WAGS

Fotballfruene i fotball-EM

Endelig er det klart for EM, etter ett års utsettelse. Det knyttes store forventninger til hva lagene vil levere i år – både på banen og tribunen. 

<b>SANGERINNE:</b> Chloe Wealleans-Watts traff Mason Mount da hun var 17 og han 18, i 2017.
SANGERINNE: Chloe Wealleans-Watts traff Mason Mount da hun var 17 og han 18, i 2017. Foto: Chloe Wealleans-Watts på Instagram
Sist oppdatert

Det har vært store utskiftninger i den britiske troppen siden sist mesterskap. Lucia Loi, Ruby Mae og Millie Savage er ute etter brudd, det samme er Jena Frumes. Sistnevnte skjedde riktignok rett før forrige VM, og frøken Frumes føler seg allerede mye bedre. Hun har nemlig blitt gravid med den amerikanske popstjerna Jason Derulo.

De fleste har vel nå skjønt at vi ikke snakker om troppen som skal representere balløya på banen. Selv om England er fødestedet til verdens mest populære sport, og fotball nærmest er en religion for mange briter, er det nemlig ikke bare idrettsprestasjonene som står i fokus under store mesterskap. Fotballstjernenes bedre halvdeler har blitt en begivenhet i seg selv, godt hjulpet av det faktum at mange av dem er smellvakre modeller.

Koner og kjærester

<b>VENNINNER:</b> I fravær av kona til Jamie Vardy, Rebekah Vardy (t.h.), vil kanskje Kyle Walkers forlovede, Annie Kilner (t.v.), ta ledelsen for årets engelske WAG-kontingent.
VENNINNER: I fravær av kona til Jamie Vardy, Rebekah Vardy (t.h.), vil kanskje Kyle Walkers forlovede, Annie Kilner (t.v.), ta ledelsen for årets engelske WAG-kontingent. Foto: NTB/Dave Shopland/BPI/REX

Fenomenet har fått navnet WAGs (Wives And Girlfriends), og får bred pressedekning i hvert eneste mesterskap. De fire tidligere nevnte datet henholdsvis Marcus Rashford, Dele Alli, John Stones og Jesse Lingard. Grunnene til at det ble slutt skal ha vært alt fra utroskap for Jesse Lingard, til at John Stones skal ha blitt for høy på pæra etter suksessen med Manchester City og deltagelsen i forrige VM. Alli skal på sin side ha fått marsjordre fordi han var altfor glad i å spille dataspillet Fortnite. Så kan man jo tenke hva man vil om den prioriteringen.

Men, tro ikke at disse gutta kommer ensomme til fotballfesten av den grunn. John Stones skal for eksempel ha fjernet tatoveringen av Millie på armen for lengst, og har blitt sett med skjønnhetspleieren Olivia Naylor, mens Dele Alli skal ha blitt sett med den 20 år gamle datteren til selveste Pep Guardiola. I skrivende stund viser det seg også at Alli har blitt droppet fra EM-troppen til England. Overgangene kan skje brått i dagens fotball – både profesjonelt og på privaten.

<b>GULLTØRST:</b> Fern Hawkins «slo igjennom» under VM i 2018, og vil støtte forloveden Harry Maguire og England fra tribunen også i år.
GULLTØRST: Fern Hawkins «slo igjennom» under VM i 2018, og vil støtte forloveden Harry Maguire og England fra tribunen også i år. Foto: jean catuffe/getty images

Internasjonalt fenomen

<b>MODELLKJÆRESTE:</b> Cristiano Ronaldo ser ut til å ha funnet roen sammen med Georgina Rodriguez. Fullt forståelig, mener vi. 
MODELLKJÆRESTE: Cristiano Ronaldo ser ut til å ha funnet roen sammen med Georgina Rodriguez. Fullt forståelig, mener vi.  Foto: Getty Images/Arnold Jerocki

Det var i 2006 at akronymet WAGs først dukket opp i den britiske sladderpressen, og fikk skikkelig feste under VM i Tyskland. Med Cheryl Cole og Victoria Beckham på tribunen var det mang en fotograf som fant det for godt å snu ryggen til fotball­banen, og heller dokumentere rekken av vakre jenter som hadde møtt opp for å se mennene sine.

Etter hvert skulle det også spre seg til å dekke konene og kjærestene til fotballspillere fra andre land, og også til en viss grad i andre idretter. Gisele Bündchen (gift med den amerikanske fotballspilleren Tom Brady), Hilary Duff (gift med den kanadiske hockeyspilleren Mike Comrie), Khloé Kardashian (tidligere gift med basketballspiller Lamar Odom), Carrie Underwood (gift med hockeyspiller Mike Fisher) og Irina Shayk (datet fotballspilleren Ronaldo i en rekke år) har alle blitt innlemmet i WAGs-
begrepet.

