KJÆRLIGHET:

Trikset er å sove hver for seg

For Anlaug og Tommy har separate soverom holdt kjærligheten varm.

VARME: - Det går aldri en dag uten at vi gir hverandre en klem, forteller Anlaug (47) og Tommy (50), som har vært gift i ti år.

VARME: - Det går aldri en dag uten at vi gir hverandre en klem, forteller Anlaug (47) og Tommy (50), som har vært gift i ti år. Foto: Christin Lund Storstein

Publisert Oppdatert

Dette hadde ikke gått om vi ikke hadde hatt hvert vårt soverom.

Vi har aldri vært av dem som sitter limt på fanget til hverandre når vi er ute sammen. Men vi har noe annet: Et veldig sterkt bånd knyttet imellom oss som gjør at "vi hører hverandre vinke", forteller Anlaug Bergan Johansen (47) og Tommy Johansen (50).

Les også: Gift i fem år av gangen

De forklarer:

- Om vi er i hver vår ende av et støyende lokale, kan vi plutselig få øyekontakt uten å rope til hverandre når det er noe. Vi bare føler det, sier paret som feiret sølvbryllup i fjor - hjemme i sølvverksbyen Kongsberg.

Aldri kranglet

Paret føler at de er blitt likere med årene.

- Jeg er blitt roligere, og han er blitt flinkere til å ta frem følelsene sine og si ifra, sier Anlaug som beskriver ektemannen som en veldig rolig person, som aldri snakker nedsettende om noen, selv ikke innenfor husets fire vegger.

Tommy og Anlaugs kjærlighetsråd:

  • Det er viktig å føle at man har funnet den rette! Det blir ingen nærhet og åpenhet om man ikke har det...
  • Ha respekt og tillit til hverandre, slik at man kan gi hverandre frihet til å gjøre ting hver for seg.
  • Grip dagen! Ta en pust i bakken, tenn lys, og åpne en flaske rødvin bare dere to. Snakk om noe annet enn jobb og barn.

- Vi har faktisk aldri kranglet, selv om vi har vært uenige. Æren for det gir jeg Tommy, sier Anlaug, som nok er mer av det ildfulle slaget.

Les også: Hvilket glidemiddel skal du velge?

Paret har begge tidkrevende lederjobber og har to jenter på 20 og 8 år.

- Noe av det som har vært viktigst for ekteskapet, er at vi har hatt full frihet til å dyrke interessene våre hver for oss. Jeg driver med teater og Anlaug med sang. To hobbyer som tar mye tid, sier Tommy.

- Og så hadde ikke dette gått om vi ikke hadde hatt hvert vårt soverom! skyter Anlaug inn med glimt i øyet.

Hun forteller at snorkingen hans er et problem, og at han legger seg tidlig, mens hun liker å vente til midnatt og må lese før hun sovner. De har hatt hvert sitt soverom de siste ti årene, men innrømmer at litt av nærheten blir borte ved ikke å sove sammen, og at det har vært den største utfordringen deres i ekteskapet.

- Men lidenskapen, den er der fortsatt - om ikke som i de første forelskelsesårene. Men vi kan si det sånn at lidenskapen er der når timeplanen er grei. Men det går aldri én dag uten at vi gir hverandre en klem - det er viktig!

Les også: Hva gjør du når du forelsker deg i en annen?

Hjertet hopper

Anlaug innrømmer at dukker Tommy uventet opp på jobben eller andre steder, kjenner hun fortsatt at hjertet hopper litt. Anlaug på sin side er flink til å skape god stemning med tente lys.

Og så elsker de å gå måneskinnsturer sammen.

- Tommy er utrolig flink til å gi meg gaver jeg virkelig setter pris på, og vi har aldri glemt eller latt være å markere én eneste bursdag eller bryllupsdag - det tror jeg er viktig, sier Anlaug.

Les også: Fortell om ditt pinligste julebord og vinn et årsabonnement

Les også: Tryggere å være samboer

Les mer om samliv og sex på Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning