, jeg har tegnet», har spesielt løvebarnet et enormt behov for å høre hvor mye innsats han har lagt ned og å bli anerkjent for sin innsats. Da må du se en ivrig liten artist!

Hvis løven var en barnekarakter

Tenk om du kunne gi tre brennende ønsker for en venn fordi det er i din makt? Og tenk om vennen din nesten besvimer når du forsvinner? Det er slik Anden fra Aladdin føler seg, og han elsker å bli ropt ut, lyttet til og sett på. Han blåser seg opp som om han er den viktigste personen på jorden (og ærlig talt, han ER i flere situasjoner for Aladdin). Er ikke Ånden en løve?

Gode råd til mamma og pappa

Til slutt, gi barnet ditt anerkjennelse og oppmerksomhet. Han trenger det! Han må imidlertid lære at du noen ganger må dele oppmerksomheten med andre. Søsken, venner og klassekamerater trenger også å bli sett og hørt. Selvfølgelig er det ikke alle leoene som tar opp mye, men selv en stille leo liker nok å ha ansvaret.

Les ukeshoroskopet til Løven her.

Jomfruen 24. august - 23. september

Rask og utholdende som Hermine fra Harry Potter og regelmessig og lojal mot vennene sine – men hvordan leker egentlig den lille detaljrytteren med andre barn?

Jomfruens personlighet

Din lille jomfru ble født for å skape orden og gjøre ting på riktig måte. Det er et barn som observerer og følger nøye med på detaljer. Jomfruen vil også raskt merke feil og mangler.

Dette er et rolig barn, men hvis det ikke er orden der barnet vil ha det, kan det skru opp sinnet. Ve deg, mor eller far, om du har lagt leketoget på feil hylle – eller om du eller jomfrubarnets lillesøster har forlagt et togspor, for alt har sin plass i jomfruens univers.

Jomfrubarn er raske og flinke til å analysere. Ikke bli overrasket om det lille skolebarnet ditt lærer å lese på et blunk, for hun suger til seg kunnskap og ønsker å forstå hvordan ting henger sammen på et praktisk og jordnært nivå. De ønsker å gjøre oppgavene riktig og løse dem på riktig måte.

Det er viktig for dem å kjenne til alle detaljene før de må gjøre noe nytt: hva de skal si hvis du må tisse, og hvor legger jeg pennalet mitt, spør kanskje det lille skolebarnet. Hvor sover jeg og hvordan finner jeg matpakken min når vi skal på lunsj, kan den lille nye barnehagen få vite.

<b>JOMFRUEN</b>: Mennesker født mellom 24. august og 23. september tilhører Jomfruen.
JOMFRUEN: Mennesker født mellom 24. august og 23. september tilhører Jomfruen. Foto: Getty Images

Jomfruen i lek

Hva rimer på en god venn? Jomfruen gjør det. Her gjøres det en møysommelig innsats for vennskapet, fordi Jomfruen er ute etter å være en venn på riktig måte og finne den optimale leken. Dette er et barn som er flink til å integrere kunnskapen sin i leken. Hvis barnet kan mye om kjøretøy, kan det raskt inkludere både racerbiler og skurtreskere i rollespillet.

Men barnet trenger også trygghet og rammer når det leker, og hvis et annet barn kjører racerbilen sin gjennom Jomfruens pent ordnede garasje, kan det oppstå både sinne og gråt. På den annen side vil det elske å spille det samme spillet eller spille det samme spillet om og om igjen, fordi Jomfrubarnet opplever hvordan du kan bli bedre og bedre til å spille flippspill eller bildelotteri med repetisjoner.

Hvis jomfruen var en barnekarakter

... hun kan godt være Hermine fra Harry Potter, som ønsker å snu hver stein og forstå. Hermione er eminent for å lære utenat, hun er kvikk, prinsipiell og lojal. Hun bruker sin logiske sans i større grad enn flagrende spådommer.

Jomfruens barnesang

Så går vi rundt en einerbusk MÅ skrives til et jomfrubarn, for her er rammene ganske klare: mandag vasker vi klær, tirsdag skyller vi klærne, onsdag tørker vi og så videre.

