DE BLÅ SIDENE

Det tok mange år før jeg forsto, og nå måtte jeg ta et dramatisk valg

Det kom som et sjokk på mannen min.

Pluss ikon
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN.
HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN. Foto: Getty Images
Sist oppdatert

For flere år siden så Tor på meg og sa at det slo ham at jeg møtte mange menn hver dag gjennom jobben min i barnehagen, og at det gjorde ham nervøs.

Jeg sa at han ikke måtte bekymre seg og at jeg ikke var interessert i noen andre enn ham. Og de fedrene vi møtte på jobb hadde jo små barn og var naturligvis bare interessert i barnas mødre. Lite visste jeg at dette ikke var helt sant.

Vår første datter var fem måneder da vi giftet oss etter å ha vært sammen i nesten fire år. Vi hadde studert, fått oss jobber og fått barn. Nå ville vi også inngå ekteskap. Hos meg var det en usikkerhet langt nede i magen, men jeg valgte å overse den.

Jeg hadde funnet en mann som var forelsket i meg og som ville ha en familie sammen med meg. Selv om jeg ikke var stormende forelsket da vi møttes, likte jeg Tor godt, og vi ble kjærester. Jeg ønsket meg også barn og så for meg å være sammen med ham om foreldrerollen.

Et år før datteren vår ble født, fikk jeg jobb på en småbarnsbase i en barnehage like ved der vi bodde. Da min egen datter var to år gammel, begynte en jente i barnehagen min som var omtrent like gammel som henne.

Jeg var primærkontakt til jenta og fikk derfor en sterk relasjon til henne og et nært samarbeid med foreldrene. Det var faren jeg snakket mest med, for det var stort sett han som hentet og leverte.

Geir var lett å prate med, og det ble ofte til at vi også snakket om andre ting enn datteren hans i de korte samtalene vi hadde i gangen hver dag. Han var både morsom og hyggelig, og jeg syntes han var en fantastisk god pappa.

Da jenta hans hadde gått hos oss i et halvt år, fikk hun en lillesøster. Det var en koselig nyhet, og vi gledet oss stort på deres vegne. Jeg var selv tre måneder på vei da, og noen måneder senere gikk jeg ut i et nytt permisjonsår.

Jeg tenkte mye på Geirs datter mens jeg var borte fra jobb. Hun hadde fått en spesiell plass i hjertet mitt.

Da jeg kom tilbake fra permisjon, skulle også lillesøsteren begynne hos oss. Og siden jeg kjente familien så godt, ble jeg primærkontakt for henne også. Nok en gang var det Geir som stort sett hentet og leverte barna.

Eldstejenta kom ofte til småbarnsavdelingen for å besøke meg, og jeg fikk et sterkt forhold også til lillesøsteren hennes. Da hun hadde gått hos oss ett år, fikk vi imidlertid beskjed om at de skulle flytte til en annen bydel.

Jeg husker fortsatt den vonde følelsen jeg fikk i magen da en kollega fortalte meg det. Jeg synes det var synd at barna ikke skulle gå i barnehagen lenger, men måtte innrømme for meg selv at jeg også kom til å savne faren deres.

Les også (+) Min mann styrte økonomien, og vi levde et liv i sus og dus. Sjokket kom som lyn fra klar himmel.

Gjensynet

Mens yngstejenta hans gikk i min avdeling, tok Geir utdanning for å bli trafikklærer. Jeg hadde ikke førerkort, men Geir sa at jeg burde skaffe meg det, og at han kunne være læreren min.

Jeg sa at jeg gjerne ville det, men vi hadde ikke råd da. Tor hadde ikke fast inntekt, og vi levde stort sett på mine penger, så det måtte vente.

Fire år senere hadde Tor fått en jobb som ga oss en litt mer stødig inntekt, og vi bestemte at jeg endelig skulle prøve å ta førerkortet. Jeg tenkte på Geir, fant trafikkskolen han jobbet for og sendte ham en e-post der jeg spurte om han kunne tenke seg å være læreren min.

Han svarte ja med en gang, og snart møttes vi for første time.

Det var overraskende godt å se ham igjen. Han ga meg en klem før jeg satte meg i bilen, og den varmet langt ned i magen.

Jeg hadde vært litt nervøs på forhånd, men Geir var like morsom og lett å snakke med som før. Den første timen gikk fort, vi lo mye og pratet så godt sammen.

Jeg begynte å glede meg mer og mer til timene, og hver gang fikk jeg en vond klump i magen når timen snart var over. Vi begynte å sende meldinger til hverandre om helt andre ting enn kjøringen. Tonen mellom oss ble stadig mer flørtete, og vi ga hverandre alltid en klem når vi møttes. Jeg kjente at jeg likte ham litt for godt.

