Bort med barten

Flere er plaget med bart. Her er tipsene til hvordan du blir kvitt den.

Slik begynner brevet mannen har sendt til klikk.no-tjenesten Doktor Online:

"Hei. Jeg er en gutt på 18 år som ønsker å fjerne hår på mage, rygg og rompe, og redusere hårvekst på beina. Dette er et stort problem for meg, som har gjort at jeg ikke har hatt svømming eller gym siden 7. klasse."

Les hele brevet her.

Ønsker pengestøtte

Her er en noe forkortet utgave av resten av brevet:

"Jeg går alltid med bukse og genser fordi jeg nekter å gå uten så andre ser. Jeg har store problemer med å skifte klær osv. når jeg er sammen med andre, og blir heller sittende inne enn å finne på noe ute om sommeren. Jeg vil også fjerne føflekker i ansiktet, på halsen, mage og rygg. Finnes det noen man kan kontakte for å få pengestøtte til slike behandlinger? Håper på raskt svar."

Les også: Menn skal fortsatt ha kroppshår

- Glem trygdekontoret

Mannen, som undertegner brevet "jala396", får følgende svar av hudlege Jon Langeland:

"I likhet med mange andre er du misfornøyd med mange av de naturlig forekommende elementene og tilbehøret på kroppen din. Jeg kan si deg helt sikkert at veldig mye av det du ønsker, ikke kommer til å la seg gjennomføre, og at trygdekontoret heller ikke er villig til å betale for det."

Synes du mannen fortjener økonomisk støtte? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Laserbehandling kan virke - litt

Hudlegen forklarer videre hvilke problemer den hårete mannen kan støte på ved laserbehandling:

"Når vi fjerner hår med laser, er det visse forutsetninger, en viss tykkelse og mørkhetsgrad på hårene, for at behandlingen skal virke.

På enkelte områder av kroppen, f.eks. ryggen, er det også svært vanskelig å få et godt resultat. Uten at jeg har sett hårene, føler jeg meg ganske sikker på at det er bare i noen av områdene laserbehandling kan virke, og den vil kun gi hårreduksjon, ikke varig total hårløshet."

Les hele svaret til Jon Langeland her.

Les også:

Får øynene opp for laser

Klikk Helse/mann

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!