<b>ORIGINAL-WAGSENE:</b> Under VM i Tyskland i 2006 var Cheryl Cole forlovet med Ashley Cole, og som artist fant hun tonen med Victoria Beckham på tribunen. Coleen Rooney (midten bak) var også med.
ORIGINAL-WAGSENE: Under VM i Tyskland i 2006 var Cheryl Cole forlovet med Ashley Cole, og som artist fant hun tonen med Victoria Beckham på tribunen. Coleen Rooney (midten bak) var også med. Foto: kai pfaffenbach/reuters/ntb

Omstridt begrep

Selvsagt blir ikke uttrykket like godt tatt imot av alle. Enkelte mener det er sjåvinistisk og sexistisk, i det at det definerer jentene som en slags eiendel for idretts-
personligheten de er med. Noen går så langt som å påpeke at ordet i seg selv sammenligner jentene med hunder – at de lykkelig logrer med halen (wagging their tails) ved siden av eierne (spillerne) sine.

Det får så være, faktum er uansett at mange av fotballverdenens største stjerner har koner og kjærester, eller KOKs som det ville blitt på norsk, og også i år er det noen iøynefallende jenter som skal heie frem sine fotball­spillende ektemenn og kjærester.

<b>FIN FORMASJON:</b> Frankrike med en sterk angrepsrekke under EM på hjemmebane i 2016: Ludivine Payet, Sephora Coman og Tiziri Digne, da gift med henholdsvis Dimitri Payet, Kingsley Coman og Lucas Digne.
FIN FORMASJON: Frankrike med en sterk angrepsrekke under EM på hjemmebane i 2016: Ludivine Payet, Sephora Coman og Tiziri Digne, da gift med henholdsvis Dimitri Payet, Kingsley Coman og Lucas Digne. Foto: Getty Images/Jean Catuffe

Veteranen Rebekah

<b>UTE AV TROPPEN:</b> Ruby Mae skal ha trukket seg fra Englands WAGs etter å ha dumpet Dele Alli, som nå også er ute av landslaget.
UTE AV TROPPEN: Ruby Mae skal ha trukket seg fra Englands WAGs etter å ha dumpet Dele Alli, som nå også er ute av landslaget. Foto: NTB

Sjefen i den engelske flokken har inntil nylig vært Rebekah Vardy, kona til Leicesters Jamie Vardy – som har takket nei til landslaget. 39 år gamle Rebekah har en rekke mesterskap under beltet, og har skaffet seg en aktiv karriere som deltager i en rekke kjendis-TV-
konsepter som «Dancing with the Stars» og «I’m a Celebrity, Get Me Out of Here». Hun har også gjort seg bemerket for å ha vært gjennom en offentlig ordkrig med Coleen Rooney (gift med Wayne), som var den ubestridte lederen for britiske WAGs i tidligere mesterskap.

Coleen skal gjennom et innlegg i sosiale medier ha beskyldt, og fremlagt bevis for, at Rebekah har lekket historier til pressen. Etter innlegget blir Coleen selvsagt omtalt som WAGatha Christie i den britiske sladderpressen.

Trebarnsmoren Rebekah på sin side nekter all befatning med dette, og advokater på begge sider er på saken. Drama og krangling er det nok av blant WAGs-ene, og det er nok også noe av forklaringen på hvorfor den kulørte pressen har lagt sin elsk på dem.

<b>ACE VENTURA:</b> Spanske Jordi Albas kone Romarey Ventura byr på seg selv i sosiale medier. 
ACE VENTURA: Spanske Jordi Albas kone Romarey Ventura byr på seg selv i sosiale medier.  Foto: Instagram

Årets tropp

Det er flere Three Lions-jenter som har skapt litt bølger i pressen. Sagaen om Annie Kilner og Kyle Walker har for eksempel vært en gjenganger i flere år. De to fikk tre barn sammen mellom 2011 og 2017, men etter VM i 2018 skal de ha hatt et opprivende brudd. Kyle Walker satte barn på en annen kvinne så sent som for 13 måneder siden, før Annie ga kjæresten en ny sjanse. Senest i mai i år skal Annie og mannens sidesprang ha hatt en krangel som ble behørig dekket i den kulørte pressen.

Mindre drama har det, foreløpig, vært rundt smellvakre Chloe Wealleans-Watts. Den 21 år gamle sangeren skal ha begynt å date Mason Mount i 2017, en spiller som har vært en av de store stjernene på nybakt Champions League-vinner Chelsea de siste par årene. Chloe har ligget unna de store skandalene, og er i ferd med å bygge opp en karriere i det London-baserte jentebandet 303.

