Her blir kjæresten til Marius tatt inn i den kongelige varmen

Første gang Marius og kjæresten viser sin kjærlighet i offentligheten.

Kronprinsesse Mette-Marit var tilstede som tilskuer sammen med sin sønn Marius Borg Høiby og hans kjæreste Linn Helena Nilsen. I bakgrunnen Inge Andersen og kronprins Haakon.
Kronprinsesse Mette-Marit var tilstede som tilskuer sammen med sin sønn Marius Borg Høiby og hans kjæreste Linn Helena Nilsen. I bakgrunnen Inge Andersen og kronprins Haakon. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Publisert

I midten av juli omtalte Nettavisen nyheten om at Marius Borg Høiby, sønn av kronprinsesse Mette-Marit og medlem av kongefamilien, hadde funnet tonen med 20-åringen Linn Helena Nilsen fra Drammen.

Det unge paret var blant annet blitt observert hånd i hånd midt i Oslo sentrum, og har ikke lagt skjul på sin beundring for hverandre i sosiale medier.

(artikkelen fortsetter under)

Det var tydelig at Marius kjæresten Linn Helena koste seg under Oslo Horse Show. Tar de en selfie til et kongelig minnealbum? Bildene var hvert fall ikke å se på noen av deres Instagram-profiler lørdag kveld ...
Det var tydelig at Marius kjæresten Linn Helena koste seg under Oslo Horse Show. Tar de en selfie til et kongelig minnealbum? Bildene var hvert fall ikke å se på noen av deres Instagram-profiler lørdag kveld ... Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Under Oslo Horse Show lørdag viste de sin kjærlighet for første gang i offentligheten. Bildene er distribuert av bildebyrået NTB Scanpix, og viser øyeblikk hvor det unge paret tydelig ler og koser seg.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon var også til stede. I tillegg var Marius' halvbror prins Sverre Magnus.

Første gang i offentligheten

- Det er veldig hyggelige bilder fra dagens Oslo Horse Show i Telenor Arena, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til Nettavisen.

Foto: Skjermdump Instragram

Les også: «Lille Marius» har funnet tonen med millionæren Linn Helena Nilsen

- Det er tydelig at kronprinsparet velger å gjøre som kongeparet gjorde da Märtha og Haakon var i tenårene og nyforelseket. De inviterer kjæresten inn i varmen, sier kongehuseksperten og -bloggeren.

Paret har tidligere vist seg sammen på bilder i sosiale medier, men dette er første gangen de opptrer sammen på offentlig arrangement med presse til stede.

På sin åpne Instagram-profil, hvor Borg Høiby i sommer hadde over 32.500 følgere, erklært han sin beundring for Drammens-jenten. 17. juni la han ut et bilde av seg selv, hvor Nilsen roser ham og skriver:

«feeling lucky», etterfulgt av et smilefjes. Borg Høiby svarer slik:

«Im lucky too have you», etterfulgt at et hjerte og Nilsens navn.

KOMMENTAR: Marius og Nilsen kan ikke legge ut bilder av seg selv og kommentere kjæresteforholdet overfor 35.000 følgere, og samtidig påberope seg privatlivets fred.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.
TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB scanpix)

Kongeekspert: - Hyggelig

Anledningen for at kongefamilien og Nilsen var på Oslo Horse Show var at prinsesse Märtha Louise gjorde comeback på hesteryggen.

- Det er spesielt hyggelig å se at eldstebarnet på Skaugum, Marius Borg Høiby, har med seg kjæresten. De to har vært observert sammen med kronprinsparet før, både på Slottet og i hennes hjemby Drammen, men dette er første gang de viser seg sammen offentlig et sted hvor også pressen er til stede, sier Totland.

Nettavisen har forsøkt å kontakte Nilsen, men hun har ikke besvart våre henvendelser. Kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, ønsker ikke å kommentere saken.

Millionær-kjæreste

Nilsen kommer fra en velrennomert og styrtrik familie i Drammen. Ligningstallene for 2015 viser at 20-åringen hadde en formue på 5,6 millioner kroner, mens inntekten var på like over 59.000 kroner.

Prinsesse Märtha Louise på Oslo Horse Show på Telenor Arena.
Prinsesse Märtha Louise på Oslo Horse Show på Telenor Arena. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hun har også et enkeltmannsforetak, hvor det i offentlige registre kommer frem at hun driver med modellvirksomhet. På sin egen Facebook-profil kommer det frem at hun jobber ved en skole.

Tidligere har det vært spekulert i at Marius og kjæresten skal flytte til USA.

- På nyåret skal Marius og kjæresten dra sammen til USA for å studere ved et universitet i California, sier han til Nettavisen.

Les også: Marius Borg Høiby lukket Instagram-profilen sin

I disse dager traver 350 hester i og rundt Telenor Arena under Oslo Horse Show. Lørdag var det klart for comeback-klassen der ryttere som deltok i det første Oslo Horse Show stilte til start. 

På en av hesteryggene i denne klassen satt prinsesse Märtha Louise, og det var tydelig at rytteren var fornøyd med både egen og hestens innsats, skriver NTB.

Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Denne saken ble første gang publisert 15/10 2016.

Les også