De blå sidene

Min nyskilte venninne kom på besøk til oss hele tiden. At jeg ikke så hva som som skjedde!

I flere år har min venninne gått inn og ut hos mannen min og meg. Det var jo bare hyggelig. Inntil mannen min sa han måtte fortelle meg noe.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images (Illustrasjonsfoto)
Publisert

Det var som mødre til barn i samme barnehage at Tine og jeg ble kjent med hverandre. Hun var et menneske jeg umiddelbart likte fordi hun var utadvendt og søt.

Etter bare noen måneder var vi gode venninner. Vi hadde mye å snakke sammen om fordi vi hadde barn på samme alder, og det føltes godt for en innflytter som meg å få en venninne som bodde i nærheten.

Tine var gift med Tormod. Han var hyggelig og lett å være sammen med, han også, selv om han på langt nær var like pratsom som sin kone.

Mannen min, Rolf, og Tormod hadde for forskjellige interesser til at de ble mer enn vanlig bekjente, men de snakket godt sammen de gangene Tine og jeg tok initiativ til å gjøre noe sammen som par.

Grillfestene våre var alltid koselige. Vi satt oppe til langt på natt og pratet og koste oss.

Etter hvert oppdaget jeg at Tine og Tormod ikke hadde det så godt sammen. Han ble mer og mer innesluttet, mens hun fortsatte å sprudle og le.

Rolf og jeg diskuterte flere ganger parforholdet deres og var enige om at det var merkelig. Vi mente at hun var for god for ham. Han virket enkelte ganger sur og mutt.

Skilsmissen til Tine kom ikke som noe sjokk på oss, men da bruddet var et faktum, tok hun kontakt med meg. Hun var forferdelig lei seg, sa hun og lettet hjertet sitt fullstendig.

Hun påsto at hun og mannen ikke hadde vært sammen seksuelt på flere år, og at han var kald og ufølsom. Jeg syntes synd på henne og forsøkte å muntre henne opp ved å be henne på middag.

Stadig oftere var vi tre voksne personer rundt middagsbordet. Praten gikk livlig, og mens jeg løp til og fra med mat og skitne tallerkener, pratet Rolf og Tine. De hadde en lett og god tone.

I ettertid ser jeg at jeg burde ha merket at Tine begynte å le mer og oftere når hun var sammen med min mann, men jeg syntes bare at det var hyggelig at de to likte hverandre.

Rolf og jeg har alltid hatt et godt ekteskap, og jeg kunne ikke i min villeste fantasi forestille meg at han kunne finne på å være utro, i hvert fall ikke med en kvinne jeg betraktet som min venninne!

Les også (+): Jeg har ett problem i livet mitt. Det er ekskona til mannen jeg elsker

Sjokkbeskjeden

Julen i fjor skulle Tine for første gang feire alene, uten datteren, som skulle være hos faren. Rolf og jeg ble enige om at vi kunne invitere henne til oss.

Vi trodde ikke at hun ville si ja, men ville vise henne at hun hadde et alternativ til å sitte alene.

Men Tine ble overbegeistret og svarte ja umiddelbart.

– Jeg er så glad jeg har dere, sa hun og ga meg en stor klem.

Hun kom til julefeiringen i en nydelig, utringet kjole og med en flaske konjakk og en bolle hjemmelaget riskrem i armene.

Det føltes litt rart å ta imot henne, uten at jeg klarte å forklare hvorfor, men jeg sa til meg selv at det var jeg som var for tradisjonell i forhold til julefeiring og familie, og at jeg på en dag som julaften ikke kunne være smålig.

Tross alt var det jeg som hadde tatt initiativet til dette.

Jeg hadde vasket, bakt, pakket inn pakker og hadde hatt det travelt på jobben, så jeg var forferdelig sliten da barna hadde lagt seg etter å ha åpnet utallige presanger.

Forsiktig ba jeg Tine og Rolf om å unnskylde meg fordi jeg ikke orket å sitte opp lenger enn til 22. De smilte og forsikret begge to at det var helt i orden. Rolf kysset meg på kinnet og ønsket meg god natt.

Neste morgen var Tine så opplagt og sprudlende som det går an å bli. Hun fortalte at de bare hadde sittet oppe to timer etter at jeg hadde lagt meg.

Jeg stusset, for jeg mente at jeg hadde sett på klokken på morgenkvisten og hørt stemmene deres. Vel, vel, jeg hadde vel drømt, da.

I månedene som kom, var Tine mindre innom oss. Jeg hadde det travelt og tenkte at hun sikkert hadde det hektisk som alenemor.

Vi snakket sammen på telefonen iblant, og da var hun hyggelig, men alltid veldig opptatt. Det var greit for meg.

Så kom sjokket på vårparten. En kveld ba Rolf meg om å sitte ned i sofaen for å prate. Han fortalte at han hadde hatt et seksuelt forhold til Tine. Han angret forferdelig og ville ha min tilgivelse.

– Hvis du ikke lenger ønsker å være gift med meg, så forstår jeg deg, men du skal vite at jeg elsker deg og ingen andre. Jeg forstår ikke hvordan dette kunne hende.

Jeg ble rasende og ba ham om å flytte umiddelbart. Hvordan kunne han utnytte min tillit på den måten?

Les også (+) Jeg lot meg blende av rikdommen hans

Forferdelig sveket

I første omgang var sinnet rettet mot ham og ikke henne. Først da jeg fikk satt meg ned og tenkt, så jeg hva hun hadde gjort. Hun hadde forført mannen min i mitt hjem. Jeg kan ikke forestille meg et større svik.

I samtaler med Rolf fikk jeg vite at hun hadde bedt ham om å forlate meg til fordel for henne: Hvis han ikke snart gjorde noe med ekteskapet sitt, ville hun fortelle meg alt sammen, hadde hun sagt. Det var da han innså hva han hadde rotet seg inn i.

Det har gått to måneder nå, og Rolf og jeg forsøker å lappe sammen ekteskapet vårt.

Vi har to barn sammen og har sterke følelser overfor hverandre. Mitt problem er at jeg føler meg så forferdelig sveket.

Jeg tviler på at kjærligheten noen gang vil kunne bli den samme som den var før dette skjedde.

Rolf virker oppriktig lei seg, men jeg klarer ikke å være sammen med ham uten at jeg ser for meg ham sammen med Tine.

Jeg kommer aldri mer til å snakke med henne. Hun må være et falskt og upålitelig menneske, som klarer å gjøre det hun gjorde mot meg.

Jeg var naiv som overlot mannen min til henne ved flere anledninger, i den tro at han kunne muntre henne opp.

Min erfaring er at selv den mest trofaste mann kan la seg vippe av pinnen av den riktige typen kvinne. Jeg klandrer faktisk meg selv fordi jeg var så godtroende som jeg var.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på «De blå sidene» i Norsk Ukeblad. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 05/01 2024.

Les også