Sliter med lysten:

Manglende sexlyst i 20-årene

Hun har aldri lyst på sex. - Men å ha sex 2 ganger i måneden er å ha et sexliv, presierer terapeut.

MANGLER LYST: Hun er bare i begynnelsen av 20-årene, men har aldri lyst på sex. Hva skal hun gjøre?

MANGLER LYST: Hun er bare i begynnelsen av 20-årene, men har aldri lyst på sex. Hva skal hun gjøre? Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock

Publisert Oppdatert

En jente i begynnelsen av 20-årene forteller at hun sliter med manglende sexlyst.

"Det har pågått såpass lenge at kjæresten min og jeg har hatt sex kanskje kun et par ganger i måneden i løpet av det siste året", skriver jenta på Doktor Onlines ekspertforum.

"Jeg opplever en veldig stresslignende følelse når jeg tenker på sex, og unngår situasjoner som jeg vet kan føre til at kjæresten min tar initiativ. Dette har jeg snakket med kjæresten min om flere ganger. Han synes jo det er synd at jeg har det sånn. [...] Han synes det er vanskelig å ta initiativ siden han føler det sårt å bli avvist."

Hvor ofte har du og kjæresten din sex? Stem i pollen nederst i saken.

Les også: Dette blir du kåt av

Jenta forteller at hun heller ikke onanerer, og føler seg dårlig hvis hvis noen forteller om sexlivet sitt, eller at vi tilfeldigvis hører en av naboene kose seg.

"Hvordan kan jeg øke sexlysten min og få det bedre med meg selv?"

Ifølge Doktor Onlines familieterapeut Toril Hepsø er det i begynnelsen av tjueårene ganske vanlig at forelskelsen varer opp til et år og så glir forholdet inn i vane og vennskap slik at kjærestefølelsene blir borte. Da er det helt vanlig at sexlysten tar slutt.

"Du er i en alder med veldig mange forventninger til deg om å være på topp seksuelt, men for de fleste kvinner er sexlyst noe som blir sterkere og bedre med årene.

Det å ha sex med kjæresten 2 ganger per måned er å ha et sexliv", presiserer familieterapeuten.

Les innlegget og hele terapeutens svar på Doktor Online

Les også: Velg riktig sexleketøy

Les mer om sex på Klikk Samliv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning