Pizzatest det lukter svidd av
Grændis vant stor pizzatest
Pizza Grandiosa er kanskje Norges mest populære middagsrett. Da vi testet nyheter blant ferdigpizzaene, gikk grændisen Grandiosa Biff helt til topps.
Hver tiende norske middag er en ferdigpizza, og hjemmelagde kjøttkaker med brun saus døde ut med oldemor.
Bare Grandiosa spiser vi to millioner av i måneden, og det anslås at 200 000 setter tenna i den utskjelte grændisen (som Reidar i Øivind Bluncks skikkelse døpte den) på selve julaften.
Ikke nødvendigvis som hovedrett, men kanskje til lunsj under travle forberedelser.
Uansett; ferdigpizza og julekos hører sammen, så hvorfor ikke velge en god en?
Luftige og fine
Vi Menns folkelige smakspanel gjøv løs på ti ferdignyheter i frysedisken. Å steke en pizza riktig er en vitenskap i seg selv, men i en slik test må det inngås kompromisser, så alle pizzaene ble stekt samtidig på 225 grader varmluft i en industriovn og etter tidsanvisningene på pakkene. Et par av pizzaene antok en noe kremert karakter på overflaten, men til gjengjeld ble samtlige bunner luftige og fine.
– Det gjør jo bare testen mer autentisk, siden overstekte pizzaer er hobbykokkens hverdag, erklærer Mats.
Allerede den første pizzaen vi smaker på, Grandiosa Biff, er overraskende god.
– Veldig godt kjøtt og god tomatsaus, savner bare litt mer ost, mener Astrid.
– Jeg kjenner igjen Grandiosa-sausen, og jeg liker jo egentlig den, sier Mats.
Rømmebasert saus
I gamle dager var Grandiosa bare den med skinke og paprika, men i dag finner du 16 ulike varianter med det kjente varemerket. Helt sjukt.
Deriblant to morsomme nybakt-varianter der deigen hever i ovnen og blir helt superfluffy. Disse kan fort bli en favoritt i noen hjem.
Etter ti pizzaer skal det vise seg at den første ble kåret til den beste. Riktignok ikke enstemmig; undertegnede likte best Dr. Oetkers Rustica Ham & Cheese, med klare rene smaker og et annerledes fyll der tomatsausen er byttet ut med en hvit rømmebasert saus.
I en jury må man imidlertid bøye seg for flertallet, og det er ikke sikkert at vår vinner er din vinner.
Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn
Denne saken ble første gang publisert 06/12 2019, og sist oppdatert 06/12 2019.