Grip dagen på singleturer!

Du har ikke råd til sommerhus i Provence, men kanskje økonomi til Vietnams sykkelstier eller Seychellenes blå bølger?

ALENE PÅ TUR: Singelferier er et godt alternativ for dem som ikke har reisefølge i ferien.

ALENE PÅ TUR: Singelferier er et godt alternativ for dem som ikke har reisefølge i ferien. Foto: FOTO: Crestock

Publisert Oppdatert

Disse tilbyr singelferier:

Jomfrureiser

Arrangeres kun for kvinner. Snittalderen er mellom 40 og 60 år. Vektlegger fellesskap og aktivitet. Tlf.: 67 55 80 80

Den Norske Turistforening

Arrangerer 4-dagers singelturer i fjellheimen med utgangspunkt i opphold på hytte. Målgruppen er sporty menn og kvinner i alle aldre.

tlf.: 22 82 28 00

Life Travel

Arrangerer ferieturer i kombinasjon med kurs innen alternativ og holistisk livsstil. Ingen rendyrket singelferier, men godt egnet og 70 prosent av deltagerne reiser alene. De fleste er kvinner mellom 35 og 65 år.

Tlf.: 22 41 71 10

Inspiratour

Har mottoet Reis, Lek og Lær. Generelt ingen rendyrket singeloperatør, men ca. 80 prosent reiser alene da turene er godt tilrettelagt. Arrangerer to rene single aktivitetsferier i året. Aldersgruppen er mellom 30 og 45 år

Tlf.: 40 00 19 82

Unnis aktivitetsferie for aleneforeldre

Fokus på feriereiser for aleneforeldre med eller uten barn i inn- og utland

Tlf.: 32 82 65 04

I tillegg finnes skreddersydde tilbud for singel hos Apollon og Star Tour

Reiser du på singelferier får du nye venner og utvidet territorium på mer enn en måte.

Forholdet er gått ad undas, vennene er opptatt på annet hold. Men du har fortsatt ferie til gode. Skal du ikke bli sittende i en campingstol på balkongen de neste 14 dagene, bør du skynde deg å finne på noe lurt.

- Stadig flere reiser alene, ganske enkelt fordi flere lever alene i dag. Første gangen kan være en utfordring. Du må tråkke over en terskel. Men har du gjort det én gang, gir det som regel mersmak. I alle fall hvis du reiser på en godt organisert singelferie, sier Kai Nolting, daglig leder i Carpe Diem som per i dag har 40 avganger og et utall destinasjoner - og er den største turoperatøren for aleneboere i Norge.

 

Nye mennesker - ekstra bonus

Det som gir den ekstra bonusen, er det som i utgangspunktet var din største innvending; nemlig at du må feriere sammen med vilt fremmede mennesker.

- Erfaringsmessig blir det en hyggelig opplevelse for de aller fleste deltagerne; ikke minst fordi alle - uansett bakgrunn - har den samme innstillingen: vi reiser alene, men sammen skal vi få det optimalt!

Det er ikke først og fremst snakk om å få ferievenner for livstid - selv om enkelte får det også.

- Når turen er over, oppløses gruppen. 80-90 prosent av dem som reiser på nye Carpe Diem-turer, foretrekker faktisk å reise alene neste gang også - nettopp fordi det er så spennende å bli kjent med nye mennesker. De fleste vil til og med dele rom med en ukjent - noe som vi også anbefaler. Ikke fordi det er så mye rimeligere; vi har forhandlet ned enkeltromstillegget, men fordi det er hyggelig og sosialt.

Opprinnelig kontaktklubb

- Med bare ukjente blir her-og-nå opplevelsen større. Det gir en ekstra dimensjon til ferien, sier Nolting som mener det er noe av hemmeligheten bak singletur-suksessen.

- Carpe Diem begynte opprinnelig som en kontaktklubb hvor single kunne møtes og bli kjent over et glass vin og en dans. Det var min mors konsept som jeg overtok og gjorde om til en reiseklubb - hvor felles opplevelser og ikke romantikk, står i sentrum. Carpe Diem turer er ikke ment å være sjekketurer, understreker turoperatøren som kan fortelle at mann - kvinne andelen er på 30 - 70 og at gjennomsnittsalderen ligger på cirka 50 år.

VIND I SEILENE: Hva med en seiltur på Seychellenes blå bølger? Mulighetene er mange for de som tør reise på singeltur.

VIND I SEILENE: Hva med en seiltur på Seychellenes blå bølger? Mulighetene er mange for de som tør reise på singeltur. Foto: FOTO: Crestock

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning