Fem øyenskygger alle burde ha

Med disse er du alltid beredt.

ØYENSKYGGE: Har du disse fem tonene har du egentlig alt du trenger.
ØYENSKYGGE: Har du disse fem tonene har du egentlig alt du trenger.
Publisert

(SIDE2): Om du ønsker et sotet øye, eller bare ønsker å freshe opp øynene dine litt for en lunsj, så er det fem universelle toner som kan brukes til det meste - og som alle burde ha i sminkepungen sin, skriverByrdie.

Har du disse fem øyenskyggene er du klar for alt, og kan skape akkurat den typen øyenskygge du ønsker - uansett om det er enkelt eller intrikat.

Skimrende champagne

Denne lyse skimrende skyggen kan du for eksempel legge i øyenkrokene og under brynsbenet, for et mer våkent blikk. Du kan også legge den over hele lokket for en mer naturlig look, og i tillegg kan du bruke den som en highlighter over kinnbena.

Sjokoladebrun

Dette er en tone som passer de fleste, og som ofte er en mer flatterende måte å skape et sotet øye på, i forhold til sort.

Denne er fin å bruke for å markere globallinjen, men du kan også bruke den som en eyeliner. Går du for et sotet øye kan du legge det over hele lokket, for så å duse ut kantene med den nevnte champagnefargede tonen.

Hudfarget og matt

Dette er Mary-Kate og Ashley Olsens favoritttone, ifølge magasinet. En matt, nudefarget tone, som skal være litt mørkere enn din egen hudtone, ser naturlig ut, men er likevel med på å fremheve øynene dine - i forhold til et helt nakent lokk.

Glødende kopper

En gylden tone er perfekt for vår og sommer, og med denne kan du enkelt definere øynene dine på en måte som også får den minste lille brunfarge til å «poppe».

Sort og matt

En sort, matt skygge er en skygge som man også kan bruke på dagtid - i forhold til den glitrende sorte, som gjerne er forbeholdt kveld. Du kan bruke den som en liner på dagen, og om du skal noe senere kan du legge på litt til, så har du et dramatisk, sotet øye.

Denne saken ble første gang publisert 23/04 2014.

Les også