<b>GENEOVEFFA DARONE:</b> Dama til Lorenzo Insigne representerer Italias farger.
GENEOVEFFA DARONE: Dama til Lorenzo Insigne representerer Italias farger. Foto: Getty Images/Claudio Villa

Hard konkurranse

England får imidlertid knallhard konkurranse under mesterskapet. Og nok en gang mener vi først og fremst på tribunen, vi har ikke nødvendigvis troen på dem i selve fotballmesterskapet denne gangen heller. WAGs-fenomenet har for lengst spredt seg til andre land i Europa, ikke minst Spania. Her kan vi for eksempel trekke frem Romarey Ventura, som nok må ha litt av æren for at ektemannen Jordi Alba har over 13 millioner følgere på Instagram – selv om han som venstreback på Barcelona og det spanske landslaget selvfølgelig er en gedigen stjerne i seg selv.

Portugals store stjerne Cristiano Ronaldo trengte ikke å fortvile lenge etter bruddet med Irina Shayk. De siste årene har han vært så heldig å få dele hus-være med den spansk-argentinske modellen Georgina Rodriguez.

<b>TA OSS TIL ITALIA:</b> Asurblått hav, god mat, deilig vin og … Jessica Melena!
TA OSS TIL ITALIA: Asurblått hav, god mat, deilig vin og … Jessica Melena! Foto: Instagram

Italienske fristelser

Drama og krangling er det nok av blant WAGs-ene.

Lenger nord har trioen Dimitri Payet, Kingsley Coman og Lucas Digne kunnet speide opp mot tribunen etter sine respektivt bedre franske halvdeler, Ludivine, Sephora og Tiziri, som gjerne har sittet samlet under store mesterskap. I år har imidlertid gjengen blitt splittet opp, siden 34 år gamle Payet har blitt skjøvet ut av laget og Coman er blitt skilt. Payet sitter muligens hjemme og speider mot tribunen likevel, via TV-skjermen, for franske menn er kjent for sin appetitt på vakre kvinner. Sjekk undersak for enda flere eksempler.

Men, vi må jo nesten si det, at våre favoritter kommer fra pastaens hjemland. De italienske tribuneinnslagene er nærmest verdt 90 kjedelige minutter med de asurblå alene. Det er nesten så vi håper på masse VAR-avgjørelser, slik at kameraene kan plukke opp skjønnheter som Geneoveffa Darone (gift med Lorenzo Insigne), Veronica Martinelli (gift med Lorenzo Pellegrini) og ikke minst nydelige Jessica Melena, gift med heldige Ciro Immobile.

Ja takk, begge deler

Coleen blir omtalt som WAGatha Christie i sladderpressen.

Dersom det sitter fotballfans og irriterer seg grønne over at vi til­synelatende er mer interessert i tribunen, enn det som skal skje på banen, er det selvfølgelig ikke slik. Men når man har mulighet til å få både i pose og sekk, er det ingen grunn til å takke nei. Spesielt ikke når det lenge så ut som om mesterskapet måtte spilles for tomme tribuner. I stedet blir det altså fotballfest av godt, gammelt merke. EM 2021 blir på alle måter en vakker affære.

Enda flere WAGs

<b>SVEITSISK SUPERPAR:</b> Sveits’ kaptein Granit Xhaka sniker til seg et kyss fra kjæresten Leonita Lekaj.

Her er en liste på 20 jenter til vi kommer til å se etter på tribunene i sommer …

… når Sveits spiller:

Dhurata Ahmetaj (Xherdan Shaqiri)

Naomi (Breel Embolo)

Leonita Lekaj (Granit Xhaka)

… når Danmark er på banen:

Katrine Fogt Friis (Andreas Christensen)

Josephine Siw Nielsen (Pierre-Emile Højbjerg)

… når Portugal har kamp:

Daniela Machado (João Cancelo)

April Ivy (Ruben Dias)

Ines Tomaz (Bernardo Silva)

Ana Pinho (Bruno Fernandes)

… under Frankrikes oppgjør:

Estelle Lenglet (Clément Lenglet)

Sandra Zouma (Kurt Zouma)

Maria Zulay Salaues (Paul Pogba)

Cora Gauthier (Karim Benzema)

Alicia Aylies (Kylian Mbappé)

Erika Choperena (Antoine Griezmann)

… når Sverige skal til pers:

Maja Nilsson (Victor Lindelöf)

Shanga Hussein (Emil Forsberg)

… i Englands kamper:

Katie Goodland (Harry Kane)

Megan Davison (Jordan Pickford)

Rebecca Cooke (Phil Foden)

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 29 2021

Denne saken ble første gang publisert 16/06 2021, og sist oppdatert 16/06 2021.

Les også