Leserne forteller

Vi hadde et forhold og jeg elsket ham, selv om jeg forsto hva som ville skje

Hver gang jeg hadde vært hos Morten, følte jeg meg glad, opprømt og full av gode følelser, og jeg visste at han betydde alt for meg.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images (Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert

I flere tiår har vennesex vært et begrep blant spesielt yngre folk. Å ha sex med en god venn innebærer trygghet, redusert risiko for kjønns­sykdommer og har mange fordeler, og jeg fremhevet disse fordelene den gang, og det gjør jeg til en viss grad fremdeles.

Jeg var 21 år da gikk inn i et slikt forhold, til ham som var min beste venn, men det han ikke visste, var at jeg hadde vært forelsket i ham siden vi gikk på ungdomsskolen.

Han hadde hatt den ene kjæresten etter den andre, mens jeg lengtet etter ham, og aldri så han min vei når han lette etter et kjæresteobjekt.

Men vi var venner og snakket mye sammen. Han pleide å si at det var så enkelt å snakke med meg, og at jeg var hans bestekamerat.

Når han sa det, lo vi begge, og jeg sa til meg selv at det var mye finere å bli likt på den måten enn bare på bakgrunn av utseende og utstråling.

I disse årene hadde jeg ingen ordentlig kjæreste. Egentlig gikk jeg bare og ventet på at han skulle oppdage meg og se det unike vi hadde sammen.

Jeg drømte om å ligge i armene hans, holde hånden hans, være nær ham, men kunne ikke si det fordi jeg var redd for at han ville trekke seg unna meg.

Å miste ham som bestevenn var det verste jeg kunne forestille meg.

Morten og jeg snakket sammen hver dag, til og med når han var i forhold. Noen dager etter at jeg ble 21 år ringte han meg for å fortelle at det var slutt mellom ham og kjæresten, og han var lei seg. Jeg foreslo av vi skulle ta et glass vin sammen samme kveld, og han sa ja.

Den kvelden pratet vi om behovet for intimitet og sex, og da han sa at han syntes det var vanskelig å være singel fordi han hadde disse be­hovene, var det jeg som forsiktig foreslo:

«Har du hørt om vennesex – kanskje skal vi prøve det? Det blir selvfølgelig bare som venner at vi er sammen», sa jeg.

Han så rart på meg og lo høyt først, men da jeg bøyde meg over ham og sa at jeg kunne tenke meg et slikt uforpliktende forhold, tok det ene det andre og vi endte i hans seng.

Jeg var i himmelen og visste at jeg elsket ham fra dypet av hjertet.

Les også (+): Vi var besteforeldre, hadde hus og hytte. Plutselig ville han ha skilsmisse

Venner med fordeler

I tre år hadde vi sex jevnlig, og hver gang han ble betatt av en annen, fortalte han det til meg, men jeg sa ingen ting.

«Bare jeg holder ut lenge nok, ser han at vi er skapt for hverandre, at vi hører sammen», tenkte jeg.

Morten og jeg var kompiser ute blant venner, og vi lå med hverandre når det passet ham. Hver gang jeg var i armene hans, var jeg så lyk­kelig som en ung, forelsket kvinne kan være.

Jeg hadde lyst til å si at jeg elsket ham, men sa det ikke. Han sa aldri noe til meg om følelser, bare konstaterte at det var praktisk å møtes slik vi gjorde – han hadde bestevenn og elskerinne i en og samme person.

Da han en dag sa at vi ikke lenger kunne ligge sammen fordi han hadde møtt kvinnen i sitt liv, falt min verden i grus, og jeg hadde ikke lyst til å møte henne.

Han snakket om følelser han aldri hadde hatt før, og om hvor sikker han var på at hun var den eneste rette. «Slik du er for meg», tenkte jeg og gråt inni meg.

Nå er det flere år siden jeg måtte innse at jeg hadde levd på en drøm som aldri ville bli realitet. For å komme meg videre måtte jeg slutte å være Mortens sjelevenn og ta avstand fra ham.

I dag har vi liten kontakt, men jeg vet at han er blitt far til en liten gutt.

Jeg dater for tiden en hyggelig og snill mann, som har de samme ønskene for frem­tiden som meg, og kanskje, hvis jeg er heldig, opplever jeg ny kjærlighet. Denne gangen skal den gå begge veier.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på sidene «Leserne forteller» i Hjemmet. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 20/12 2023, og sist oppdatert 20/12 2023.

Les også