ORGASMETRØBBEL: De fleste kvinner har faket orgasme en eller annen gang i løpet av livet. © Foto: Crestock

Studier viser at 70 prosent av kvinner en eller annen gang faker orgasmen. Den psykologiske bagrunnen for simuleringen kan være at hun merker på kroppen og i hodet at det absolutt ikke kommer til å gå for henne denne gangen.

Faker du orgasmer? Stem i pollen nederst i saken.

Hun ønsker ikke samleiet skal vare i en evighet, samtidig som hun ikke vil at mannen skal føles seg utilstrekkelig fordi han ikke klarer å gi henne en orgasme.

Les også: Derfor har du ikke sex

Les også: Ha sex på kjøkkenbenken

Løsningen blir å simulere, og dermed gjør hun seg selv en bjørnetjeneste, ifølge bladet MANNs sexekspert Kjersti Antonsen.

Her er tegnene du kan se etter for å finne ut om hun virkelig får orgasme:

* Like før orgasmen vil klitoris trekke seg litt tilbake. Om du kan føle at klitoris «blir litt borte» for deg, må du ikke finne på å stoppe! Finn en stilling som gjør det lett å stimulere klitoris under samleie - dermed kan du lett kjenne om hun faktisk når klimaks eller ikke.

* Når en orgasme nærmer seg, blir pusten dypere og hjerterytmen øker. I tillegg endres spenningen og rytmen hennes. Hun «higer» etter mer og klarer kun å konsentrere seg om å komme. Både de som simulerer og de som når klimaks kan skrike og stønne likt, men de som faker har ikke den ekte, dype pusten og de markante endringene i kroppens bevegelser.

* Større pupiller er også et tydelig signal på at hun kommer. Selvfølgelig kan dette være vanskelig å legge merke til i mørket, men ergo er jo muligheten for å skru på lyset tilstede. Hvor kult er det ikke om du spør henne om å se deg inn i øynene når det går for henne?

Se Meg Ryans legendariske orgasmefake i filmen "When Harry met Sally" (Flere tegn følger under videoen).

* Hvis underlivet hennes faller sammen i deilige krampetrekninger rundt penisen din, kan du ta dette som et godt tegn på at hun vipper over kanten. Under orgasmen får hun nemlig rytmiske sammentrekninger i vagina og livmoren. De første er desidert de kraftigste og du kan ikke unngå å merke at det strammer seg rundt dine nedre og edle deler.

* At man svetter betyr gjerne at kroppen er i spenning og at musklene jobber, dette er dermed utelukkende positivt. Skulle dere kollapse i en deilig, svett omfavnelse etterpå betyr det at du mest sannsynlig har fått henne over toppen.

Les også: Alt du ikke tør å spørre legen om

* Leppene til kvinnen vil bli noe rødere når hun får orgasme. Men vær oppmerksom på at det å kline vil også øke rødheten på leppene. Røde kinn og nakke er også et tegn på orgasme.

* En orgasme gjør at hun får et avslappende blikk og hun ønsker nok bare ligge stille og slappe av i noen minutter etter at dere har hatt sex. Hvis hun står rett opp av senga, bør du være mistenksom.

* Brystvortene blir som oftest harde ved en orgasme.

Kilde: MANN

Les mer om sex på Klikk.no

Avstemning

Har du noen gang faket orgasme?

44% stemmer
Nei
31% stemmer
Ja, det skjer en sjelden gang
25% stemmer
Ja, det gjør jeg jevnlig
Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!