Slik velger du riktig øyeskygge i høst

Se hva som vil passe din hud best.

Foto: BULLS
Publisert

(SIDE2): På den røde løperen og på catwalkene har vi sett en rekke dramatiske øyelokk, og alt fra rødt, burgunder, lilla, blått og metallisk er inkludert.

En slik øyenskygge vil kanskje i første omgang virke å være i det meste laget for mange, og ikke minst er det vanskelig å finne ut hvilken trendfarge man skal gå for når man kommer inn i butikken og ser flere hundre farger i rekke og rad.

Når det kommer til øyeskygge, og spesielt en som skiller seg litt ut, så kan det være greit å få et lite hint om den vil passe for din hudtone eller ikke.

Foto: Bulls / All Over Press

Husk at det også finnes mer subtile varianter, med kun et hint av farge, og disse er fine å bruke mens man prøver seg frem.

Under kan du se hvilke skygger som passer for varme og kalde hudtoner.

Først må du finne ut hvilken hudtone du har, og her er et godt triks:

Se på innsiden av håndleddet ditt, om blodårene der er blå eller blålilla har du mest sannsynlig en kald hudtone, om de er mer grønnaktige eller grønnblå er du mest sansynlig varm, ifølge Grazia.

Har du en kald hudtone vil du kle blåtoner, rosa og sølv godt, mens varmere hudtoner vil kle gyldne toner som bronse og grønt, skriver magasinet.

Husk at du også bør tenke over om disse passer øyenfargen din.

Hasselfargede øyne:
Gråtoner, dyp rosa og burgunder vil se flott ut på deg. Du kan med fordel styre unne gyldne toner.

Brune øyne:
Brune øyne kler det meste, men spesielt fint er brune øyne mot bronse og blått.

Blå øyne:
Tenk metallisk, som gull, bronse og kopper, men også champagnefargede toner for en naturlig look. Mørk marine vil også kle deg godt, sammen med gråblå.

Grønne øyne:
Rosa og lilla er dine venner, sammen med toner av rosegull.

Denne saken ble første gang publisert 06/10 2014.

Les også