Orgasme

Finn din indre penis

Menn som tør, blir gjerne belønnet med sterkere orgasmer.

PROSTATAMASSASJE: Mange menn får en sterkere orgasme når prostata blir stimulert.

PROSTATAMASSASJE: Mange menn får en sterkere orgasme når prostata blir stimulert. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Scanstockphoto

Publisert Oppdatert

Ved å massere mannens prostata, også kalt mannens g-punkt, lenge nok innenfra vil han kunne få en orgasme ikke ulik kvinnens skjedeorgasme, en sterkere, dypere og mer gjennomgripende orgasme enn han vanligvis får.

- Prostata er på størrelse med en 20-kroners mynt, og kan kjennes omtrent fire centimeter inn i endetarmen når du trykker i retning ballene. Mange menn har stor glede av selv å massere kjertelen, eller få partneren til å gjøre det. Du kan også kjæle med prostata fra utsiden ved å stimulere mellomkjøttet, har sexolog Gro Isachsen fortalt Klikk.no.

Bølgende orgasme

- Når man stimulerer penishodet eller klitoris så får man gjerne en intens kraftig orgasme som varer ganske kort, men når man en prostataorgasme er gjerne dypere og varer mye lenger. Som rolige bølger som slår mot stranden, har noen menn uttalt om etterdønningene av denne orgasmen, sier sexolog Thomas J. Winther, kjent fra NRK-programmet Trekant.

- Mange får en sterkere orgasme når prostata blir stimulert, men massasjen trenger ikke å vare spesielt lenge og vanligvis er det nødvendig med stimulering av penis samtidig. Prostatamassasje fungerer altså best kombinert med at du onanerer ham eller gir ham oralsex, tipser spesialist i klinisk voksenpsykologi Peder Kjøs.

Det er også mulig å kombinere prostatastimulering med vanlig samleie, men dette er litt mer komplisert ettersom det trengs et ganske kraftig trykk mot fremre del av endetarmen, noen centimeter opp, omtrent som ved g-punktmassasje på kvinner.

- Det er vanskelig å få til med fingeren hvis han ligger oppå henne, men en mulighet er jo da å bruke en liten buttplugg, sier psykologen.

- Og en viktig ting: Spør før du graver. Ikke alle menn setter pris på fingre eller andre gjenstander i stumpen. Akkurat som damer, altså. Noen synes det er grisete, noen synes det er deilig, og noen synes det er deilig at det er grisete, sier Kjøs.

Trygt område

Sexologisk rådgiver Stine Kühle-Hansen har gitt mange single og par råd om erogene soner, også analsonen. Hun forteller at mange vegrer seg for å utforske denne sonen av frykten for «uhell».

- Det er mange som ikke vet at ytterste del av tarmen alltid er fri for avføring. Har du en balansert og frisk fordøyelse trenger du altså ikke å være redd for at fingeren skal møte en «kabel» der inne. Når man skal oppdage prostata, som en «uoppdaget øy», er det derfor viktig å fjerne usikkerheten rundt renslighet, sier hun.

Hun forteller videre at dersom man er nybegynner er det best å bli trygg på det ytre først, som for eksempel at alle kjønn har ekstremt mange nerver ytterst rundt anus som er supersensitive for kjærtegn.

- Ett lett pust på anus kan være nok for noen i starten, til å bli kåt. På denne sonen, som alle andre soner på kroppen, gjelder også budet om å bygge kåtheten gradvis opp. Vær forberedt på at det kan ta tid. Er du uproff og stikker en tørr finger rett inn i din kjæres anus blir det så ubehagelig at du kanskje aldri får lov til å gjøre det igjen, sier hun.

- Er du derimot god på forsiktig berøring utvendig først, og har våt fingertupp som presser lett utenpå, vil ringmuskelen i anus åpne seg som en blomst. Den gode virkningen kan du ikke ta feil av. Gratulerer, du har etablert et trygt område, sier hun.

Både «porten» (ringmuskelen) og «rosetten» (prostata) i taket på analåpningen kan gi nye sanseopplevelser, ifølge sexologisk rådgiver og museumsformidler, Stine Kühle-Hansen ved Amoroteket.

Et erotisk indre

Anus går faktisk for å være blant de mest erogene områdene på mannekroppen, et område som er like tett med nervetråder som på penis, ifølge sexolog Gro Isachsen.

Ved å stimulere analåpningen riktig kan man skape en prosess som sender bølger av deilige følelser og ekstase til store områder i kroppen.

Den kansje mest intime og følsomme sonen i en mannskropp er de dypere delene av endetarmen.

Prostatakjertelen har også sine egne seksuelle følelser og prostatastimulans kan også sammen med stimulans av dypere endetarmsregioner gi en orgasme med en mye dypere kroppslig og mental ekstase enn vanlig penisorgasme.

- Menn som har eksperimentert med å bruke endetarmen som erogent område, forteller at de opplever at et erotisk indre åpner seg. Andre beskriver at nytelsen ved analsex kjennes som om de skulle hatt en innvendig penis med like mange følsomme punkter innover i kroppen som det penis har, og at det fører med seg atskillige muligheter til intense opplevelser, ifølge Isachsen.

Sexolog Thomas J. Winther forteller at mange rapporterer om like stort utbytte av analsex som vanlig sex, men fordi det er så tabu er det ikke alle som kommer dit at de utforsker dette.