Gode råd til mamma og pappa

Et jomfrubarn trives veldig godt med klare rammer og struktur. Det kan berolige den lille jomfruen din å ha ritualer: for eksempel å bli koset på samme måte. Jomfruer er ofte mye i hodet, så det kan være en veldig god idé å sørge for å stimulere kroppen. Ta tak i sykkelen eller ta en løpetur. Lær også ditt lille Jomfrubarn at det er naturlig å mislykkes. En jomfru kan godt være engstelig for å ikke være perfekt.

Les ukeshoroskopet til Jomfruen her.

Vekten 24. september - 23. oktober

Harmonisk, sosial og en skikkelig god venn. Din lille Vekt er sosialt sterk - men når det er et opptakt til konflikt, blir sjarmøren ukomfortabel.

Vektens personlighet

En sosial liten sjarmør som er utadvendt og pratsom. Den lille Vekten elsker å være sammen med andre, fordi han lærer mye om seg selv og livet gjennom sosial kontakt. Vekten vil ofte ha mange venner, fordi han er inkluderende, åpen og romslig. Her er det rom for mangfold, og Libra-barnet er ikke fordømmende om andre ser annerledes ut eller gjør noe helt annet enn seg selv. Han er enormt nysgjerrig, og din lille Vekt vil ikke gå glipp av noe.

Men han liker ikke konflikter og spenninger. I stedet for å si: «Ikke sprut vann», finner han et annet sted å leke eller prøver å jevne ut ting hvis vennene havner i en konflikt. På den annen side kan Vekten være manipulerende og prøve å påvirke stemningen i den retningen han mener er riktig – men andre legger sjelden merke til dette. Smart!

<b>VEKTEN</b>: Mennesker født mellom 24. september og 23. oktober tilhører Vekten.
VEKTEN: Mennesker født mellom 24. september og 23. oktober tilhører Vekten. Foto: Getty Images

Vekten barn i lek

Fellesskapet veier tungt, og den lille Vekten sier ja når andre spør om de kan være med på leken. De gir gjerne en hånd til de som trenger å være med. De er driftige og elsker rollespill som handler om forhold som far, mor og barn.

Og Vekten fordeler rollene uten at noen legger merke til det. Skolebarnet kan ha vanskelig for å konsentrere seg hvis det er uro i klassen, fordi sosiale forhold er så viktige for ham, og han kan synes det er vanskelig å legge konflikter og spenninger til side mens han øver på tabeller og bokstavrim.

Hvis Vekten var en barnekarakter

Når alle har forlatt Snøvsen, rekker Eigil frem hånden og tar Snøvsen til seg. En merkelig liten kar med bare ett ben, en tå og ingen hender. Så spennende, synes Eigil bare, og raskt tar han den lille karen med på eventyr, for de må finne katten i sekken og hele bryggevitten.

Under Benny Andersens klassiker om snø møter Eigil de mest utrolige mennesker og dyr. Og han elsker det. Eigil må være en liten Vekt med sin store åpenhet, sitt ønske om å møte alle typer mennesker og initiativet til å gå ut i verden med sin brokete vennegjeng.

Gode råd til mamma og pappa

Det er mange som gjerne vil være sammen med den lille menneskelige magneten din, men sett noen grenser for sosiale aktiviteter og lekedatoer, for selv en Vekt kan brukes opp. Lær barnet å leke alene, for barnet må også ha tid for seg selv og lære at det er verdi i å gjøre ting på egenhånd.

Fortell ham også at han ikke trenger å ta ansvar for å løse alle konflikter, for sånt er veldig viktig for dem. De må lære seg å sette grenser. For guds skyld ikke gi dem for mange valg heller! En vekt synes både at den røde kjolen er vilt vakker, men den blå buksedressen er også megakul. Hva å gjøre? Ta valget for dem.

Les ukeshoroskopet til Vekten her.

Skorpionen 24. oktober - 22. november

En eminent følelse av stemninger, og et hjerte fullt av lojalitet og mot. En skorpion er ikke redd for tabuer og hun har ryggen din hvis du er en god venn. Men hvordan støtter du din lille skorpion når hun mister seg i følelsene og eksploderer i et rungende «nei»?

Skorpionens personlighet

En liten skorpion er typisk litt innadvendt og nølende, fordi det er et barn som aner omgivelsene, stemningene og energiene, og hun trenger bare å finne ut hva slags person du er. Hun kan lett fornemme når folk prøver å imponere, når de ligger og blåser seg opp. Skorpioner er ganske nøyaktige i sine avlesninger.

