Mett med Peter

Thai i en fei

Jeg har fått dilla på thairetter med nudler, og lager dem i racerfart; maks 15 minutter.

Pluss ikon
<b>RASK MIDDAG:</b> Kylling med nudler klarer alle å lage. Og det beste: Det tar bare 15 minutter.
RASK MIDDAG: Kylling med nudler klarer alle å lage. Og det beste: Det tar bare 15 minutter. Foto: Peter Nagy
Sist oppdatert

Nudler heter de spaghetti-lignende greiene i mange asiatiske retter. Jeg har alltid ment at nudler er sånne små melboller, og at spaghetti er lang og tynn pasta, men ikke i Asia, altså.

Mer enn Mr. Lee

Mr. Lee gjorde nudlene verdensberømte i Norge, men heldigvis fins det andre måter å bruke dem på enn hans. Når du har de nykokte nudlene oppi en rett, suger de til seg smakene fra kryddere og saus.

LES OGSÅ: Fire drinker du kan velge isteden for Gin & Tonic

Samtidig er de nøytrale i smak selv og stjeler ikke oppmerksomheten fra gode råvarer og kryddere.

<b>MYSTISK:</b> To never grønnkål blir nesten helt borte i stekepannen. 
MYSTISK: To never grønnkål blir nesten helt borte i stekepannen.  Foto: Peter Nagy

Rask mat

Det beste av alt er at rettene kan lages kjapt, for når jeg kommer hjem fra jobb, er jeg skummelt sulten.

<b>KALDDUSJ: </b>Når nudlene er akkurat passe kokt, stoppes kokeprosessen under krana.
KALDDUSJ: Når nudlene er akkurat passe kokt, stoppes kokeprosessen under krana. Foto: Peter Nagy

Slik lager du kylling med nudler

  • Kok nudler i fire minutter og skyll i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  • Samtidig; finkutt hvitløk, løk og chili og fres i olje. Kutt kylling i terninger, pepre og fres i stekepannen. Riv ingefær og ha oppi. La småputre i syv-åtte minutter.
  • Ha i soyasaus, hoisinsaus og grønnkål så det monner, for den krymper fælt. Mot slutten vender du inn nudler og varmer opp.
  • Smak til med sitronsaft og server med chilisaus.

Oppskrift:
Kylling med nudler (2-3 porsjoner)

  • 200 gram nudler
  • 450 gram kyllinglårkjøtt
  • Nykvernet pepper
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 never grønnkål
  • 1–2 rød chili
  • 3 cm fersk ingefær, revet
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss hoisinsaus
  • Sitronsaft
  • Olje til steking
  • Sursøt chilisaus
<b>MAGISK:</b> Med den kraftige, søte hoisinsausen blir alle mesterkokker.
MAGISK: Med den kraftige, søte hoisinsausen blir alle mesterkokker. Foto: Peter Nagy

Denne saken ble første gang publisert 19/06 2019, og sist oppdatert 19/06 2019.

Les også