En dag da han måtte ut av bilen for å hente noe, kjente jeg at jeg gledet meg urimelig mye til at han skulle sette seg inn i bilen igjen. Da han kom tilbake, møttes blikkene våre i speilet, og jeg kjente at jeg var ordentlig forelsket. Det var ingen tvil.

Etter alle våre fortrolige samtaler, visste jeg at han fremdeles bodde sammen med sine barns mor, men at det bare var av hensyn til jentene. Jeg tok mot til meg og spurte ham rett ut om det var helt slutt mellom dem, og det var det.

Selv hadde jeg lenge kjent at jeg var på vei ut av ekteskapet mitt. Det hadde vært dårlig i lang tid, og følelsene for Tor var frynsete. Idet jeg møtte Geirs blikk i speilet, var all tvil borte. Jeg måtte flytte ut!

Jeg måtte ta det dramatiske valget. Bruddet mellom oss ble et faktum og det kom som et sjokk på Tor.

Han var frustrert, irritert og lei seg. Heftige diskusjoner og krangler ble hverdagskost.

Jeg måtte ut så fort jeg klarte og fant en leie-leilighet like i nærheten. Vi hadde nå tre barn til sammen, og de måtte venne seg til en ny hverdag.

Men for meg ble valget stadig enklere. Forelskelsen var så sterk. Jeg klarte ikke å velge den bort. Tor ba på sine knær om at jeg skulle stille på parterapi og snakke ut om alt det som hadde blitt så vanskelig mellom oss, men jeg hadde absolutt ikke lyst. Bare ordet parterapi gjorde meg kvalm.

Det eneste jeg klarte å tenke på, var Geir. Jeg drømte om ham om nettene, all matlyst ble borte, jeg var skjelven som et aspeløv når jeg sto på fortauet og ventet på at han skulle hente meg før en ny kjøretime.

Les også (+) Hvis jeg får en kjæreste, så må han klare seg uten sex.

Verdens beste kyss

Jeg måtte bare fortelle det til noen, og valget falt på to av mine nærmeste kolleger, som også jobbet i barnehagen da Geirs jenter gikk hos oss.

Jeg fortalte dem om følelsene mine for ham, og de ble både nervøse og glade på mine vegne. De støttet meg og hørte på min frustrasjon over det havarerte ekteskapet og min sterke forelskelse.

Jeg begynte å pynte meg til kjøretimene. Sminke, parfyme og fine klær ble pakket ned i arbeidssekken og tatt på før timene. Hvis jeg kom på jobb etter en kjøretime, fikk kollegaene mine grundig referat, og vi lette etter tegn på at følelsene mine var gjengjelt.

Av og til følte jeg meg sikker på at de var det, andre ganger ble jeg usikker. Men vi sendte stadig flere meldinger til hverandre mellom timene. Og det ble mer og mer tydelig at vi følte noe av det samme.

For min del var ekteskapet helt over. Mens jeg pakket ned tingene mine for å flytte, så jeg rundt meg i leiligheten og kjente at det var tungt å bryte opp fra et familieliv.

Det var vondt å se Tor så lei seg og barna våre så forvirret. Men idet jeg begynte å pakke ut sakene igjen i min egen leilighet, ble følelsen av lettelse stadig sterkere.

Nå vet jeg hvordan det er å ikke bare nøye seg med bra nok, men å faktisk få det man virkelig ønsker seg. Like før jeg flyttet ut, kysset Geir meg for første gang. Klemmen vi skulle gi hverandre ble til det beste kysset jeg noensinne har opplevd! Verden rundt meg forsvant, kroppen ble varm og skjelven. Det føltes så riktig som aldri før. Jeg blir fortsatt skjelven når han kysser meg.

Barna har begynt å venne seg til en ny hverdag, og jeg klarer ikke lenger å forestille meg et liv uten Geir. De to jentene som jeg tok vare på i barnehagen, spiser jeg nå kveldsmat med og har i armkroken når vi sitter i sofaen og ser på film.

Hvis noen hadde sagt til oss at dette kom til å skje den gangen vi møttes på min jobb, ville vi kanskje ikke trodd på det. Men da vi igjen møttes på hans jobb, ble kjærligheten mellom oss åpenbar for oss begge.

Jeg føler meg som verdens lykkeligste kvinne og velger å tro at vår sterke kjærlighet også vil komme barna våre til gode.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på "De blå sidene" i Norsk Ukeblad. I denne serien deler leserne personlige historier. Både person- og stedsnavn er endret for å sikre anonymitet.

Les flere saker: Historier | Erotiske Noveller

Denne saken ble første gang publisert 08/07 2022, og sist oppdatert 08/08 2022.

Les også