Et skorpionbarn er ofte observant, og hvis det er en underliggende konflikt mellom noen barn i stua eller i klassen, kan den lille skorpionen føle det. Hun trenger trygghet, fordi hun er ganske påvirket på det følelsesmessige plan, men samtidig er Skorpionen det modigste tegnet. Hun tør å stille spørsmål om døden og andre vanskelige temaer.

Skorpioner er typisk interessert i tabuer, og det er nettopp derfor de holder et øye med hva andre gjør og hva de føler og føler. De er ofte ganske kategoriske eller svart-hvite i sine synspunkter.

<b>SKORPIONEN</b>: Mennesker født mellom 24. oktober og 22. november tilhører Skorpionen.
SKORPIONEN: Mennesker født mellom 24. oktober og 22. november tilhører Skorpionen. Foto: Getty Images

Skorpionen i spill

Fordypning og lek som bare inkluderer barnet selv – ikke noe problem for en skorpion. Barnet har det fint i eget selskap. Scorpio-barnet er vanligvis ganske kreativt og liker ofte rollespill som involverer en viss grad av drama; kanskje dragen må drepes før du kan frigjøre vennen din i fangehullet. De er veldig intense og temperamentsfulle, og deres beste forsvar er et angrep – men bare når de selv føler seg angrepet. På den annen side er skorpionen en veldig lojal og hengiven venn.

De velger vennene sine med omhu og de vil gå gjennom ild og vann for sine gode venner. Skorpionens hjerte er stort, og det er mange følelser gjemt bak det harde skallet. Den lille skorpionen har ikke noe behov for å promotere seg selv eller blåse seg opp. Det er et følsomt og rolig barn, men den lille skorpionen kan bli fanget av følelser som misunnelse og sjalusi. Følelser som kan få frem den stikkende siden av Skorpionen.

Hvis Skorpionen var en barnekarakter

Et barn som våger å gå mot farens vilje for å beskytte sin aller beste venn. Kryss av. En jente som nekter å overta familiens levesett når man vil noe annet. Jepp. Selv om det er et no-go i en familie hvor du alltid har fulgt i dine forfedres fotspor. Dette er Ronja Røverdatter, som er født en intens stormnatt med lyn og torden. Hun vil gå sine egne veier. Og det gjør hun.

Hun blir bestevenn med Birk fra den rivaliserende røvergjengen. De to vennene støtter hverandre i alt. Også i motgang. Ronja ofrer sin egen frihet og hopper i frivillig fangenskap med Birks røverklan når hun oppdager at far Mattis har tatt bestevennen hennes som gissel. Modig og lojal. Ronja må være en skorpion.

Gode råd til mamma og pappa

Erkjenn at barnet ditt har mange følelser og lær den lille skorpionen å sette ord på intuisjonen barnet har. "Er du glad eller trist?", "Hvor er den følelsen, i magen eller i hjertet?" På denne måten lærer barnet ditt å si fra på en konstruktiv måte. Kanskje hun ikke har lyst til å leke med Anna i dag likevel. Respekter det.

Mange barn ville kanskje sagt: «Jeg vil ikke leke med Anna, for hun var sint i går», mens Skorpionbarnet kunne si: «Jeg vil ikke leke med Anna, for jeg har vondt i magen». De kjenner på uroen fysisk, så de må lære seg å sette ord på det. De kan si nei, men de gjør det vanligvis først når de har kommet så langt at neiet eksploderer ut av dem, og det kan virke voldsomt.

Godta også at barnet ditt kan bli misunnelig eller sjalu, men lær henne å takle følelsen. Bare fordi Lilja fikk ros for tegningen sin og din lille skorpion ikke gjorde det, betyr ikke det at Lilja er vellykket og Skorpion-barnet er en taper.

Tilgivelse er også en viktig lærdom for en skorpion. Hun holder ofte på følelsene fordi de sitter fast i kroppen. Anna representerer den dårlige (leke)opplevelsen, og en skorpion kan derfor si at hun aldri kommer til å leke med Anna igjen. Men hvorfor var det en dårlig opplevelse – hva handlet det om? Hjelp barnet å sette ord på og få følelsen ut av magen slik at Anna kan bli tilgitt.