- Vi vier så mye tid til bryster og underliv og akkurat det med anus og analåpningen, det blir ofte neglisjert. Mange synes det er veldig skittent, og det er tabubelagt for menn fordi man er redd for å bli sett på som homofil. Men det som er litt paradoksalt er at de som tenner på analsex er ofte de som synes det er litt skittent og forbudt fordi det er nettopp det som gir en ekstra tenning, det at det er litt ulovlig og litt «dirty», forteller han.

Tenner på det forbudte

Et annet paradoks, ifølge sexologen, er at kvinner synes å være veldig positive til å utforske dette området hos menn, noen ser til og med på det som «et krydder i et ellers litt halvkjedelig sexliv», men menn blir likevel sinte når temaet blir bragt på banen og ser på det som en «homogreie».

- Sex skal være sunn, sikker og samtykkende, men vi er så dårlige til å kommunisere. Det at gutter skal kunne si til kjæresten sin at de liker at hun bruker fingrene, det er en veldig høy terskel for mange. Så da tenker man kanskje at det får man bare leve uten, i stedet for at man utforsker hverandre. Samtykkende vil si at man enten skriftlig, muntlig eller bare med kroppsspråk gir uttrykk for at dette liker man, sier Thomas J. Winther.

- Det er jo et bibelsitat som sier at du skal gjøre mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg, men du kan jo vri litt på den: Du skal gjøre mot andre det du vil at andre skal gjøre med dem, tilføyer sexologen.

Har man lyst, har man altså lov - og det trenger ikke å bli verken kaldt eller teknisk å gå på prostata-jakt.

- Et sånt prosjekt kan faktisk være en bra måte å holde varmen på og trenger ikke å bli kjølig. Det er jo ganske sexy å si til kjæresten at man har lest om, hørt om eller tenkt ut noe man kan ha lyst til å teste ut, er det ikke det da? God teknikk må bare ikke bli for komplisert, det er når det blir veldig fikst og fiffig at det blir kjølig. God teknikk handler om å ha litt erfaring med hva som er godt for en selv og den andre, og da er nettopp den nøyaktige lesingen av den andres responser viktig, sier Kjøs.

På prostata-jakt:

Stimulering av prostatakjertelen kan gi ham en orgasme som minner veldig om kvinnens vaginale, og mange menn opplever orgasmen som langt mer intens enn orgasmer utløst av stimulering av penis alene. Mange kjenner også orgasmen i større deler av kroppen enn ellers.

1. Vær beredt

Et glidemiddel, latekshansker og kortklipte negler, og du er beredt. Hvorvidt tømming av tarmen er nødvendig og eller hensiktsmessig, er det delte meninger om, men at han har gått på toalettet ikke så lenge før er fint. Viktigst fordi det vil få ham til føle seg mer avslappet siden man sånn sett senker risikoen for at det skal skje et uhell. Det er likevel fint ar man har snakket om at uhell, de kan skje, det er en del av «gamet».

2. Ta tiden til hjelp

Start gjerne med litt roterende bevegelser rundt endetarmsåpningen med en lillefinger, til det liksom gir etter. Etter å ha hatt lillefingeren rolig innenfor åpningen en stund, kan man godt gå over til å bruke pekefingeren. Sjekk også ut Sesam, sesam-trikset som får anus til å åpne seg som ved et trylleslag!

Ekspertene

Peder Kjøs er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. For tiden er han stipendiat ved Universitetet i Oslo. Han er også fast spaltist i ukebladet KK og har forfattet flere bøker, der siste bok ut er den høyaktuelle Opp Igjen.

Thomas J. Winther er sexolog og familieterapeut og jobber ved Curasenteret i Sarpsborg. Han jobber daglig med menneskers seksualitet og har vært rådgiver i NRK-programmet Trekant.

Gro Isachsen er leder og faglig ansvarlig for Klinikk Sexologen og sexolog.no, i tillegg til å drive folkeopplysning, som foredragsholder og i forum for seksualitet, som Doktoronline.no. Hun har skrevet en rekke sexhåndbøker der den siste er Mer lyst!

Stine Kühle-Hansen er pedagog og sexologisk rådgiver. Hun leder Amoroteket og lager utstillinger og undervisningsopplegg med mål å spre kunnskap om seksualitet og avlive myter.

3. Den som leter, finner

Med peke- eller langfingeren kan man finne det mannlige g-punktet ca. 5-8 cm inn på den "veggen" som vender inn mot magen. Det kjennes litt hardt ut i forhold til det omliggende vevet, omtrent som en liten valnøtt. Vanligvis vil han også kjenne det ganske godt når man treffer det riktig!

4. Pirr ham opp

Kjertelen stimuleres litt på samme måte som kom-her-teknikken som brukes ved stimulering av kvinnens g-punkt. Noen reagerer også positivt på rask og rytmisk tapping mot kjertelen, mens andre liker at man gnir i åttetall, andre i sirkler og så videre. Noen liker også inn- og ut stimulering der fingrene treffer prostata for hver gang.

5. Kjør kombi

Det er heller ikke noe i veien for å kombinere prostatastimulering med annen stimulering. Når han ligger på ryggen, kan man for eksempel krølle en finger opp mot magen slik at man treffer prostarakjertelen, samtidig som man suger, slikke eller runker ham. Man kan også vente med å stimulere dette punktet til han nærmer seg orgasme.

Kilde: Avansertseksualitet.no/eksklusivt for Klikk.no

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

LES OGSÅ:

Alt om penis

Kvinnens skjulte underliv

Her er kvinnens erogene soner

Fem myter om kvinnekroppen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning