Skjønnhet

Her er første sniktitt på den nye Naked-paletten

Det ble oppstyr da Urban Decay skulle ta den ikoniske Naked-paletten ut av produksjon. Nå prøver kultmerket seg på en ny samling øyenskygger. Her er vårt førsteinntrykk!

FØRSTE SNIKTITT: Den nye øyenskyggepaletten til Urban Decay er en samlig langt varmere toner enn den opprinnelige paletten.
FØRSTE SNIKTITT: Den nye øyenskyggepaletten til Urban Decay er en samlig langt varmere toner enn den opprinnelige paletten. Foto: Andrea Kristin Viddal Hustad / Side2.no
Sist oppdatert

Da det ble kjent at makeupmerket Urban Decay skulle ta den originale Naked-øyenskyggepaletten ut av produksjon i august 2018, anså mange det som slutten på en era med nøytrale øyenskyggetoner.

Naked ble for første gang lansert i 2010, og har nærmest fått ikonstatus fordi den har blitt regnet som et must blant tusener av makeupjunkies der ute.

Det er derfor naturlig at det ble mye oppstyr i den skjønnhetsinteresserte delen av internett da det ble kjent at den skulle tas av markedet.

Faktisk holdt Urban Decay en egen «begravelse» for OG-paletten, som ikke overraskende gikk sin seiersgang i sosiale medier:

Les også: Fem øyenskygger alle burde ha

VARM: Naked Reloaded er varm i tonene. I tillegg får du mer av basenyansene, også kjent som nyansene det går aller, aller mest av.
VARM: Naked Reloaded er varm i tonene. I tillegg får du mer av basenyansene, også kjent som nyansene det går aller, aller mest av. Foto: Andrea Kristin Viddal Hustad / Side2.no

Kultmerket har nå avslørt øyenskyggepaletten som blir erstatningen.

Den har fått navnet Naked Reloaded, og blir å få kjøpt i europeiske butikker fra og med 28. februar.

Paletten er designet av Wende Zomnir, som også laget den originale. Nytt i den oppdaterte versjonen er at de nøytrale basenfargene (som brukes mest) er større enn for eksempel de metalliske tonene.

Side2-redaksjonen fikk holde i og teste den nye paletten en liten stund før den blir å få kjøpt i butikk, og her er vårt førsteinntrykk:

Andrea:

- Dette er en palett som gir deg alt. Du kan gå fra en nøytral hverdagslook til festsminke. Her er alt samlet i én palett.

- Tidligere har Naked-palettene hatt problemer med litt dryssing, men denne har en mer kremet konsistens som gjør at den drysser mindre.

- Alt i alt en meget anvendelig palett som gir deg mange muligheter. Om du så liker enkel eller mer glamorøs sminke.

Les også: 21 billige makeupprodukter vi elsker

Side2s journalist Andrea.
Side2s journalist Andrea. Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no

Astrid-Helen:

- Naked Reloaded har mye varmere toner enn den opprinnelige paletten. Det bør fans av den originale og mer nøytrale Naked ha i bakhodet og ikke bare ukritisk kjøpe «arvtakeren» uten å tenke over om det er farger de faktisk ønsker seg. For de er ganske ulike!

- Personlig digger jeg fargetonene. De er veldig lette å kombinere med hverandre, enten du ønsker en varm, sommerlig look med masse skimmer, eller vil gå for et mer sotet uttrykk.

- Den metalliske nyansen «Angel Fire» var vanskelig å få til å sitte ordentlig på øyelokket da jeg brukte kost. Den ville ikke sette seg og endte opp med å bare se «flakete» ut, og og jeg ble derfor nødt til å bruke fingrene for å få den til å sitte.

Side2s Astrid-Helen Holm
Side2s Astrid-Helen Holm Foto: Andrea Kristin Viddal Hustad / Side2.no

Bahare:

- Jeg føler at jeg kunne brukt alle fargene i paletten, og det skjer aldri, fordi det enten er for mye farger eller farger som ikke passer sammen.

- Jeg kommer kanskje til å bruke glitterøyenskyggene minst, så derfor var det praktisk at basefargene er større enn de metalliske og glitterøyenskyggene.

Redaksjonssjef i Det Nye, Bahare.
Redaksjonssjef i Det Nye, Bahare. Foto: Nora Angeltveit

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2019, og sist oppdatert 22/02 2019.

Les også