Samtale i natten

Vi har bodd sammen i ni år. Nå vil han bare gå rundt naken hjemme

– Dessverre kan jeg aldri akseptere Kais behov, forteller Hege fortvilet.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images (Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert

– Det burde kanskje ha vært det mest naturlige i verden, åpner Hege (47) sin fortelling – spørrende i tonefallet.

– Jeg har alltid slitt med nakenhet. Kanskje fordi jeg av og til har vært overvektig? For meg hører det å være naken privatlivet til. Jeg kunne aldri ha gått rundt og vært naken, sier hun.

Hun sikter til samboeren sin, Kai, som rett og slett har kastet klærne.

– Kai har alltid vært mindre sjenert enn meg. Han bryr seg verken om at han har valker eller en ruvende mage. Den er stor nok til at han kan hvile ølboksen på den... men han bryr seg ikke.

Paret møttes via venner midt i livet og ble en storfamilie med tre barn hver.

– «Jeg elsker både din og min kropp», har Kai bestandig utbasunert. Det føltes den gangen godt å høre. Jeg ble mindre sjenert enn ellers med ham. For meg er det likevel et stort steg fra å være naken med din utvalgte til å kaste klærne foran andre. Jeg synes han går vel langt når det ringer på hjemme og jeg er redd for at han åpner døren i Adams drakt.

Nå er det to år siden Kai oppdaget at han likte å være naturist.

– En varm sommerdag oppsøkte han en strand hvor folk badet og solte seg uten klær. Han kalte det en impuls, men han hadde nevnt at «den tildekkede hverdagen ikke er naturlig».

Han dro tilbake til stranden flere ganger den sommeren uten å fortelle om det til Hege.

– Hvorfor holdt han det hemmelig?

– Temmelig sikkert fordi han antok at jeg ville reagere negativt.

– Hvordan?

– Det han kaller naturlig og sunt, oppleves for meg stikk motsatt. At han ønsker å gå rundt naken på en strand med andre nakne folk, kan jeg riktignok akseptere uten å forstå hvorfor. Verre er det at han insisterer på å være naken hjemme og på hytta.

Det var på hytta mot slutten av den første sommeren som naturist at han «kom ut».

Han fortalte om den første gangen han hadde oppsøkt naturiststranden, om hvor sårbar han hadde følte seg. For ham hadde det vist seg å bli en slags åpenbaring.

– «Som naturist er du hundre prosent i kontakt med deg selv», nærmest forkynte han.

– «En mental sperre er borte. I dag har jeg ingenting å skjule. Jeg føler meg som født på ny!»

Med hans nyvunne frihet startet en tung tid for Hege.

Les også (+): Mannen min var bortreist, og jeg dro til en gammel venninne. Da jeg så over i nabohagen, falt hele livet mitt sammen

Ikke seksuelt

Mens han fremdeles gleder seg over å leve mest mulig naken uten blygsel og skam, sliter hun med valget han har tatt.

– Vi lever i en tid med et enormt kroppspress. Sånn sett synes jeg det er fint at Kai evner å se det vakre ved enhver fasong. Han mener at naturistene eller nudistene fremmer det å godta sin egen kropp. Noe han er overbevist om, kan gi samtlige av oss bedre selvtillit.

Hun understreker nok en gang at det er ingenting seksuelt ved denne nakenkulturen.

– Rent teoretisk har jeg satt meg grundig inn i det, både ved å lese meg opp og lytte til Kai. Kanskje har han rett når han sier at nudisme kan gi større aksept for våre ulike farger og fasonger?

– Du høres ikke overbevist ut?

– Jeg ser at det å være mest mulig naken gjør ham glad, men sliter med å akseptere at han på hjemmebane er så ofte naken. Ærlig talt irriterer det meg! Etter to år har jeg innsett at jeg aldri vil forstå et valg han står fast ved.

– Har du prøvd ut det å være naturist med ham?

– Jeg setter aldri mine ben på den stranden der, svarer Hege bestemt.

– For meg personlig er det ikke naturlig!

Les også (+): Mamma ble blek og stille da hun møtte Eva. Pappas hemmelighet kom til å bli avslørt

Krangler

Kai kastet ikke bare klærne, men hentet frem en ny personlighet ved å bli naturist. Selv om jeg elsker ham, har han blitt en ukjent for meg.

– Hva velger du å gjøre nå?

– Jeg skal fortelle ham at det er over mellom oss. Det vil ikke komme som en overraskelse på ham. På to år har vi gått fra å være vel forente til å krangle ukentlig, sier hun.

– Jeg tror det blir en lettelse for begge å gi slipp på hverandre. Han ønsker å leve som naturist, og jeg har ærlig talt også mistet lysten på ham etter konstant å se ham naken, innrømmer hun.

– Det er ingen vei tilbake for oss, sier hun trist.

– Hele vår hverdag ble forandret. Det er ikke til å tro at naturisme skulle ødelegge lykken mellom oss, men dessverre kan jeg aldri akseptere Kais behov for å leve ut sin nakenhet.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på «Samtale i natten» i Norsk Ukeblad. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 26/04 2024, og sist oppdatert 26/04 2024.

Les også