Nabojenta

Miss MoneyJenny

Jenny McCarthy vokste opp i en katolsk familie, med tanter som var nonner. Det skulle man ikke tro. 

<b>ALL IN:</b> På jobb for Playboy under en veldedighetsaften i Las Vegas.
ALL IN: På jobb for Playboy under en veldedighetsaften i Las Vegas. Foto: Denise Truscello/Getty
Sist oppdatert

Jennifer Ann McCarthy (48) vokste opp i en forstad til Chicago, i en katolsk arbeiderklasse­familie.

Erkeamerikansk

Jennifer, bedre kjent som Jenny, vokste opp med tre søstre, en mor som var delvis hjemmeværende, og en far som var formann på stålverket. All American Girl, altså – og selvsagt var hun også cheerleader på videre­gående.

Dette fanget selvfølgelig interessen til Hugh Hefner. En vakker, blond og erkeamerikansk jente var midt i blinken for hans magasin Playboy, og i oktober 1993 fikk Jennifer 20 000 dollar (omtrent 170 000 kroner etter dagens kurs – veldig mye penger i 1993) for å stille opp i bladet. Selvfølgelig endte hun opp på forsiden som månedens Playmate.

Programleder og skuespiller

Ikke overraskende ble Jenny en braksuksess i Playboy, men i det katolske nabolaget hun vokste opp, var mottagelsen mer blandet. For ikke å snakke om blant den nære slekten, som inkluderte flere katolske nonner. Men Jenny lot seg ikke avskrekke av svovelprekener og løfter om evig pine. Det at Playboy utpekte henne til Playmate of the Year, og ga henne en årslønn på 100 000 dollar og jobb som programleder for et av sine TV-programmer, gjorde valget enkelt.

<b>JENN-OMBRUDDET:</b> Jenny slo igjennom med et brak etter å ha stilt opp i Playboy.
JENN-OMBRUDDET: Jenny slo igjennom med et brak etter å ha stilt opp i Playboy. Foto: REX/NTB

Flere programlederjobber fulgte, og etter hvert begynte hun også å få filmroller. Og ting skjedde raskt. Allerede i 1997 fikk hun ikke mindre enn to egne TV-­programmer; sketsj-showet «The Jenny McCarthy Show», og komiserien «Jenny». Hun fortsatte også å dukke opp i Playboy fra tid til annen, og lanserte selvbiografien sin etter bare noen få år i rampelyset.

<b>EVIGUNG:</b> Jenny har tydeligvis funnet ungdomskilden. Her i 2001, 30 år gammel. 
EVIGUNG: Jenny har tydeligvis funnet ungdomskilden. Her i 2001, 30 år gammel.  Foto: Peter Brooker/REX/NTB
<b>UNDERTØYSCUPEN:</b> Jenny og en ukjent venninne avbildet under Lingerie Bowl 2006.
UNDERTØYSCUPEN: Jenny og en ukjent venninne avbildet under Lingerie Bowl 2006. Foto: Peter Brooker/REX/NTB

Prisvinnende

Film- og TV-rollene har det blitt mange av opp igjennom årene, men Oscar-kandidater har det ikke akkurat vært. Verst medfart fikk filmen «Dirty Love», som Jenny laget sammen med sin daværende regissørektemann John Asher i 2006. Jenny fikk den tvilsomme æren av å vinne den lavthengende prisen Razzie Award, som hvert år deles ut til de verste filmene og skuespillerprestasjonene. Faktisk «vant» hun hele tre priser, for «Verste skuespillerinne», «Verste manus» og «Verste film». Ektemannen vant på sin side Razzie-prisen for «Verste regissør». Ekteparet skilte seg en måned etter premieren.

<b>TYNNKLEDD:</b> Jenny i blanke messingen som programleder under en prisutdeling.
TYNNKLEDD: Jenny i blanke messingen som programleder under en prisutdeling. Foto: Kevin Winter/Getty

Reality-TV

Jenny var deretter i et forhold med skuespilleren Jim Carrey i fem år, men paret gikk hver til sitt uten at det endte i ekteskap. I 2013 begynte hun å date sin nåværende ektemann Donnie Wahlberg, kjent fra popgruppen New Kids on the Block.

Det begynner å bli noen år siden forrige filmrolle. De siste årene har Jenny stort sett dukket opp i reality-programmer av forskjellige slag, ofte sammen med ektemannen.

<b>ONKEL HUGH:</b> Jenny McCarthy og Hugh Hefner under 50-årsjubileet til Playboy.
ONKEL HUGH: Jenny McCarthy og Hugh Hefner under 50-årsjubileet til Playboy. Foto: Denise Truscello/Getty

Kontroversiell

En vakker, blond og erkeamerikansk jente var midt i blinken for Playboy.

Jenny er også kontroversiell. Hun er en av USAs mest kjente vaksinemotstandere, og har blant annet bidratt til å spre feiloppfatningen om at vaksiner fører til autisme. Hun har også gått ut offentlig og hevdet at sønnen Evans autisme har blitt helbredet gjennom en mildt sagt tvilsom behandling som «fjerner tungmetaller fra kroppen». Dette har ført til sterk kritikk fra flere hold, ikke minst fra medisinske fagfolk. Enkelte kritiske røster har gått så langt som å si at Jenny burde la ekspertene ta seg av medisinske råd, og heller holde seg til nakenbilder. Vi har hørt verre ideer.

Andre leke­kamerater

Her er tre andre Playboy-­legender:

Pamela Anderson

Var månedens Playmate i februar 1990, etter at hun hadde debutert på Playboy-­coveret i oktober måneden før. Dette gjorde at hun fikk sjansen som skuespiller, og hun er vel mest kjent for rollen som CJ Parker i Baywatch.

Anna Nicole Smith

Var Miss May i 1992, og ble kåret til årets Playmate året etter. Her hjemme ble hun kjent gjennom en Hennes & Mauritz-kampanje, der folk faktisk kjørte av veien som en følge av de flere meter høye reklameplakatene med den lettkledde og barmfagre modellen.

Marilyn Monroe

Marilyn var allerede en kjent skuespiller da hun dukket opp i første nummer av Playboy i 1953. Men de ikoniske bildene av henne, naken på en rød gardin/teppe, var tatt mens hun fortsatt forsøkte å slå igjennom, og bidro til å gjøre henne til historiens kanskje største sexsymbol.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 06 2021

Foto: Faksimile fra Playboy
Foto: Faksimile fra Playboy

Denne saken ble første gang publisert 10/02 2021, og sist oppdatert 11/02 2021.

Les også