Sexleketøy:

Sexy julegaver som oser klasse

Kvalitet, design og trendfaktor er vår tanke bak årets sexy gavetips.

SEXGAVE: Et sexleketøy er en gave som kan nytes lenge.

SEXGAVE: Et sexleketøy er en gave som kan nytes lenge. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox

Publisert Oppdatert

I løpet av året som har gått har vi dykket ned i havet av sexleketøy både en, tre og fem ganger. Vi har pløyet oss gjennom produkter og produktomtaler, ledsaget av kunnskapsrike folk i bransjen. Vi har forespurt bestselgere og snakket med Norges eneste designere av sexleketøy, Line Andersen og Karianne Rønning i Laid AS.

Vi har sett på trendene, som hvordan sexleketøyene forandrer seg, også på herresiden.

I tillegg har vi sanket gode råd om materialer.

Basert på denne informasjonen og netthandlenes tips, har vi plukket ut noen produkter som vil vise deg som en selektiv og kvalitetsbevisst kjøper, noe mottakeren av produktet trolig vil sette pris på. Flere tips til produkter finner du i denne oversikten over sexleketøy som det er verdt å merke seg.

1. Fifty shades-feber

Fifty Shades-feber.

Fifty Shades-feber.

Fifty Shades-kolleksjonen. I kjølvannet av boksuksessen til Fifty Shades of Grey-triologien har det dukket opp sexleketøy som beskrevet i bøkene. Den offisielle Fifty Shades-serien, serien som er et samarbeid med forfatteren av bøkene, er det Kondomeriet som fører.

2 kriterier:

Det kanskje beste rådet når du skal velge et sexleketøy, enten til deg selv eller andre, er å snevre inn søket ved å være bevisst særlig to ting: Materiale (ren silikon, eventuelt glass eller stål!) og kvalitetsstempel.

- La øynene bestemme, og legg gjerne på den ekstra hundrelappen, for det er uansett verdt pengene, råder Cecilie Kjensli i nettbutikken Ceciliekjensli.no.

- Og husk glidemiddel, alltid! Det nyeste er organiske glidemidler uten glycerin, aspartam og parabener, sier Terje Presthus i Erotikknett.no, som har solgt glidemidler på nett siden 2000.

- Vær også klar over at mye av det som selges som «silikon» er i virkeligheten en blanding av forskjellige materialer, hvor bare en liten prosent andel faktisk er silikon, sier Presthus.

Sex & Mischief-kolleksjonen (Sportsheets). I tillegg til den offisielle Fifty Shades-serien, finnes det en rekke uoffisielle serier. Sportsheets er internasjonalt kjent for god kvalitet. Erotikknett.no.

Fifty shades-trilogien. Bøkene får du kjøpt hos Ceciliekjensli.no, Kondomeriet.no m.fl..

Crossfire-trilogien. Lest ut Fifty Shades og sugen på mer? Da bør du sjekkke ut ut konkurrenten, Crossfire-triologien av Sylvia Day. Bokkilden.no.

DareMe gavesett (Lelo). Svenske Lelo er ledende innen design av sexleketøy og har selvsagt også kastet seg på Fifty Shades-bølgen. Ceciliekjensli.no, Flirt.no m.fl.

Ben Wa vaginakuler, gull. Vaginakulene Ana drømmer om... Flirt.no

Diamanthåndjern. Disse håndjernene er de lekreste vi har funnet, bare husk at for nybegynnere innen BDSM er noe som heter mansjetter bedre å starte med. Mansjetter inngår både i den offisielle og i de fleste uoffsielle Fifty Shades-serier, og er også å finne blant generelt utvalg av BDSM-utstyr. Ceciliekjensli.no.

2. Norsk design

Det erotiske spillet Flørt. Et helnorsk erotisk spill kan få leken tilbake i forholdet, utviklet av blant annet Terje Presthus i Erotikknett.no.

Norsk design.

Norsk design.

Laid D1 stone dildo. Dildoen er utført i Norges nasjonalstein larvikitt og har vunnet priser for sitt innovative design som har som mål å treffe kvinnens g-punkt. Ceciliekjensli.no.

Laid D1 silikondildo, rosa. Laid-jentene designer leketøy med kvinners anatomi for øyet, og det er også grunnen til formen på denne. Ceciliekjensli.no.