Les ukeshoroskopet til Skorpionen her.

Skytten 23. november - 21. desember

Full av entusiasme og masse lidenskap – den lille Skytten er en ekte energibombe. Men han er også utålmodig og kan ha vanskelig for å innrette seg etter ytre rammer.

Skyttens personlighet

En bunt energi med viljestyrke og intensitet. Skytten er evig nysgjerrig og er på jakt etter kunnskap og mening. Jeg lurer på hva som vil skje rundt neste hjørne? Hva leker vennene hennes med på husken? Skjer det noe interessant i lekehuset? Den lille Skytten blir lett begeistret og entusiastisk når noe fanger hans interesse, og han smitter andre med sin entusiasme.

Skytten kan bli veldig lidenskapelig, og når han først har bestemt seg for noe, kan det være vanskelig å få ham til å endre retning og mening. Skytter mener at andre bør gjøre som de gjør og kan noen ganger bli grinete og peke fingre hvis andre gjør noe helt annet.

Skytten verdsetter rettferdighet, prinsipper og etikk og er ikke redd for konflikter – faktisk elsker Skytten diskusjoner, samtaler og debatter. Den lille Skytten din er nok litt uhemmet og er definitivt ikke sjenert, men spør umiddelbart og direkte.

Det kan lett være et skytterbarn som i keiserens nye klær sier: "Vel, han har ingen klær på!" Kanskje spør den lille Skytten din også barnehagelæreren hvorfor hun alltid går i svarte klær, eller om hun elsker fugler, fordi "håret ditt ser ut som et nydelig fuglerede". Som forelder må man være klar for litt av hvert med en hemningsløs og nysgjerrige Skytten.

<b>SKYTTEN</b>: Mennesker født mellom 23. november og 21. desember tilhører Skytten.
SKYTTEN: Mennesker født mellom 23. november og 21. desember tilhører Skytten. Foto: Getty Images

Skytten i spill

Den lille Skytten er ikke avhengig av lekekamerater, fordi de lett kan suse av gårde på egenhånd i en god lek. De leker like godt alene som sammen med andre. Men de synes det er gøy når de finner noen å holde tritt med. De har ikke noe imot de som står stille. De blir tent av en idé eller et spill, og så driver de med det uansett om andre driver med det. Men det gjør de andre oftest, fordi Skytten er smittsom med sin begeistring og entusiasme.

På den annen side er det virkelig vanskelig å få kunnskap inn i hodet hvis de ikke er opptatt av faget. De blir veldig egenrådige, sta og viljesterke og går mentalt et annet sted. De higer etter kunnskap, men de må slås på, og den må settes i forhold til deres verdensbilde. De kan finne det ekstremt vanskelig å tilpasse seg en ytre struktur, fordi de er veldig utålmodige og hater å måtte vente.

En så liten skytter kan finne det litt vanskelig i visse situasjoner... På den annen side kan han bli en fanebærer på visse områder. En elevrådspresident som er skytter kan endre mange ting på skolen sin, fordi han ikke er redd for å gå nye veier og prøve nye tiltak. På den annen side hater han rutiner og gjentakelser.

Skytten er ikke redd for konflikter og konfrontasjoner, og han sier ifra til læreren eller pedagogen hvis noen ikke oppfører seg ordentlig – og han sier det gjerne foran alle: «Bertram slo Villads ute på lekeplassen, og det var kjipt, fordi Villads gjorde ikke noe". Eller «Molly holder de andre jentene utenfor».

Han sier det fordi han synes det er feil, og Skytter kan ha en oppfatning om at de må redde verden. Han kan for eksempel kaste seg ut i et (krigs)spill, hvor han kjemper en kamp, gjør noe heroisk eller løser et problem. Det er imidlertid ikke den enkeltes problem som interesserer en Skytten. Det er de strukturelle, det er klima, politikk og store saker. I barnehagealder kan det lett være problemer i gruppa og på lekeplassen, men det vokser til enda større temaer med alderen.

Hvis Skytten var en barnekarakter

Robin Hood kunne godt vært Skytten. I prinsippet tar han fra de rike og fordeler sakene blant de trengende. Han er ertende og morsom og folk kommer til ham. Han drar dem nesten til seg med sitt smittende humør og engasjement.

