Skjønnhet

5 kjappe triks for en kulere hestehale

Verdens beste hverdagsfrisyre. Bare litt oppdatert.

SKJUL STRIKKEN: For eksempel med en del av håret ditt, som Kylie Jenner gjør her.
SKJUL STRIKKEN: For eksempel med en del av håret ditt, som Kylie Jenner gjør her. Foto: Kylie Jenner / Instagram
Sist oppdatert

Hestehalen er ofte det man tyr til de dagene håret bare ikke vil samarbeide. Man slenger det opp i en strikk, også føles det umiddelbart ganske mye bedre.

Vi tror ikke vi tar feil om vi antar at jenter flest går for hestehale minst en dag i uka. Hos undertegnede er antallet mye mer. Oops.

Men en hestehale kan være så mye forskjellig, og en lang fartstid som skjønnhetsjournalist har lært meg dette: Skjul hårstrikken. Noen frisører vil også omtale det som en «hårtabbe» å ikke gjøre det, men så langt vil ikke vi gå.

Du kan for eksempel skjule strikken ved hjelp av å tvinne litt av ditt eget hår rundt, eller å knytte et bånd eller en sløyfe runt. Du kan også gå for en mer dekorativ strikk, for eksempel en scrunchie, skriver Cosmopolitan.

Og det er første tips.

1. Scrunchie

Scrunchien er tilbake, og it-jentene elsker den. De som var unge på 90-tallet (igjen, undertegnede) vil kanskje ha litt startproblemer, men man kommer ikke utenom. Den er her for å bli, og det ser faktisk ganske stilig ut.

2. Flettet hestehale

Start med å skjule strikken med en del av håret. Fest med museklemmer og flett resten av håret. Det kan være fint å feste fletten med et «usynlig» strikk.

Eller man kan gjøre noe helt annet, som Dove Cameron.

3. Superstram

Ariana Grande elsker en superstram, høy heste hale, og det gjør vi også. Denne frisyren fremhever kinnbena, og gir et lite mini ansiktsløft. Om du føler du ikke får hestehalen stram nok kan du forsøke å bruke to hårstrikker for å feste den enda bedre. Men dette er ikke noe man bør gjøre hver dag.

Tidligere har vi blitt advart om at hestehalen kan føre til hårtap. Mange kvinner (og en del menn) trekker håret alt for hardt tilbake, noe som forårsaker ufrivillig håravfall senere i livet. Dette fordi den stramme frisyren skader hårsekkene. Man må også huske på at den stramme strikken kan gnage på håret og føre til at det knekker.

4. En boblehestehale

Dette er en slik frisyre som ser komplisert ut, men som egentlig er veldig enkel. Fest tynne, gjerne gjennomsiktige strikker jevnt nedover håret. Dra hver del oppover ettersom du beveger deg nedover håret, og slik får du bobleeffekten.

5. En sløyfe eller et silkeskjerf

Jepp, så enkelt - og så fint!

Denne saken ble første gang publisert 09/02 2019, og sist oppdatert 08/02 2019.

Les også