Brevet jeg aldri sendte

Nå har jeg anmeldt deg. Det er ingen vei tilbake

Du ma­ni­pu­ler­te meg til å tro at vi var to om det som skjed­de.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images
Publisert

Til pappa,

Al­le­re­de for fle­re år si­den viss­te jeg at jeg ikke kun­ne fort­set­te å hol­de det jeg lo­vet deg en gang for mange år si­den, hemmelig.

Nem­lig ald­ri å si til noen hva du gjorde mot meg.

Nå er bob­len spruk­ket, og vet du, jeg fø­ler let­tel­se uav­hen­gig av hva som skjer vi­de­re.

Da jeg var et barn, fikk du meg til å tro at vi var hem­me­li­ge kjæ­res­ter, og jeg ga meg selv skyl­den for det som had­de skjedd. Nå vet jeg så mye, mye bedre.

Du ma­ni­pu­ler­te meg til å tro at vi var to om det som skjed­de, men det var vi ikke. Du var den voks­ne. Du har all skyld.

Da jeg en­de­lig klar­te å set­te gren­ser for deg og for­tal­te at jeg had­de pro­ble­mer med hva som had­de skjedd, ante du nok at jeg en dag ikke ville kla­re å tie len­ger.

Kan­skje var du for­be­redt på at jeg en dag ville an­mel­de deg for over­grep, til og med, men du sa in­gen ting, og fort­sat­te å kalle meg din els­ke­de dat­ter.

Da jeg flyt­tet hjem­me­fra, var jeg en ska­de­skutt sjel, tak­ket være deg, og jeg måt­te gå i te­ra­pi for­di jeg slet med angst og de­pre­sjon. I sam­ta­le­ne med psy­ko­logen min, åp­net jeg meg til slutt. Det var som om det ble hull på en di­ger ver­ke­byll. Jeg bare gråt og gråt til jeg ikke had­de tå­rer igjen. Å få snak­ket og få alt det for­fer­de­li­ge ut, gjor­de meg godt.

Nå har jeg an­meldt deg for det du ut­sat­te meg for over en lang pe­ri­ode, og du har vært til av­hør. Det er ingen vei tilbake. Jeg har fortalt alt.

Jeg vet at du har be­nek­tet alt og sagt at det er jeg som fan­ta­se­rer. «Hun er psy­kisk syk», sier du og leg­ger til at du els­ker meg uan­sett, for­di jeg er bar­net ditt. Det er ty­pisk deg å være så sleip.

Selv for­står jeg ikke hvor­dan du kla­rer å lyve slik du gjør.

Du vet jo like godt som meg hva som fore­gikk. Jeg vet at du har fø­lel­ser og ikke kan være upå­vir­ket av hva jeg en­de­lig har gjort, men sam­ti­dig vet jeg at du er full av faen og i en­kel­te si­tua­sjo­ner hver­ken har em­pa­ti el­ler sam­vit­tig­het. Det er nok den si­den av deg du må bru­ke nå.

Jeg har for­talt sann­he­ten, du ly­ver. Det be­tyr at du hele ti­den må huske hva du har sagt, for ikke å vik­le deg inn i løg­ne­ne.

Jeg ten­ker på det, her jeg sit­ter. Jeg hå­per at du bry­ter sammen og til­står, både for din og min skyld.

Jeg er blitt for­talt at de fles­te sa­ker som min blir hen­lagt på grunn av be­vi­sets stil­ling og er for­be­redt på at det kan skje, men det kan også bli en retts­sak.

Jeg kan leve vi­de­re med at jeg ikke når frem på grunn av be­vi­sets stil­ling, men ta­per jeg, for­di de tror på deg og ikke på meg, vet jeg ikke. Da er jeg usik­ker på hvordan dette skal gå.

Pap­pa, jeg tror at du et sted i hjer­tet ditt ang­rer på det du gjor­de mot meg, og jeg vet at du in­nerst inne kland­rer deg selv.

Vær så snill og vis deg som en mann; inn­røm det du gjor­de! Hvor rart det enn hø­res ut for and­re, så er jeg fort­satt glad i deg som pap­pa.

Ja, jeg sav­ner deg til og med. Men jeg må stå opp for meg selv og yte meg selv rett­fer­dig­het. Der­for er ting som de er nå.

Jeg har slitt med sto­re pro­ble­mer i mitt voks­ne liv og er nå på vei inn i en ny fase.

Jeg tar et opp­gjør med de tin­ge­ne som har holdt meg nede. I frem­ti­den skal jeg leve det li­vet du ikke ga meg, for jeg har fun­net en fan­tas­tisk mann, og vi skal gif­te oss i som­mer.

Inn­røm, pap­pa, vær så snill. Gi meg i det mins­te den­ne opp­reis­nin­gen.

Hilsen din datter

Artikkelen ble opprinnelig publisert på sidene «Brevet jeg aldri sendte» i Hjemmet. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 29/09 2022.

Les også