Gode råd til foreldre

Lær din lille Skytten å lese andres signaler. Ikke alle har samme energi og utholdenhet som ham, og Skytten må også lære seg å oppføre seg blant folk som ikke har farten hans. Skytten vil at andre skal se lyset han selv ser – men det samme lyset er ikke nødvendigvis den rette holdningen for andre.

Skytten din kan ikke lokke Nora med på husken, fordi hun ikke liker sånt. De må respektere at folk er forskjellige. Ta med den lille Skytten din ut i naturen og gi ham litt jording. Grav rundt bakken, klapp en hest og lad deg opp. Det er også lurt å drive med sport. Send Skyttebarnet ditt til lagidrett eller noe annet som kan få de mange innspillene og ideene fra hodet og ned i kroppen.

Les ukeshoroskopet til Skytten her.

Steinbukken 22. desember – 20. januar

Målbevisst og ansvarlig – en liten Steinbukk hater å kaste bort tiden sin, og hun leker for å lære. Hvordan imøtekommer du best ditt ambisiøse barn? Og hvorfor føler hun ofte et stort ansvar overfor andre?

Steinbukkens personlighet

Ansvarlig og pliktoppfyllende – den lille Steinbukken er ofte et litt seriøst barn som tar ansvar og passer på. Også hjemme i familien. Hun vil gjøre ting riktig og riktig, og Steinbukken har som mål å bestige fjellet og se horisonten.

Hvis andre ikke vil opp til fjelltoppen, fortsetter den lille fjellgeita bare alene. Steinbukkene er ikke redde for å gå sine egne veier, og hvis andre ikke klarer å følge med blir de satt ut. Også, hvem vil gå på fjellet med en venn som er for treg?!

Hun kan være veldig sta og viljesterk. Når klossene faller over, blir den lille Steinbukken sint – men hun begynner på nytt og kan fortsette og fortsette til hun når målet.

Hvis mor sier: "Du kan bare gjøre det ferdig i morgen," vil det ikke stoppe en liten Steinbukk. Hvis hun har bestemt seg for at blokkene skal stables til det høyeste tårnet, stopper Steinbukken først når hun lykkes. Derfor er Steinbukken-barnet også flink til å holde seg opptatt med ting som gir mening for henne.

Er barnet ditt gutten som hele tiden prøver å reise seg på to bein og prøver å lære å gå? Har du et barn som stadig gjentar ord de ønsker å lære å si? Steinbukken er ambisiøs fra en tidlig alder. Hun trives best når hun jobber med et prosjekt og har en naturlig trang til å få til noe. Ofte blir den voksne Steinbukken en leder, fordi hun ikke er redd for å ta ansvar.

Men for mye ansvar kan tynge litt Steinbukken, og hun kan noen ganger minne om en liten voksen. Hvis familien skal på tur, spør Steinbukken gjerne: «Hvordan skal vi komme oss dit? Bør vi ta pauser underveis? Hvor i så fall?" Hun trenger en ramme og en tidsplan.

<b>STEINBUKKEN</b>: Mennesker født mellom 22. desember og 20. januar tilhører Steinbukken.
STEINBUKKEN: Mennesker født mellom 22. desember og 20. januar tilhører Steinbukken. Foto: Getty Images

Steinbukkens barn i lek og læring

Den flittigste eleven i klassen kunne lett vært en Steinbukk, fordi hun er flink til å 'gjøre det som må gjøres' og overholde autoriteter, fordi hun kan se at hun får noe ut av det. Hun forstår nøyaktig hva det handler om og rekker umiddelbart opp hånden. Skolen er laget for en liten Steinbukk.

Lek og læring går hånd i hånd for Steinbukken barnet, fordi hun leker for å lære. Derfor vil hun ofte også påta seg rollen som politibetjent eller skolelærer i et rollespill. Helt ærlig, hva er vel bedre enn å være en autoritetsfigur?!

Steinbukken kan lett sette i gang et spill hvis det er et spill hun veldig gjerne vil være en del av. Hvis andre ikke vil spille akkurat det spillet, fortsetter Steinbukken-barnet bare alene. Det samme kommer til uttrykk i valg av fritidsinteresser. Det kan godt være at majoriteten av klassen spiller fotball eller går til speidere, men hvis en Steinbukk vil på svømming eller judo, så gjør hun det.