Laid P2 penisring, blå. Penisringen i ren silikon har høstet internasjonal anerkjennelse. Ceciliekjensli.no, Erotikknett.no m.fl.

3. Kvinners lekreste orgasmefavoritter

We vibe thrill. Dette er solovarianten av parleketøyet We vibe (som også er et godt gavetips!). Solovarianten regnes også av folk i bransjen for å være et av årets mest innovative, men likevel brukervennnlige leketøy. Ceciliekjensli.no, Erotikknett.no, Kondomeriet.no m.fl..

Magic Massager (Adam & Eve). Dette er massasjestaven som ligner mest på Betty Dodson-favoritten fra 70-tallet. Dette er ikke den mest oppdaterte på markedet, designmessig, men mange vil likevel mene at denne er den beste. Ceciliekjensli.no.

Hennes orgasmefavoritter.

Hennes orgasmefavoritter.

Smart Wand, hvit (Lelo). Dette er Lelos oppdaterte variant av klassikeren over og er blant årets virkelige nyheter. Apparatet er i ren silikon, har trinnløs vibrasjon, er stillegående og har syv ulike innstillinger. Ceciliekjensli.no.

Happy rabbit vibrator, rød. Den klassiske rabbit-vibratoren med kilefingre har vært ute en stund, designmessig (den er for stor, for pinnerett til at den kan ha hatt kvinners anatomi for øye da den ble designet, og bråker som en racerbil!). Likevel fortsetter den å være en bestselger i nettbutikkene. Er du blant dem som sverger til denne orgasmemaskinen, så er denne nye varianten oppladbar, i ren silikon og kommer i flere anatomisk korrekte fasonger. Erotikknett.no.

Klitorisvibrator, rosa (Jimmy Jane). Dette er klitorisvibratoren de kvinnelige butikkinnehaverne sverger til selv. Voksenlek.no, Ceciliekjensli.no m.fl.

4. Menns lekreste orgasmefavoritter

REV 1000 vibrerende masturbator. Et helt annerledes produkt for menn, en vagina som roterer. Den er oppladbar, utstyrt med en serie forskjellige hastigheter og gir til dels svært kraftig stimulering. Erotikknett.no.

Helix analplugg, rød/sort (Aneros). Analsstimulering kan gi mannen sterkere orgasmer. Aneros plugger er verdenskjente. Erotikknett.no

Tor penisring, sort (Lelo). En penisring kan gjøre penis større og gi bedre orgasmer. Lelo er et trygt merke å velge. Ceciliekjensli.no.

Hans orgasmefavoritter.

Hans orgasmefavoritter.

Masturbator med sugekoppp (Spider). Spiders «fleshlight» er den store snakkisen for menn om dagen. Lommevaginaen kan festes med sugekopp i dusjen eller under arbeidsbordet for helt nye stillinger. Den originale Fleshlight (Fleshlight Norge) er imidlertid det mest populære herreleketøyet på verdensbasis, så da får vi tåle at det skjuler seg en plastvagina under lokket. Voksenlek.no m.fl.

Cobra libre penisstimulator, sort/rød (Fun Factory). Sexleketøyet som stimulerer mannens klitoris, glans, ser ut som en racerbil, men er en oppladbar vibrator. Flirt.no.

5. Topp tilbehør

Hydra glidemiddel (Intimate Organics). Den organiske serien Intimate Organics er verdt å merke seg, og serien har ikke bare glidemidler, men også orgasmekremer. Erotikknett.no.

Orgasmekrem (Shunga). Orgasmekremer synes å være det helt store i nettbutikkene om dagen, men Kondomeriets absolutte bestselger av i år, er denne kremen fra Shunga.

Sett med tantra massasjeoljer (Shunga). Shunga-serien egner seg fint under juletreet, som dette settet med massasjeoljer beregnet til bruk kropp mot kropp. Voksenlek.no.

Glidemiddel- og massasjeolje i ett (Pjur). Pjur er en kvalitetsserie med glidemidler, og orgasmekremer. Kondomeriet.no, Erotikknett.no m.fl.

Topp tilbehør.

Topp tilbehør.

Varmende glidemiddel i luksus-flakong (Bijoux). Bijoux er en serie lekre gliemidler og massasjeoljer som passer perfekt under juletreet! Voksenlek.no.

Følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Baklengs til himmels

Munnsexen menn elsker

Her er de ekte filmsex-scenene

Dildo-tabbene du bør droppe

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning