7 grunner til at kaffe får deg til å se bra ut

Ikke bare godt for hodet, men også utseendet.

KAFFE har mange positive effekter, også for utseendet, visstnok.
KAFFE har mange positive effekter, også for utseendet, visstnok. Foto: (Thinkstock.com)
Publisert

(SIDE2): Det er få ting her i verden som er like fantastisk som en kopp varm, god kaffe på en trøtt mandagsmorgen. Effekten, lukten, smaken - ikke mye å klage på her.

Og ikke bare er kaffen en god venn i nøden når man nesten ikke orker seg gjennom dagen, for eksempel den første arbeidsdagen etter en lang pinse, så har den visstnok også gode effekter når det kommer til utseendet.

Her er 7 grunner til at kaffe er godt for utseendet ditt, ifølge Byrdie.

1. Antioksidanter
At antioksidanter er bra for huden, er det ingen tvil om. Antioksidanter er med på å bekjempe aldringstegn, sollys, forurensning og frie radikaler.

Når man tenker på antioksidanter er det nok såkalt supermat som blåbær, jordbær og granateple som først popper opp i hodet, men kaffe er også en  god kilde til antioksidanter, takket være flavonoider som slippes løs når kaffen kokes, skriver magasinet.

KAFFE er en god kilde til antioksidanter.
KAFFE er en god kilde til antioksidanter. Foto: Norsk kaffeinformasjon

2. Hårkur
Hårkurer eller masker som inneholder kaffegrut kan være med på å bekjempe slitasje og å fremheve glans. Her er det antioksidantene som igjen spiller inn. Ikke minst får håret ditt en duft som en kaffeelsker nok vil sette pris på.

3. Mot hovne øyne
Koffeinet i kaffen er med på å redusere hovne ringer under øynene. Men finn heller enn øyekrem som inneholder koffein, enn å legge kaffegrut rett på - husk at området rundt øynene er svært sensitive.

4. Peeling
Kvernet kaffe fungerer supert i en hjemmelaget peelingkrem. Kornene er effektive uten å være for harde mot huden - som for eksempel sukker, salt eller nøtteskall kan være, så ikke bruk dette.  Bruker man kaffe i stedet for vil huden bli mykere, men ikke irritert.

5. Oppstrammende
Kaffe er vanndrivende, og kremer og serumer som inneholder kaffe kan derfor midlertidig redusere synligheten av cellulliter ved å trekke vannet ut av cellene.

6. Beroligende
Dette virker kanskje rart, siden kaffe er kjent for å gi motsatt effekt, men kaffe kan roe ned en rød og betent hud. Takket være de samme antioksidantene som beskytter den mot tidlig aldring.

7. Vekker fjeset også
Kaffe vekker ikke bare deg, men om du bruker den som ansiktsmaske kan de stimulerende effektene gi deg en fin, våken glød.

Denne saken ble første gang publisert 10/06 2014.

Les også