Hun har både styrke og mot til å gjøre det hun synes er riktig. Steinbukken er ikke avhengig av at andre klapper henne - men hun ønsker å nyte utsikten fra toppen, og hvis det lille Steinbukken barnet ditt er fast bestemt på å bli en god svømmer, svømmer hun til den ryggkrypet er i skapet! En Steinbukken hater å gi opp og legger mye krefter i det hun skal gjøre.

Steinbukken kan bli veldig sint hvis mamma eller pappa prøver å få henne til å gjøre noe (annet) som hun ikke liker. Derfor blir hun også irritert når de voksne i familien prøver å få henne til å komme seg ut av svømmebassenget på ferie, for «nå skal vi alle spille minigolf». Grrrr!

Hvis Steinbukken var en barnekarakter

Høvdingen på øya Motunui jobber hardt for å engasjere datteren Vaiana i sjefsoppgaver, for en dag vil hun ta over rollen hans. Men Vaiana har andre planer. Hun VIL seile utover revet for å se hva som ligger på den andre siden. Selv om hun ikke kan seile i det hele tatt. Men der det er en vilje, er det en vei, og Vaiana trener heftig til hun blir en sjømann i verdensklasse.

Samtidig ser hun det som sitt ansvar å redde øya fra ødeleggelse. Selv om ingen støtter henne, legger hun ut på åpent hav alene for å finne andre måter å skaffe fisk og nye forsyninger til øyas innbyggere. Er ikke Vaiana en Steinbukken?

Gode råd til mamma og pappa

Tilpass barnets bekymringer, men ta gjerne litt av vekten fra skuldrene hennes. Det er viktig å skille mellom hva som er barnets ansvar og hva som ikke er det. I utgangspunktet tror Steinbukken barnet at alt er hennes ansvar, og hun kan ha en tendens til å bekymre seg.

«Mamma, har du tid til å bake kakene til bursdagen min? Har du også husket å kjøpe lys til lagkaken?” De ønsker å ta vare på det hele. Som forelder er det lurt å være tydelig når du snakker. Si gjerne: «Det kan jeg gjøre. Det er mitt ansvar!"

Les ukeshoroskopet til Steinbukken her.

Vannmannen 21. januar - 19. februar

Foretaksom som oppfinner og en evig strøm av spørsmål – Vannbærerbarnet er en liten visjonær original. Men følelser kan være litt vanskelige å komme i kontakt med for den (noen ganger) pretensiøse kunnskapsbanken.

Vannbærerens personlighet

"Hva er det?", "Hvorfor er månen rund?", "Hvor kommer dyrene fra?". Vannbæreren elsker å samle kunnskap og inspirasjon, som var vannet han kunne fylle en mugge med. Deretter deler han vannet med alle andre. Vannmannen er et mentalt tegn som ikke er redd for å være høytflyvende, og han er nysgjerrig, nyskapende og nysgjerrig.

Vannmannsbarnet snakker ofte mye, og det kan være vanskelig å følge taleflyten, fordi det knytter seg mye til sammenhenger som andre kanskje ikke kan få øye på. Han elsker utvikling og bevegelse – med mindre du utfordrer din lille Vannmannens ideer og forslag, fordi han kan være veldig selvsikker og sta.

Når den lille tenketanken din tror den har sett lyset, da ER det slik. Han kan være veldig vanskelig å komme vekk fra synspunktet sitt. Han er veldig sulten på frihet og vil ha lov til å tenke selv. Det er viktig å ha muligheten til å skille seg ut – men det vannførende barnet trenger også å være en del av fellesskapet, så lenge det har mulighet til å søke sitt eget rom.

<b>VANNMANNEN</b>: Mennesker født mellom 21. januar og 19. februar tilhører Vannmannen.
VANNMANNEN: Mennesker født mellom 21. januar og 19. februar tilhører Vannmannen. Foto: Getty Images

Vannmannen på lek

Lojal og allsidig – en slik venn er vannmannen, og han vil vanligvis ha venner på mange forskjellige steder; de fra barnehagen, venner på veien eller i gangen, venner fra turn – og han kunne også hatt en god voksen venn i kretsen, for her er det kunnskap å hente, og det elsker han!

