DE BLÅ SIDENE

For svigermor var det helt naturlig, for meg var det utenkelig

Svigermor nektet, så jeg gjorde det i smug. Da vi dro hjem, var hun så fornærmet at hun ikke engang ga meg en klem. Nå forstår jeg hvorfor.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Jeg forsto ikke hvorfor svigermor gjorde det på denne måten. For meg var det bare rart.

Men la meg begynne med vår historie. Christian og jeg møttes da vi gikk på samme skole, og vi flyttet sammen da vi var ferdige med utdanningen.

Vi likte begge å reise på besøk til våre gamle hjemsteder, enten til hans eller mine foreldre. Da overnattet vi i altfor trange senger på våre barnerom, men det var faktisk veldig koselig.

Jeg likte Christians foreldre, Kai og Birte, som var veldig søte og snille. Moren hans hadde stor glede av å tilbringe mye tid på kjøkkenet slik at vi skulle få masse god mat.

Hun lagde alle rettene Christian hadde elsket som barn, og det syntes jeg var så søtt. Alt gikk veldig bra helt til tredje gang vi besøkte dem.

Vi kom sent på kvelden, så etter å ha drukket en kopp kaffe fulgte Birte oss opp til rommet.

– Pappa har en vond rygg, så akkurat nå sover han på sofaen. Jeg kan ta Christians rom, så dere kan få dobbeltsengen vår, sa hun og åpnet soveromsdøren.

Vi protesterte først fordi vi ikke ønsket å være til bry, men Birte sa at det var vi absolutt ikke. Først da hun tok av sengeteppet, så jeg at hun ikke hadde skiftet på sengen.

Jeg ble så overrasket. Trodde hun virkelig at vi ville sove der? Der hun og Kai hadde sovet i flere netter på rad i det samme sengetøyet.

– Jeg kan skifte på sengen, sa jeg.

For meg var det helt opplagt, men Birte forklarte at hun hadde byttet sengetøy for tre dager siden, så det var ikke nødvendig.

Jeg følte meg nesten kvalm, men jeg ante ikke hva jeg skulle si. Birte gikk tilbake til stuen, og jeg klaget umiddelbart til Christian, men han sa at han syntes jeg var prippen.

– Vi kommer ikke til å dø fordi vi skal ligge i mine foreldres sengetøy, sa han.

Christians overvektige far var hyggelig, men han virket ikke særlig opptatt av hygiene.

Det gjorde ikke tanken på å legge meg under hans dyne noe lettere.

– Jeg gjør det ikke, sa jeg bestemt.

Les også (+): Moren min var alltid så streng. Først i går fikk jeg vite grunnen

Jeg gjorde det i skjul

Uten at Birte så meg, fant jeg noen rene sett med sengetøy og skiftet på sengen.

Ingen la merke til noe før vi skulle hjem. Den morgenen skiftet jeg på sengen igjen, til det opprinnelige sengetøyet Birte mente vi kunne sove i.

Jeg hadde lagt det sengetøyet vi hadde brukt, i vaskemaskinen, men det så Birte. Hun marsjerte inn på kjøkkenet hvor Kai satt og fortalte både sint og høylytt hva jeg hadde gjort.

– Christians kjæreste er tydeligvis så fin på det, sa hun.

I mellomtiden sto jeg på vaskerommet og skammet meg. Usikker gikk jeg også inn på kjøkkenet hvor jeg prøvde å forklare meg.

Men det gikk ikke i det hele tatt. Birte var så fornærmet at hun ikke engang ga meg en klem da vi dro.

– Har du aldri ligget i din mors seng? spurte Christian da vi satt i bilen.

Det var vanskelig å forklare hvorfor jeg følte det var annerledes, men de tilhørte mine aller nærmeste. Det var en instinktiv følelse av hvem jeg var nær nok til å dele dyne med.

Christian selvfølgelig, men også min mor, søster og min aller beste venn. Men ingen andre enn det.

– Men dette er jo mine nærmeste, sa Christian.

Les også (+): Da jeg skjønte hvem min sønns nye kjæreste var, ble gleden snudd til dyp bekymring

Nå forsto jeg

Da gikk det opp for meg, også hvorfor Birte hadde blitt så fornærmet.

Det var faktisk en selvfølge at Birte ikke hadde skiftet sengetøy. Det betød at hun betraktet oss og meg som nær familie, og det hadde jeg misforstått og taklet på en ufin måte.

Fra nå av skifter Birte alltid på sengen før vi kommer på besøk. Hun og jeg har blitt de beste venner, men vi snakker aldri om det som skjedde.

Dessverre tror jeg det skuffet henne veldig, men at hun tenkte på meg som familie har faktisk fått meg til å verdsette henne enda mer.

Imidlertid har jeg fortsatt ikke kommet dit at jeg er klar for å sove i henne og Kais sengetøy. Og med hånden på hjertet, dit vil jeg sannsynligvis aldri komme.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på «De blå sidene» i Norsk Ukeblad. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 24/01 2023, og sist oppdatert 24/01 2023.

Les også