Tjener en million dollar på ett innlegg

Lettkledde og styrtrike på Instagram

Kylie Jenner er 23 år og tjener mest i verden på det sosiale mediet Instagram. Med 140 millioner følgere tjener hun over én million dollar per innlegg. 26 år gamle Ariana Grande er nummer to på lista med 160 millioner følgere og 800 000 dollar per innlegg. Snakk om girl power!

Pluss ikon
<b>FOR EN SUKSESS:</b> Kylie Jenners foreldre er rike og berømte. Men hun har tjent mer penger enn dem, helt på egen hånd.
FOR EN SUKSESS: Kylie Jenners foreldre er rike og berømte. Men hun har tjent mer penger enn dem, helt på egen hånd.
Sist oppdatert

For de fleste av oss er Instagram et uskyldig sosialt nettverk, i likhet med Facebook. Mange har en konto der, og legger ut bilder fra fester, turer i skogen, av barnebarn og middagen du spiste i går.

<b>BADEPIKEN:</b> Selena Gomez er både skuespiller og sanger, og her viser hun badetøy fra Krah og casher inn syv millioner pluss. Hei på deg!
BADEPIKEN: Selena Gomez er både skuespiller og sanger, og her viser hun badetøy fra Krah og casher inn syv millioner pluss. Hei på deg!

Samtidig kan vi kikke på postene til andre brukere, de du følger, og de som betaler for at du skal se posten deres. Det er gøy, særlig hvis du er av den nysgjerrige sorten som like gjerne lever livet ditt gjennom å kikke på andres opplevelser som å ha dine egne.

Men er du kjent nok og det er mange nok som følger deg på Instagram, kan det plutselig bli penger av det. Store penger. Ja, dette gjelder mest sannsynlig ikke for deg som leser dette, da, men for de virkelig store kjentfolkene. På oppdrag for store firmaer som Nike poster de noen godord om et produkt og kler seg gjerne i det samme produktet.

Med i internett-innslaget kan det også følge en adresse til et sted som selger produktet, med en rabattkode. Når du da har 150 millioner følgere, setter innslaget i gang et gigantisk mersalg for oppdragsgiveren. Dette fører til at ett eneste bilde på Instagram kan generere opp mot én million dollar til den som har lagt ut bildet.

<b>NUMMER TO:</b> Ariana Grande kan ikke drible, men tjener mer enn Cristiano Ronaldo på Instagram.
NUMMER TO: Ariana Grande kan ikke drible, men tjener mer enn Cristiano Ronaldo på Instagram.

Gelé i håret for alle pengene

30-40 slike avtaler i løpet av ett år, og lønnskontoen stiger med flere hundre millioner kroner. På listen over de ti som tjener mest på et Instagram-innslag er det to fotballspillere de fleste av oss kjenner godt til. Ikke Messi, som regnes som verdens beste fotballspiller, men to som er nesten like gode, og som har adskillig mer gelé i håret.

Cristiano Ronaldo har hele 173 millioner følgere på Instagram og har fått opptil 8,6 millioner kroner for bilder av seg selv. Den brasilianske driblefanten Neymar, like kjent for sine sveiser og ynkelige fallscener på fotballbanen, har 122 millioner følgere og casher gjerne inn seks millioner kroner for et innslag.

Vi finner også to andre karer på ti-på-topp-lista – muskelbunten Dwayne Johnson og artisten Justin Bieber – men i dette universet er det faktisk kvinnene som tjener mest, og de har ikke fylt 30 år engang.

Tidenes yngste selfmade billionær

<b>GAMLEMOR:</b> Beyoncé Knowles er hele 38 år og klart eldst på ti-på-topp-lista. Hun klamrer seg fast til en syvendeplass på den ungdommelige lista.
GAMLEMOR: Beyoncé Knowles er hele 38 år og klart eldst på ti-på-topp-lista. Hun klamrer seg fast til en syvendeplass på den ungdommelige lista.

23 år gamle Kylie Jenner er den som tjener mest på Instagram-
bilder, men ikke vær flau hvis du ikke vet hvem hun er. Det er ikke så viktig, men hun er altså yngst i Kardashian-slekta, som har blitt verdensberømte gjennom å brette seg ut på reality-TV. Kylie er også datter av Bruce Jenner, som tok OL-gull i tikamp i 1976 og ble kåret til verdens beste idrettsutøver samme år.

<b>HOT, HOT, HOT:</b> Slik hilser Kylie Jenner på fansen på Instagram.
HOT, HOT, HOT: Slik hilser Kylie Jenner på fansen på Instagram.

Kylie har overgått faren sin på mange måter. Instagram-inntektene hennes er nemlig bare småpenger i hennes forretnings­imperium. Hun startet tidlig en kosmetikk-serie, som i dag er verdsatt til over ti billioner
kroner.

Dette gjør henne til den yngste selfmade dollarbillionær noensinne. Yngre enn ikke ukjente Mark Zuckerberg, som var 23 år gammel da han begynte å tjene penger som grunnleggeren av Facebook.

<b>ARIANA GRANDE</b>
ARIANA GRANDE

På inntektstoppen på Instagram får Kylie følge av flere andre ungjenter, som alle har til felles at de har gjort karriere i underholdningsbransjen, samtidig som de har utseendet med seg. Store inntekter og et pent ansikt går hånd i hånd i dette universet.

Ariana Grande, Selena Gomez, Taylor Swift og Beyoncé Knowles – alle disse fire jentene er inne på ti-på-topp-lista over inntekter på Instagram, og da gjør det ikke noe om den gjennomsnittlige Vi Menn-leser ikke kan navnet på noen av sangene som har gjort dem kjente.

De kan like fullt le hele veien til banken.

<b>BEYONCÉ KNOWLES</b>
BEYONCÉ KNOWLES

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn

Ti på topp på Instagram

Millioner kroner per innlegg:

1. Kylie Jenner  11,0

2. Ariana Grande  8,5

3. Cristiano Ronaldo  8,3

4. Kim Kardashian (søster til Kylie Jenner)  8,0

5. Selena Gomez 7,5

5. Dwayne Johnson 7,5

7. Beyoncé Knowles  7,0

8. Taylor Swift     6,5

9. Neymar jr.    6,0

9. Justin Bieber     6,0

Denne saken ble første gang publisert 30/12 2019, og sist oppdatert 16/12 2019.

Les også