Leserne forteller

Hadde jeg visst det jeg vet i dag, hadde jeg nok valgt å bli

Han kunne være verdens mest fantastiske far og ektemann, men møtte han motgang, ble han forferdelig. På et vis styrer han livet mitt fremdeles.

Pluss ikon
<b>HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN:</b> Det føles som om jeg lever med en skygge hengende over meg.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN: Det føles som om jeg lever med en skygge hengende over meg. Foto: Illustrasjonsfoto: Getty Images
Publisert

Det har gått flere år siden jeg brøt med faren til mine tre barn. Hadde jeg visst hva jeg kastet meg ut i da jeg forlot ham, er jeg ikke sikker på om jeg ville ha gått fra ham, for han hater meg fordi jeg tok ut skilsmisse og gjør alt han kan for å gjøre mitt liv vanskelig.

Når jeg nå sitter her og skal dele min historie, er det kanskje først og fremst for å belyse at du noen ganger må velge mellom to onder; å bli i et kjærlighetsløst ekteskap eller bli skilt og leve i en krig med din eks. Og kanskje er det første det beste …

David var mitt livs store kjærlighet. Da vi møtte hverandre, kunne jeg ikke se for meg at jeg skulle kunne elske noen annen enn ham.

Han var øm, snill, hjelpsom, hengiven og var veldig tydelig på at jeg var den kvinnen han skulle holde sammen med livet ut. Vi ble tidlig enige om å stifte familie og få et kjernefamilieliv.

Jeg burde ha sett at han hadde to personligheter, for han kom stadig hjem og var sint på noen, ikke minst moren, som det for meg var uforståelig at han la seg ut med.

Les også (+): Jeg orket ikke mer og valgte å skilles fra mannen min. Da jeg en dag gikk forbi huset hans, ble jeg rystet

Fysisk avstraffelser

Nå skulle tiden vise meg at også hun hadde en evne til å ha konflikter rundt seg, de to var like, men det er en annen historie.

Mot meg var han fantastisk, og det er ikke rart, for jeg støttet ham og var enig i det meste av det han sa.

Når han havnet i disputt på jobben, stolte jeg på hans versjon av hva som hadde skjedd, og jeg stilte ingen kritiske spørsmål. Vi giftet oss og fikk barn, og han ga meg gaver og kjærlighet.

Jeg vet at jeg ble sett på som naiv i årene vi var gift, men vennene våre så også at han var en ekstraordinær far, som forgudet barna. Problemet kom da vår eldste sønn kom i en vanskelig alder og ble litt frekk.

Det tålte ikke David, og han ble en far som tråkket over grenser gjennom fysiske avstraffelser. «Det må han tåle, dette er ikke akseptabelt, han må forstå hvem som bestemmer», sa David.

Først da begynte jeg å stille kritiske spørsmål, og det førte til store og fæle krangler. Jeg oppdaget at David var grusom når det kom til uenighet. Han ble rasende og sa de verste ting til meg.

Når jeg gjorde det tydelig at jeg ikke kunne leve sammen med en mann som oppførte seg som ham, ble han den myke og angrende mannen, han jeg elsket, og jeg tilga.

Han lovet at han aldri igjen skulle tråkke over grensene. Selvfølgelig ble det ikke slik, og etter utallige hendelser og episoder klarte jeg ikke mer.

Det hjalp ikke at han var den gode mannen 85 prosent av tiden.

Les også (+) Han løy for meg i fire år. Sannheten gjorde meg kvalm og redd

Dårlig eksmann

Det første halvåret etter at jeg gjorde det slutt, var han bare ettergivende og snill, fordi han håpet at det ville endre min beslutning. Da han innså at det var over mellom oss, kom hans dårlige sider frem, og slik har det vært siden.

Mens jeg før skilsmissen hadde hans dårlige personlighet 15 prosent av tiden, lever jeg nå med det kontinuerlig, og det har vært en voldsom belastning.

De to gangene jeg har møtt en mann som jeg har likt og følt at det kunne ha blitt fint å være sammen med, har min eksmann torpedert alt ved å sjikanere meg, både direkte og overfor barna og vennene mine.

Jeg har ikke orket å stå i det og har avsluttet det som ikke engang fikk begynt. Jeg føler at jeg ikke kan utsette en ny mann for min eksmanns hat. På et vis styrer han livet mitt fremdeles.

Hvorfor flytter jeg ikke sammen med ham igjen, så det blir litt fred, har jeg spurt meg selv mange ganger, men det har nok rent for mye vann i elven.

Hadde jeg visst det jeg vet i dag, ville jeg ha valgt å bli, for å bryte med en som har to vidt forskjellige personligheter, kan rett og slett koste for mye.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på sidene «Leserne forteller» i Hjemmet. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 04/10 2023.

Les også