Kanskje fordi voksenvennen også synes at alt som skjer i verdensrommet er det villeste. Vannmannen finner ofte vennene sine basert på interesser. Han er ganske sosial når interessen driver vennskapet. Men hvis klassekameratene er veldig lite oppfinnsomme, så vil han ikke leke!

Hvis vennene derimot blir med på å spille Jorden er giftig – med en tvist (som Vannbæreren selvfølgelig gjør opp. Det er klart. Ideen hans er den beste hvis du spør ham), så er du inne for en behandle. Vannmannen kan lett se fordelene ved å være en del av fellesskapet. Spesielt når det foregår på hans premisser. Ellers går han solo.

Høyskolelivet kan noen ganger være utfordrende for et vannfødt barn, for her er det klare rammer som han må innrette seg etter, og det er ikke alltid han har det bra med det. Videre kan han bli urolig når det er noe han har grepet. På den annen side er han ofte gal etter teknologi – spesielt når han kan ta ting fra hverandre. Hvordan ser en fjernstyrt bil ut fra innsiden? Han ville også elske å bygge lego, spille brettspill eller Minecraft, fordi din lille vannmann elsker mentale utfordringer.

Hvis Aquarius var en barnekarakter

Hvem kan tenke seg å heise lillesøsteren sin opp i en flaggstang så hun kan se den vakre utsikten? Det må være en oppfinnsom vannmann – og Emil fra Lønneberget. Han er drevet av oppfinnsomhet og nysgjerrighet; for eksempel lokker han ungjenta i huset, Line, opp på taket med en snor i munnen slik at den dårlige tannen hennes kan komme ut. Smart!

Han lager aldri bråk med skumle baktanker, men fordi han ikke kan la være å prøve ut nye metoder. Det kan godt hende at han blir sendt ut i skuret for å skjære ut trefigurer og tenke på oppførselen hans, men det bremser ikke en liten Vannmann.

Gode råd til mamma og pappa

Gi barnet ditt frihet, for den lille vannmannen trenger det. Vær imidlertid tydelig på grenser og begrensninger, men gjør det på en måte som viser barnet hvor mye frihet det er innenfor rammene. Hvis du ikke er tydelig nok, vil din lille frihetsrytter bruke mye tid på å finne sine grenser. Det er også en god idé å stimulere vannmannen mentalt; les høyt for barnet og følg det i de interesser som opptar det.

Hvis han er vilt interessert i dinosaurer, planeter eller nisser, bør du kanskje låne bøker om månen? Ta en tur til Zoologisk museum eller finn på godnatthistorier? Vannmannen sitter mest i hodet, og han kan ha problemer med å forstå og føle følelsesverdenen som vi alle også besitter. Kanskje han har opprørt en venn og han har lært å si unnskyld. Men en unnskyldning er mer enn ord. Du må også mene det.

Lær barnet ditt å sette ord på følelsene, for det er sunt for den lille Vannmannen å erkjenne at han også kan føle seg trist, sint og utenfor. Kroppen kan være et godt verktøy for følelsesregisteret for et barn som elsker å være i hodet. Kanskje han burde begynne med karate? Jada, det er en fysisk aktivitet, men det er også mental styrke i den sporten. Med mindre karate kjeder ham. Da vil du ikke få ham til å sparke og slå under noen omstendigheter.

Les ukeshoroskopet til Vannmannen her.

Fiskene 20. februar – 20. mars

Den lille Fisken er en god venn som alltid hjelper de som har det vanskelig, men han føler også alt utrolig sterkt og kan trenge hjelp til å føle hva han selv vil.

Fiskens personlighet

Et kreativt og fantasifullt minimenneske – slik er sannsynligvis barnet ditt hvis du har en liten Fisk. Kanskje befinner han seg ofte i sin egen fantasiverden og kan tilbringe timer i sitt eget (fortryllende) selskap. Bare la ham!

Han har et rikt indre liv, og han sanser, føler og sanser omgivelsene. Det kan være hardt arbeid å føle så mye, så pauser med alenetid er veldig bra for en følelsesfisk. Barnet ditt kan fort merke om barnehagelæreren er stresset, om mamma og pappa har blitt uvenner eller om en av vennene er lei seg.

Det som er spesielt med denne egenskapen er at Fiskene gir sitt hjerte til andre. Han er full av empati og vil hjelpe vennene sine. Han senker sitt eget tempo for å støtte vennen som har falt etter på vandringen med speiderflokken.

