Kjendisenes sminketriks

Slik legger Kylie Jenner makeup

Makeupdronningen og realitystjernen deler også et genialt sminketriks.

Sist oppdatert

Motemagasinet Vogue har en YouTube-spalte ved navn Beauty Secrets der kjendiser som også er makeupjunkies deler sine makeuprutiner for seerne hjemme på sitt eget bad.

Tidligere har spalten både hatt Rihanna og Gigi Hadid som gjester, mens det denne gangen er klart for makeupmogul og SoMe-dronning Kylie Jenner (20).

Den unge gründeren har i lang tid hatt en stor lidenskap for makeup. Hun lanserte sitt eget makeupmerke, Kylie Cosmetics, i 2016. Først spesialiserte hun seg på såkalte lipkits. I ettertid har imidlertid produktlinjene blitt utviklet videre og inneholder i dag både blusher, higlightere, øyenskygger og concealere.

Ifølge Time hadde makeupmerket en inntjening på svimlende 386 millioner dollar i 2017 - dette tilsvarer 3,1 millarder norske kroner.

Spalten er selvfølgelig en verdifull kanal for kjendisene til å promotere sine egne makeupprodukter, noe Kylie Jenner også benytter anledningen til å gjøre. Den er samtidig like fullt et godt sted for sminkeinteresserte til å plukke opp gode tips og triks, og lære noen av kjendisenes makeuphemmeligheter.

Smart makeuphack

I videoen avslører Kylie Jenner at hun legger base og foundation i ansiktet etter at hun har påført øyenskygge. Grunnen?

Øyenskygge drysser ned i ansiktet ditt når du legger den, og dermed har du ikke en ren base lenger.

For å fjerne overflødig sminke som drysser ned, bruker hun en sminkefjerningsserviett.

SMINKERUTINER: Kylie Jenner sine sminkerutiner i YouTube-video hos Vogue.
SMINKERUTINER: Kylie Jenner sine sminkerutiner i YouTube-video hos Vogue. Foto: Skjermdump/YouTube

«Baker» kjeveområdet

Hun viser også hvordan hun gjør såkalt «baking» på den nederste delen av ansiktet sitt for å forme ansiktet i større grad.

«Baking» er en sminketeknikk som kan minne om highlighting. Forskjellen er bare at man ikke bruker skimmer for å fremheve delene av ansiktet man ønsker at skal «poppe». I stedet legger man et tykt lag pudder med en fuktig svamp på områder man ønsker at skal virke lysere.

Områder folk ofte typisk «baker», er kjeveområdet, under øynene eller midten av nesen. Teknikken har vært kjent og brukt lenge blant dragqueens, men har den siste tiden også nådd folkemassene.

Videoen ble postet 27. juni og har allerede nesten fem millioner visninger. Med andre ord er vi ikke alene om å tenke at det kan være god sommerinspo å hente til makeupen her!

Les også: Derfor er vi opphengt i å ha store lepper

Kylie Jenner har de siste årene gått gjennom en drastisk forandring av utseendet sitt. Se henne før og etter under:

Denne saken ble første gang publisert 01/07 2018, og sist oppdatert 02/07 2018.

Les også