SAMTALE I NATTEN

Han var 20 år eldre enn meg og ga meg alt jeg hadde drømt om. Trodde jeg

På letingen etter den store kjærligheten fant Tina en tyve år eldre mann. Hun lot seg blende av hans sjenerøsitet.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Tina (25) ønsker med sin historie å advare andre.

– Det startet på Tinder, begynner hun.

– Som mange andre drømte jeg om den store kjærligheten, men innså etter en del stevnemøter at den var svært vanskelig å finne. De mennene jeg møtte hadde dessverre ett felles mål – å få meg til sengs.

Der satte hun foten ned.

– Jeg hadde bare hatt en kjæreste og hadde ikke hatt sex med andre enn ham. Det var jeg stolt av. Etter mitt skjønn hørte den slags hjemme i et forhold.

Det skulle forandre seg.

– Står det ikke hva man er ute etter på en Tinder-profil?

– Jeg hadde i hvert fall ikke nevnt noe om sex, understreker den vakre, blonde jenta.

– De mennene jeg møtte hadde heller ikke gjort det, men de skrev riktig nok at de var ute etter «noe mer». Vi hadde åpenbart en ulik definisjon på hva det var.

Hun ga ikke opp håpet og fortsatte å gå ut med nye menn.

– La oss håpe at jeg var over gjennomsnittet uheldig, for det ble mange ukomfortable situasjoner. Over tid opplevde jeg at det forandret meg. Det ble noe hardere, mer kynisk ved meg. Kanskje fordi illusjonen om et romantisk forhold brast?

– Hvorfor tok du ikke en pause eller fant en annen måte å møte en mann?

– Det høres så enkelt ut. Kanskje var det slik da du var ung? sier hun plutselig syrlig.

Det er ikke et spørsmål. Snarere et overraskende stikk.

– Unnskyld! Som sagt disse erfaringene har gjort noe med meg, og verre skulle det bli.

Den siste Tina møtte på Tinder var en tyve år eldre mann.

– Han skilte seg ut ved å oppføre seg som «gentleman». Kjekk å se på var han også, klassisk, høy og mørk. Det ble tidlig åpenbart at han var vant med å få ting og tang som han ville. Overfor meg var han vennlig og også tilbakeholden, men han behandlet de ansatte på restauranten og sjåføren sin, ja, akkurat som på film hadde han en slik, som tjenere. Det var ikke sjarmerende, men på samme tid ble jeg sterkt tiltrukket av ham.

Les også (+) Jeg visste hun var forelsket i en gift mann. Jeg fikk sjokk da jeg skjønte hvem det var

Kone og barn

De fortsatte å se hverandre.

– Han hadde stadig en overraskelse på lur. David overøste meg med både opplevelser og gaver, men gjorde ellers ikke annet enn å kysse meg mykt. Det var jeg som til slutt tok initiativet til å gå til sengs med ham, og også det var fint. Kunne det være at jeg endelig hadde vunnet «jackpot»? spurte jeg meg selv håpefullt.

– Hva visste du om ham?

– Åpenbart altfor lite fant jeg ut. At han var en mann med mye makt og penger, viste seg å være sant. Problemet var at han også hadde kone og barn. Ved en tilfeldighet så jeg dem.

Tina forteller om en lørdag i sentrum av Oslo. Midt imot henne på Aker Brygge kom han med den ene armen rundt en stilig dame på sin egen alder. I den andre holdt han en liten jente.

– Det kjentes som jeg hadde fått et elektrisk støt. Jenta var så lik ham at hun måtte være hans. Trekløveret virket lykkelige.

I stedet for å gi seg til kjenne gjemte Tina seg i et portrom til de var gått forbi.

– Hadde du ikke spurt om han var gift eller hadde barn?

– Jo da, men jeg hadde åpenbart mistolket svaret hans. Han sa noe tvetydig som at «jeg er ennå ikke klar for å prate om den delen av livet». Da tenkte jeg «stakkars, han må ha vært gjennom et tøft brudd. Kanskje hadde han mistet kontakten med barna?». Vi hører jo om at slikt skjer, forsvarer hun sin naivitet.

– I dag blir jeg nesten mer sint på meg selv enn ham!

Da hun oppdaget ham på gaten hadde de «datet» i tre måneder.

– Jeg hadde besøkt ham i en leilighet som åpenbart var hans. Alt fra fotografier til andre personlige eiendeler tydet på det. Det skulle vise seg at det stemte. Senere fikk jeg vite at det var en slags ungkarsbolig til møter med «slike som meg». Kona hans visste om det.

Les også (+) Jeg er gift og har barn. Men vil egentlig tilbake til eksen

La deg ikke lokke

Tina fikk ikke vite alt dette etter at hun hadde sett ham med familien. Hun valgte ikke å konfrontere ham.

– Hvorfor ikke?

– Jeg løy til meg selv og sa at jeg var blitt glad i ham. Sannheten er at jeg var forelsket i det livet han tryllet frem. Det føltes som han strødde tryllestøv i luften. Han blendet meg med reiser, designervesker og klær, komplimenter og restaurantbesøk. Han gjorde livet – lett.

– Selv om han ikke var ærlig?

– Jeg undersøkte aldri om han var gift eller hadde barn, og han nevnte det ikke. Slik fortrengte jeg det.

– Hvor ofte var dere sammen?

– Det varierte. Han oppførte seg som en fri mann og skjulte meg aldri.

– Om han hadde penger og makt var han ikke da en kjent skikkelse i et lite land som Norge?

– Han er ikke norsk, avslører hun, – men bodde her på den tiden. I dag vet jeg at familien hans bodde i det landet han kom fra.

– Hvor er advarselen i historien?

– Jo, jeg innså til slutt at jeg hadde fått meg en såkalt «sugar daddy», en eldre, velstående kar som var villig til å skjemme meg bort om jeg ytet mitt tilbake.

Etter et halvt år med ham la han en dag en bunke papirer foran meg og sa at «om vi skal fortsette å se hverandre er min kones krav at du skriver under på disse papirene».

Først da ble hun nevnt. Uten å blunke fortalte han at de var enige om at «han kunne få kose seg med yngre damer».

Tina undersøkte aldri hva det sto i papirene.

– Jeg burde ha blitt rasende, men hadde meg selv å skylde. Min spontane reaksjon var å storme ut av leiligheten hans. Jeg har ikke sett ham siden. Nå er det ett år siden.

Jeg følte meg ekkel. Skitten. Hadde jeg solgt kroppen min? Hva ville mamma ha sagt? La deg ikke lokke til å gjøre deg selv til en vare. Du får din egen verdighet og selvfølelse ødelagt, er mitt varsko, avslutter Tina.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på "Samtale i natten" i Norsk Ukeblad. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 04/04 2022, og sist oppdatert 05/04 2022.

Les også