Han rekker ut hånden til den nye eleven som nettopp har begynt i klassen, fordi han kan ane usikkerheten i ham. Akkurat som han kan føle fortvilelsen til vennen hvis foreldre er i ferd med å skilles. De påvirkelige Fiskene kan godt ta andres følelser til seg og bli lei seg selv eller få en knute i magen fordi foreldrene til vennen deres skal skilles. Derfor er vi tilbake til alenetiden, som er så bra for en liten Fisk. Det gir barnet en pause fra alle følelsene.

Intuisjonen er veldig sterk hos en Fisk, og han merker umiddelbart hvor det er fint å være og hvor det ikke er. Er det noen av klassekameratene som krangler? Da ser du raskt halen til den lille fisken. Adios amigos!

<b>FISKENE</b>: Mennesker født mellom 20. februar og 20. mars tilhører Fiskene.
FISKENE: Mennesker født mellom 20. februar og 20. mars tilhører Fiskene. Foto: Getty Images

Lek og læring

Hjelpsomt, sikkert! Fiskenes venner er fantastiske, og de trenger sjelden å fremheve seg selv og hva de kan eller gjøre. Fantasiverdener med fantastiske skapninger kan oppta en leken Fisk i timevis – med eller uten venner – fordi Fiskene (også) liker sitt eget selskap.

Tegning, maling, dans, musikk – alle former for kreativitet kan være til stor glede for Fiskenes barn, fordi det kreative kan være en kanal for å oversette de mange inntrykkene Fiskene tar inn hver eneste dag. Følelser er hovedspråket til dette stjernetegnet, og den elsker å få muligheten til å danse ut glede, sinne eller tristhet. Det kan gjøre underverker, fordi kreativitet kan lære ham å sette ord på alt som foregår på innsiden.

Fisken er vanligvis veldig mild og bevegelig som en fisk i vann. Dette betyr at han raskt kan justere om han trenger å gjøre noe annet eller om vennen foreslår et annet spill. Ikke noe problem. Men siden Fiskene styres av følelsene hans, er han først og fremst mobil hvis han føler for det. Og hvis han ikke liker matematikk akkurat nå, kan det godt bli et problem for en fisk i skolealder. Han kan også si ja til ting bare for å gjøre andre glade.

Hvis fisken var en barnekarakter

Mild med hele deg. Charlie fra Charlie and the Chocolate Factory kan godt være Fiskene. Han gleder seg over å vinne en billett til den berømte godterifabrikken og tar inn alle de storslåtte inntrykkene på turen. Mens de andre barna vil ha mer eller oppnå noe, er Charlies mål bare å nyte opplevelsen hans så mye som mulig.

Lar han seg påvirke av alt som skjer? Absolutt, men han har god forståelse for de andre karakterene og lar seg ikke skremme av den mystiske Willy Wonka – i stedet føler han med fabrikkeieren og når ut til ham.

Gode råd til foreldre

La til slutt barnet dyrke sin kreative side, og derved bidra til å sette ord på alt som foregår inne i de små Fiskene dine. Se på leirfigurene og tegningene sammen, og snakk fra dem: «Jeg kan se at jenta på tegningen smiler. Hva smiler hun til?", "Denne delen av figuren er grønn. Hvorfor valgte du fargen grønn?"

På denne måten kan du kanskje hjelpe barnet ditt til å beskrive følelsene sine – og å skille følelsene fra hverandre. Og du lærer også noe om barnet ditt på den måten.

Det kan også være en god idé å lære barnet å sette grenser, fordi barnet lar seg lett påvirke av andre. Hvis bestevennen synes Far til fire er den mest spennende filmen å se, vil Fiskene gi samme indikasjon. Bare for å glede vennen sin. Og han vil strekke seg langt for vennene sine. Det er selvsagt en god egenskap – så lenge han ikke glemmer å kjenne på hva han selv trenger og ønsker.

Skumle filmer eller spill kan påvirke fiskebarnet ganske mye, fordi de kjenner på all skummelhet og ondskap. Se filmer med dem, og ikke la dem se med eldre søsken før du er sikker på at din lille fisk er klar.

Les ukeshoroskopet til Fiskene her.

Saken ble først omtalt av Alt.dk.

Denne saken ble første gang publisert 01/03 2024.

Les også